Rock for People 2024 přihazuje tuzemskou část line-upu

Mňága a Žďorp - FM CITY Fest, 2021 | Foto: Lucie Nohlová, MonsterMusic

Královéhradecký Rock for People každoročně patří mezi nejviditelnější (i nejlákavější) festivaly v České republice. Pokaždé se může pochlubit skutečně pestrou paletou umělců a nejinak tomu bude i v roce 2024. Nejčerstvěji se k soupisce interpretů připojil slušný seznam českých umělců. Také tentokrát byla pro pořadatele klíčová hlavně žánrová rozmanitost.

Několik českých jmen již na line-upu 28. ročníku hvězdného festivalu Rock for People nějakou dobu figuruje: jistotou jsou oblíbené kapely J.A.R. nebo Vypsaná fiXa. Pořadatelé ovšem věnují tuzemské scéně mnohem více pozornosti, a to skutečně napříč různými žánry. Skvělým příkladem je účast populárního rappera, kterým není nikdo jiný než strašnický reprezentant Smack One. Tento vládce českého grime se může pochlubit třemi cenami Anděl, tím hlavním je ovšem tuna kvalitního hudebního materiálu a početné stádo oddaných fanoušků. Rapové umění rozhodně není cizí ani Redzedovi aneb nejposlouchanějšímu českému interpretovi v zahraničí a chybět nebude ani raperka a zpěvačka Annet X.

Čtěte také: Rock for People 2024 má jisté další headlinery

Na mnohem klasičtější notu na festivalu hrábne legendární kapela Mňága a Žďorp v čele s energickým a civilně sympatickým Petrem Fialou, o otevření pokladnice českého punk-rocku se zase postará skupina Visací zámek. Aby toho nebylo málo, k poslechu bude hrát také nejstarší hasičská dechovka hrající pod názvem Božejáci. Mezi další oznámené interprety patří SkylineSofian Medjmedj nebo Lufťáci. Festival Rock for People 2024 proběhne v královéhradeckém Parku 360 mezi 12.15. červnem a vstupenky jsou k dispozici na oficiálních stránkách.


Napište komentář

Michal Tykva
O Michal Tykva 391 Článků
Narozen 1999 v Kolíně, nyní si užívám rozmanitého studia na FHS UK a především ještě rozmanitějšího světa muziky