Policista útočící na Smíchově je v pracovní neschopnosti. Bití ženy nebyl první prohřešek

Ulice, ve které mělo dojít k napadení.

Pokračování případu agresivního policisty

Opilý policista, který brutálně zaútočil na dívku před klubem na pražském Smíchově, je v pracovní neschopnosti. Problémy s kázní s ním nadřízení řešili už v minulosti. Měl se chovat agresivně ke své partnerce, údajně na ni dokonce vytáhl zbraň.

Videozáznam z brutálního útoku, který se odehrál 17. února před jedním z pražských barů, zaplavil internet. Napadená žena skončila s poraněním hlavy v nemocnici. Ten večer podle svědků navíc nebyla jediná, na kterou měl policista ve vycházkové uniformě zaútočit. Rány měly schytat i další dívky a jeden člen ostrahy klubu.

ČTĚTE TAKÉ: Dívky na záchodech zbily nebinární studentku z Oklahomy. Ta druhý den spáchala sebevraždu

„Policista je od spáchání tohoto incidentu v pracovní neschopnosti. Jeho nadřízený shromažďuje podklady, na základě kterých následně povede řízení o zproštění výkonu služby,“ uvedl pro CNN Prima NEWS pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

To, že pravděpodobně bude muset svléknout uniformu, bude pro policistu sloužícího na oddělení hlídkové služby ta nejmenší nepříjemnost. Podle právníka Jana Černého bylo jeho jednání daleko za hranou zákona. „Policistu čeká trestní stíhání pro trestný čin ublížení na zdraví a možná i dalších trestných činů,“ poznamenal pro CNN Prima NEWS.

Případ má na stole Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Muži hrozí, že se dostane do míst, kam jako strážce zákona pomáhal dostat řadu lidí. O tom se ostatně mohli přesvědčit i diváci CNN Prima NEWS. Agresor ze Smíchova několikrát vystupoval před kamerou, například když se mu podařilo zastavit zfetovaného motorkáře.

Zatímco výkony v práci ho mohly stavět do role kladného hrdiny, mimo službu si už tak nepočínal. Policista měl mít už v minulosti sklony k agresivnímu chování, a to konkrétně v roce 2017, kdy na svou partnerku údajně vytáhl zbraň. Tomu měla podle informací CNN Prima NEWS předcházet hádka, která měla být mezi partnery na denním pořádku. Zbraň měl mít muž svou, legálně drženou.

„S policistou bylo už v minulosti vedeno kázeňské řízení pro přestupkové jednání. Nebylo ale takové intenzity, aby mohl být zproštěn výkonu služby nebo propuštěn. Byl mu uložen kázeňský trest,“ dodal Daněk.

GIBS, ale i odbor vnitřní kontroly kromě zmiňovaného policisty prověřují i počínání jeho současné partnerky, která je také policistkou a při incidentu na Smíchově mu asistovala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tajemný chirurg „vykuchal“ mladé dívky z Prahy a Ostravy. Nikdy nebyl odsouzen

Tagy: