Lehečka padl, Sinner mu ale složil poklonu. Byl jsem rád za každý balon, vydechl

Sport ČTK Sport, ČTK
14. 3. 2024 20:38
Třetí skalp favorita už český tenista nepřidal. Jiří Lehečka prohrál čtvrteční čtvrtfinále s Jannikem Sinnerem po setech 3:6 a 3:6. Italský šampion z letošního Australian Open vyhrál už 16 zápasů v řadě.
Jiří Lehečka
Jiří Lehečka | Foto: Reuters

"Ráno tu bylo hodně větrno. V prvním setu bylo těžké se s tím vypořádat," řekl v rozhovoru na kurtu Sinner. "Má (Lehečka) velký potenciál, takže jsem si byl vědom každého bodu, který se mi podařilo získat. Jsem šťastný. Už vloni jsem tu byl v semifinále a teď mám šanci si ho na tomto jednom z nejlepších turnajů, které přes rok máme, zahrát znovu," uvedl Sinner.

Lehečka na "pátém grandslamu" v Indian Wells vyřadil cestou do svého prvního čtvrtfinále na Masters světovou pětku Rusa Andreje Rubljova nebo řeckou jedenáctku Stefanose Tsitsipase. V obou případech neztratil ani jednou podání. Sinner však další překvapení nedopustil.

Českému tenistovi sebral poprvé servis ve třetím gamu a pak ještě v devátém na 6:3. Lehečka už třetí setbol neodvrátil po vlastní nevynucené chybě. Další brejkbol využil šampion z letošního Melbourne i turnaje v Rotterdamu ve druhé sadě na 3:1 a vedení už dotáhl. Lehečka odvrátil v závěru tři mečboly, ten čtvrtý ale Ital při vlastním servisu proměnil. Mladoboleslavský rodák se v utkání dopustil 35 nevynucených chyb.

Lehečka se mezi nejlepší osmičkou na turnajích Masters představil jako první český tenista po sedmi letech, naposledy to byl jeho trenér Tomáš Berdych.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch, dotace 17,991.110 dolarů):

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Sinner (3-It.) - Lehečka (32-ČR) 6:3, 6:3.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Kosťuková (31-Ukr.) - Potapovová (28-Rus.) 6:0, 7:5.

 

Právě se děje

Další zprávy