Hlavní obsah
Názory a úvahy

Tohle by paní režisérka, autorka proslovu na Českém lvu, měla vědět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Do koncepce pořadu Českého lva její téma absolutně nezapadalo. Nabízí se otázka, zda je to kalkul a chtěla se Daria Kashcheeva ještě víc zviditelnit, proč nemluvila o filmu a k danému tématu?

Článek

Souzním s panem Michalem Čechem, režisérem pořadu, který jí proslov utnul. Za mě to byl projev tematicky naprosto nevhodný, nekultivovaný a co hůř, čtený z mobilu.

A z jiného úhlu pohledu, kde je nějaký respekt k dodržení časového limitu, který byl tentokrát tak okázale daný, zřejmě po špatných zkušenostech, kdy řečník se „zapovídá“ a nebere ohled na druhé. Takových bylo vždy mnoho. A právě ta nesoudnost řečníků a jejich nekonečná děkovačka všem a pro celé rozvětvené příbuzenstvo, to byla hrozná nuda. Málokdo dbal na to, že druzí chtějí mít také svůj časový prostor. Nyní jsem se těšila, že tomuhle již odzvonilo. Ale v některých případech je vše marné. A když se tomu udělá přítrž, tak je zase kritika.

Sobecké ukrajování času druhým

A navzdory tomu všemu, že každý má svůj limitovaný čas, byl naprosto ignorován. Kouř-nekouř, paní režisérce byl lhostejný. A pomyslně vypovídající: Tady jsem teď já, a budu si dělat co chci, mluvit jak dlouho chci. Není to egoistické?

Netají se tím, že děti nechce

Jestli je otázka společenského tématu v  konfrontaci s postavením žen - matek v uměleckém prostředí, pro Dariu Kashcheevu tak palčivá, ačkoliv veřejně říká, že děti nechce, řeší se jinde. Uznávám, že je to věc diskutabilní, ale v tomto prostředí nevhodná, mluvit o stárnoucích vaječnících a děloze. Na Českého lva se lidé přišli bavit, nic víc.

Pan Michael Čech, zodpovědný za režii tohoto svátečního a významně kulturního pořadu, trapný proslov paní interpretky přerušil. A učinil tak dobře.

Případné námitky k nespravedlnosti, že jiní řečníci neměli stopku ani po třech minutách, jsou údajně neoprávněné, jelikož se u nich čas kumuluje režisér - scenárista - producent. To lidem bohužel nikdo neřekl.

Marek Eben

Jen stručně bych se zastala pana Marka Ebena, který neztratil nic na své profesionalitě, a proto je také hojně obsazován do moderátorské pozice. Vy všichni generálové po boji, co byste to dokázali určitě lépe, neberte mu, prosím, chuť do práce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz