Simona Peková a její osobitý módní styl: Nakupuje v second handech za 50 korun, vlasy si klidně ostříhá sama

Inspirativní Simona Peková a její módní styl: Nakupuje v second handech za 50 korun, sama se umí i ostříhat
Zdroj: Herminapress/Profimedia/Tomáš Martinek/Extra/koláž Lifee
Simona Peková byla v roce 2012 peroxidovou blondýnkou s ostře střiženou ofinou.Simona Peková ve své životní roli tchýně z filmu Přišla v noci, za kterou získala cenu Český lev.V Show Jana Krause zaujala Simona Peková svými bílo-černými náušnicemi.Simona Peková vynesla k Janu Krausovi kompletně černý outfit, kterému vévodily její krátce střižené vlasy. + 15 fotek+ 16 fotek

Herečka Simona Peková (69), Českým lvem ověnčená hvězda filmu Přišla v noci, má kromě dramatického projevu také velmi osobitý módní styl. Jak nám v rozhovoru prozradila, ráda nakupuje své originální kousky v second handech a v průběhu let se také viditelně proměnilo portfolio jejích účesů. Vystřídala dlouhé vlasy, peroxidem zbarvenou ofinku a nyní se pyšní ikonickým krátkým sestřihem s viditelnými šedinami, který si sama zastřihuje. 

Veronika Nováková
Veronika Nováková 15. 03. 2024 12:00

Herečka Simona Peková (69) zaujme na první pohled svou elegantní štíhlou postavou, kterou ráda halí do splývavých jednobarevných šatů. Také na předávání cen Český lev vynesla na míru šitou feminní verzi bílého smokingu, na jehož vzniku se sama podílela ve spolupráci se studiem alešbáry. "Dříve jsem byla boubelatá paní, vážila jsem 78 kilo a měla jsem prsa číslo pět, vlasy do půl zad. Teď jsem takový vychrtlý mládenec a přezdívku mám „skeleton“. A ten skeleton souvisí také s mými náušnicemi, které jsou jako kdyby z kostí," pochlubila se nám herečka také svými originálními šperky.

Doporučené video: Rozhovor se Simonou Pekovou na předávání cen Český lev

Simona Peková nakupuje z druhé ruky

Herečka Simona Peková sama říká, že si je svého módního stylu vědomá. Připouští také, že její neotřelý vkus mnohé fascinuje. "Odjakživa jsem byla taková ta paní, která umí přijít do second handu a najít věc, která se jen tak nevidí. Můj šatník je ve své podstatě složen z těchto úlovků z dávných dob. V poslední době to tak nějak skládám. Ten šatník je nesmírně variabilní, takže je mi v něm dobře. A když ty šaty potom někde vynesu, všichni říkají: „Pane Bože, to je nádherný. Kde jsi to koupila? Kolik to stálo?“ A já odpovídám: „Ano, ano, za 50 korun.“ odhaluje herečka ověnčená Českým lvem pozadí výběru svých outfitů.

Účesy Simona Peková v minulosti střídala

Kromě netypických módních kousků vybočuje budoucí sedmdesátnice také svým prudce elegantním až přísným, krátce střiženým účesem. Ve vlasech jí prosvítají šediny. "Jsou lehce barvené. Byla bych velice šťastná, kdybych zešedivěla, protože mám radši světlý tón," přiznala nám herečka v rozhovoru. "Nepřeháním to s kosmetikou, ani s péčí o vlasy. Když je nejhůř, sama si je zastřihnu nebo upravím. Řekla bych, že v tomto směru jsem takový brouk Pytlík. Dosti často se sama stříhám a ne vždy to dopadne dobře," dodává sebekriticky se smíchem.

Na nejzajímavější outfity a účesy oceněné herečky Simony Pekové se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související články

Další články