Jedlička? Jindru Staňka teď určitě nahrazuje. Byl hrdinou a naším nejlepším hráčem, zářil plzeňský kouč

Jedlička? Jindru Staňka teď určitě nahrazuje. Byl hrdinou a naším nejlepším hráčem, zářil plzeňský kouč

Euforie v Plzni. Viktoria prošla po penaltovém rozstřelu přes Servette Ženeva do čtvrtfinále Konferenční ligy a slaví historický úspěch. "Postup jsme si museli vydřít. Smekám před soupeřem, ale kompliment zaslouží i můj tým. Vypumpoval se, odevzdal maximum a nakonec se to štěstí přiklonilo na naši stranu," jásal Miroslav Koubek, trenér Viktorie. Velebil pochopitelně gólmana Martina Jedličku, jenž nahradil mezi tyčemi hvězdného Jindřicha Staňka.

Koubek nejprve ocenil výkon soupeře. "Byl po technické stránce na balonu asi lepší než my. Bylo to vítězství vůle a morálky," konstatoval. Těžko se proti švýcarskému soupeři prosazoval i ve skvělé formě hrající Pavel Šulc. "Oni se na něj dobře připravili. Těžko se prokousával proti jejich organizované defenzivě v pozici druhého útočníka. Jeho větší vklad byl, když se přesunul do druhé linie a nahoru šel Matěj Vydra. Bylo důležité balon udržet a on byl součástí této strategie. Ukázal, že to není jen gólový hráč, ale dokáže bránit balon, kombinovat," chválil kouč postupujícího týmu.

Speciální pochvalu si pak vysloužil brankář Martin Jedlička, jenž je bedlivě sledován, protože je novou plzeňskou jedničkou. Hvězdný Jindřich Staněk dal přednost odchodu do Slavie. "Určitě v tuto chvíli Jindru nahrazuje. podává výborné výkony. Byl hrdinou utkání a naším nejlepším hráčem," zářil Koubek.

Plzeň slaví historický postup do čtvrtfinále Konferenční ligy, rozhodla v penaltovém rozstřelu

Stejného názoru byl i Pavel Šulc. "Podržel nás Jedlička, mohli jsme prohrávat 0:3," konstatoval nejprve s tím, že těžší zápas nikdy v kariéře nehrál. "Ubojovali jsme to. Chystali jsme se na penalty ve středu i ve čtvrtek ráno," přiznal a užíval si euforie.

Nadšený byl i penaltový hrdina Jedlička. "Je to něco krásného, když celý stadion řve vaše jméno. Je to nějaká motivace, aby to pokračovalo dál. Jedeme dál, teď se musíme připravovat na Jablonec," hlásil šťastný gólman.

Ten připisoval svou dobrou formu přípravě s trenérem gólmanů Matúšem Kozáčikem. "Poslední zákrok? Letělo to na kasu, ruka vylítla, takhel to trénujeme," hlásil brankář. Nastudované střelce penalt prý dopředu neměl. V den zápasu pak sice Plzeň pokutové kopy trénovala, on se tím ale netrápil. "Na rozcvičce byly penalty, já jsem měl ale svůj program, do brány jsem ani nešel," usmál se hrdina Viktorie.