Čeká nás asi nejdůležitější zápas sezony. Zatím nám chybělo štěstí, hlásí útočník Karviné Doležal

Čeká nás asi nejdůležitější zápas sezony. Zatím nám chybělo štěstí, hlásí útočník Karviné Doležal

Pětadvacáté kolo české nejvyšší soutěže odstartuje v sobotu od tří hodin odpoledne. Hned v úvodu budeme svědky přímé záchranářské mise mezi Karvinou a Českými Budějovicemi. Souboj mezi patnáctým a šestnáctým celkem tabulky může výrazně napovědět, kdo by mohl být největším adeptem na přímý sestup v tomto ročníku.

Karviná po sérii 11 ligových zápasů bez výhry odvolala v týdnu slovenského kouče Jarábka, který v září nahradil Jozefa Webera. V důležitém domácím souboji proti Českým Budějovicím povedou nováčka soutěže dosavadní trenéři třetiligové rezervy Marek Bielan s Radimem Grussmanem. Dynamo, které má na Karvinou dva body k dobru, je venku nejhorším týmem a spolu s Libercem tam v této ligové sezoně ještě nevyhrálo.

„Poslední porážka v Liberci nás mrzí, byl to vyrovnaný zápas. Chybí nám i trochu štěstí, ale nemyslím si, že je na nás nějaká deka, jako tým držíme pospolu. Teď nás čeká asi nejdůležitější zápas sezony, takže se na to musíme připravit. Musíme se vzchopit a udělat všechno pro to, abychom doma České Budějovice porazili,“ prohlásil před sobotním zápasem na tiskové konferenci útočník Karviné Martin Doležal.

DRSNÝ LOS PRO VIKTORII PLZEŇ. VE ČTVRTFINÁLE KONFERENČNÍ LIGY NARAZÍ NA FIORENTINU S BARÁKEM

Utkání povede sudí Všetečka ve spolupráci s Kubrem a Lakomým na čarách, Zelinka pak bude dohlížet u videa. Dynamo však na půdě Karviné nečeká nic jednoduchého. Jihočeši mají s 52 inkasovanými brankami spolu se Zlínem nejhorší defenzivu soutěže. Vyhráli navíc jediné z posledních čtyř kol a v Karviné se jim nedaří, z posledních tří zápasů jednou prohráli a ve dvou případech remizovali.

„Inkasovaný vyrovnávací gól v závěru proti Zlínu nás mrzí. Ale nevěšíme hlavy, každý získaný bod v lize je dobrý. V tabulce se nic nezměnilo. Dali jsme si cíl ze dvou zápasů se Zlínem a v Karviné získat čtyři body. Tak musíme udělat vše pro to, abychom to zvládli v Karviné,“ nechal se slyšet kouč Budějovic Jiří Lerch.

Předpokládané sestavy:

Karviná: Holec - Krčík, Svozil, Bergqvist, Fleišman - Moses, Boháč - Memič, Čavoš, Regáli - Doležal.

Č. Budějovice: Šípoš - Sladký, Králik, Poulolo, Trummer - Suchan, Čermák, Hellebrand - Šigut, Alli - Ondrášek.

Foto:  SK Dynamo České Budějovice