Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

V LIBERCI I PO CELÝ VÍKEND POKRAČUJE MEZINÁRODNÍ FESTIVAL ANIMOVANÉHO FILMU ANIFILM, TRVÁ AŽ DO NEDĚLE. Program najdete zde

Trailer: Reboot Vrány vypadá skvěle, Erica hraje Bill Skarsgård, točilo se v Praze

Už víc než deset let čekáme na reboot ikonické Vrány, kterou poprvé ztvárnil zesnulý Brandon Lee ve filmu Alexe Proyase z roku 1994. Původně castingoví režiséři lovili třeba Marka Wahlberga nebo Jasona Momou. V roce 2013 se uvažovalo o Alexandru Skarsgårdovi a nakonec je to paradoxně jeho mladší bratr Bill, který nakonec Erica Dravena alias Vránu ztvárnil. A zdá se, že to byla trefa do černého. Alespoň to tak vypadá po prvním traileru, který studio Lionsgate dnes zveřejnilo. 

Bill Skarsgård se ujímá ikonické role Vrány v moderním zpracování původního grafického románu Jamese O’Barra.

Zamilovaný pár Eric Draven (Skarsgård) a Shelly Websterová (FKA twigs) je brutálně zavražděn. Podle staré legendy odnáší duše zemřelých do říše mrtvých vrána. Eric vstává z hrobu a pod ochranou vrány se jako takřka nesmrtelná bytost začíná mstít svým vrahům za sebe i Shelly.

Vrána (foto: Lionsgate)

Původní film Vrána z roku 1994 provázela řada nešťastných událostí, které vyvrcholily smrtí hlavního představitele. Při natáčení došlo k poranění několika lidí ze štábu a ve finální scéně v kostele byl nedopatřením ve zbrani ostrý náboj. Představitel Erica, Brandon Lee (syn Bruce Lee, který shodou okolností též za podivných okolností zahynul při natáčení) zemřel později v nemocnici na zranění břicha.

Točilo se i v Česku

Nová verze Vrány naštěstí dopadla pro všechny zúčastněné šťastně. Pro tuzemské diváky budou ve filmu zajímavé lokace. Už v samotném traileru najdete několik známých míst v centru Prahy. Kromě barrandovských ateliérů a centra Prahy (Václavské náměstí, Příkopy, Rudolfinum) se štáb podíval i do okolí Mostu, Vraného nad Vltavou, Břežanského údolí a Mšeckých Žehrovic. Pár scén se natáčelo i v Německu.

Vrána (foto: Lionsgate)

Když jsem vyrůstal, byl jsem velkým fanouškem původního filmu,“ říká hlavní představitel Bill Skarsgård. Je mi opravdu velkou ctí, že jsem mohl ztvárnit roli Erica Dravena. Ale ve skutečnosti mě k projektu přitahovalo to, co s ním zamýšlel udělat Rupert Sanders. Chtěl příběh a postavu zcela přehodnotit a přizpůsobit ji modernímu divákovi. Vím, že je to postava, kterou mnozí ctí a mají k ní silný vztah – je naprosto výjimečná ve srovnání s tím, co jsem kdy dřív točil.“

Film natočil Rupert Sanders, který má na kontě Sněhurku a lovce s Chrisem Hemsworthem nebo aktuální seriál Apple TV+ Nadace.

Do kin snímek uvede 6. června Vertical Entertainment.

-red-
foto/video: © Totalfilm Media, Lionsgate, Vertical Entert. 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast