Projekt doživotních péčí pro psí seniory

Publikováno: 15.3.2024
Autor: Psí senioři v nouzi, z.s.
Foto: Archiv Psí senioři v nouzi, z.s.

Náš spolek Psí senioři v nouzi pomáhá psům starším 7 let z České republiky. Přijímáme pejsky ze spolupracujících útulků. Pomoc se dostává těm, kterým je zima, nejsou pro ně vhodné podmínky, trpí psychicky, apod. Výjimečně přijímáme psy i od majitelů, kteří velmi často hrozí utracením.

Psy dáme „do kupy“ psychicky i zdravotně a poté jim hledáme nové domovy. Adopce psích seniorů, hlavně těch větších, jdou ale bohužel stále hůře. Většinou jsme stále plní a nové potřebné psy nemáme kam umisťovat...

Každá adopce je obrovskou pomocí nejen pro adoptovaného psa, ale i pro dalšího, čekajícího na naší pomoc, pro kterého se tak uvolní místo.

Někteří lidé by rádi pomáhali, mají pro psa místo, rádi by mu udělali krásný důchod, ale finanční situace jim to nedovoluje. Mají finanční problémy nebo se obávají budoucnosti v tomto směru. A proto jsme se rozhodli vytvořit projekt tzv. „doživotních péčí“ pro psí seniory.

Do tohoto projektu vždy zařadíme několik pejsků pouze z našeho spolku, hodně starých, nemocných nebo s problémovým chováním, prostě špatně adoptovatelných. Takovým pejskům nabídneme úhradu veškeré veterinární péče a dodávání krmiva, doživotně. Reálně, vy dáte pejskovi domov a my se postaráme o úhradu veškerých nákladů.

Nyní do tohoto projektu zařazujeme tyto 3 pejsky:

1. BALTAZAR – Dědeček, 35 kg, který „vstal z mrtvých“...

Vypadalo to, že bude muset být ze zdravotních důvodů utracen, nicméně Baltazar ohromně zabojoval a rád by si užíval krásného stáří. Miluje přítomnost svého člověka, "čtení zpráv" na zahrádce a krátké procházky. Na vodítku umí. Na mávání a volání jde ze zahrádky již dovnitř. Hygienické návyky dodržuje, neničí, neštěká. Nechá se pohladit, připnout vodítko, některou další manipulaci rád nemá, proto je při ní raději třeba košík.

S pejsky se chce kamarádit, ale když jsou moc hrrr, zabručí. Potřebuje domov bez schodů. Baltazárek je čipovaný, očkovaný, špatně chodí, špatně slyší, vidí hůře (ale není slepý, nebourá do věcí, apod.). Nachází se v dočasné péči v Chrástu u Prahy, okres Nymburk.

Baltazárek má svou kartu i zde na PesWebu 

2. LUCIÁNEK- 13 let, 27 kg, majitelé jej nechali o hladu a se zdravotními problémy samotného v kotci...

Tak rád by poznal alespoň na stará kolena lásku. Je laskavý, miluje mazlení. Neublíží, i na veterině je hodný. Hygienické návyky dodržuje, o samotě neničí. Ze začátku poštěkával, ale to již nedělá. Na vodítku umí. Velkou výhodou je, že snese psy, ale i KOČKY. Jen jídlo si před nimi hlídá. Luciánek je kastrovaný, očkovaný, čipovaný,prodělal mrtvici, ale projevuje se jen hlavičkou na stranu. Nachází se v dočasné péči v Liberci.

Luciánek má svou kartu i zde na PesWebu

3. ŠIMONEK – 12 let, 13 kg, který je nejdéle čekajícím psem v našem spolku. Stal se„nechtěným dědictvím“...

Ztrátu svého pána zvládal Šimonek opravdu špatně. Chvíli mu trvá, než získá důvěru, poté se na svého člověka zafixuje a funguje s ním krásně. Rád se mazlí. Hygienické návyky dodržuje, o samotě neničí, neštěká, ale je dobrý hlídač! Na vodítku umí. Některé manipulace, například na vetrině, se bojí. Hledá domov jen v klidném prostředí. Snese psy, DRŮBEŽ, ale ke kočkám vhodný není. Šimonek je kastrovaný, očkovaný, čipovaný. Hůře vidí a občas ho bolí záda. Nachází se v dočasné péči ve Dvoře Králové nad Labem.

Šimonek má svou kartu zde na PesWebu

Všichni pejsci hledají umístění pouze uvnitř. Samozřejmě jsou zde i určité další podmínky, o kterých se s vámi rádi pobavíme po telefonu nebo poté osobně. Prosíme, v případě zájmu pouze volejte na 776 666 258, kromě neděle, 10 – 19 hodin.

Pokud Vás žádný z těchto pejsků nezaujal, ale můžete a chcete nabídnout klasickou adopci, celá nabídka našich psích svěřenců včetně těch, kteří budou brzy k adopci, je na našem webu www.psiseniorivnouzi.cz.

Děkujeme a prosíme za tyto němé tváře...

 

Kam dál: 

Jonáš je bígl jak se patří a poohlíží se po milující rodině, která pro něj bude vším!

Hledáte aktivní parťáky do nepohody? Bruno a Sam čekají možná právě na vás! 

Sára přišla o milující paničku, najde novou rodinu?

Vendulka nikdy nepoznala opravdový psí život. Dáte jí šanci? Hledá nový domov.

Probíhající sbírky

Všechny články z této rubriky...