Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

ON-LINE: Dění v zimních sportech

To nejdůležitější z dění v zimních sportech. Ilja Malinin předvedl fenomenální volnou jízdu se záplavou čtvertných skoků včetně axela a s obrovským náskokem vyhrál mistrovství světa. Závěrečný sjezd sezony se neuskutečnil, malý křšťálový glóbus bere suverén Marco Odermatt. Nejdále v Planici létal Rakušan Daniel Huber. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

On-line textový přenos

18:43

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková uzavřela Světový pohár dvojitým triumfem v malém finále. V Mont-Sainte-Anne poslední závod sezony vyhrála Britka Charlotte Bankesová. V celkovém hodnocení seriálu byla nejlepší Francouzka Chloé Trespeuchová. Na sobotní překvapivé třetí místo nenavázal Radek Houser, jenž tentokrát vypadl v osmifinále stejně jako Kryštof Choura.

12:58

Finálový závod Světového poháru ve sjezdu mužů se v Saalbachu kvůli počasí neuskutečnil. Malý glóbus za disciplínu tak získal suverén sezony Švýcar Marco Odermatt a trofej přidal ke třem dalším, které už dříve vyhrál za celkové vítězství v seriálu, za hodnocení obřího slalomu a superobřího slalomu.

11:37

Závěrečný podnik světového poháru freestyle lyžařů vyhrál Andri Ragettli. Švýcar překonal ve slopestylu na domácí trati v Silvaplaně jako jediný hranici 80 bodů a zaznamenal dvě nejlepší finálové jízdy. Malý glóbus za vítězství v disciplíně uhájil pátým místem Američan Mac Forehand. Mezi ženami uspěla Francouzka Tess Ledeuxová, v pořadí druhou celkovou vítězku hodnocení disciplíny Mathilde Gremaudovou porazila o pouhé dvě desetiny.

11:23

Rakouský skokan na lyžích Daniel Huber uzavřel sezonu suverénním vítězstvím v leteckém závodu v Planici a získal i malý křišťálový glóbus za hodnocení disciplíny. Trofej uhájil těsně o tři body před krajanem Stefanem Kraftem, už jistý vítěz celkového pořadí seriálu na mamutím můstku Letalnica skončil čtvrtý.

08:00

NEDĚLE 24. 3.

22:06

Američtí krasobruslaři Madison Chocková a Evan Bates zvítězili v soutěži tanečních párů na MS v Montrealu. Češi Kateřina a Daniel Mrázkovi skončili třináctí, Natálie a Filip Taschlerovi patnáctí.

21:39

Závod čtyřbobů v americkém Lake Placid skončil po prvním kole. Kvůli potížím s ledovým korytem nestihly všechny posádky zajet druhé kolo, a tak platí výsledky po tom prvním, v němž byl nejrychlejší Francesco Friedrich. Kromě vítězství může oslavovat také triumf v pořadí SP.

18:25

Eva Adamczyková se s letošní sezonou rozloučila pátým místem v Mont-Sainte -Anne. Ženský závod ovládla znovu Charlotte Bankseová. Radek Houser se poprvé umístil na stupních vítězů, po těsném finiši skončil třetí. 

15:30

Osmnáctiletá snowboardistka Adéla Keclíková vybojovala na mistrovství světa juniorů v rakouském Lachtalu stříbrnou medaili. Navázala tak na loňský bronz Zuzany Maděrové která ve stejné disciplíně v Bansku získala bronz.

13:58

Čtrnáctinásobná mistryně světa Therese Johaugová se po dvouleté pauze vrátila na běžky suverénní výhrou na domácím šampionátu. Pětatřicetiletá Norka, jež na jaře 2022 ukončila kariéru a vloni v létě přivedla na svět první dítě, ovládla v Lillehammeru závod na 30 km volnou technikou. Zda se příští zimu pokusí o návrat do Světového poháru a bude usilovat o start na domácím mistrovství světa v Trondheimu, nechala otevřené.

12:50

Závěrečný sjezd v Saalbachu ovládla domácí lyžařka Cornelia Hütterová a v cíly se tak radovala i z překvapivého zisku malého křišťálového glóbu. Ester Ledecká skončila na své narozeniny jedenáctá.

11:10

Závod týmů na SP v letech na lyžích v Planici musel být kvůli povětrnostním podmínkách předčasně ukončen již po prvním kole. Z vítězství se raduje tým Rakouska.

10:44

První umístění v top desítce Světového poháru v letošní sezoně slaví Šárka Pančochová, která ve slopestylu v Silvaplaně dojela na devátém místě.

8:00

SOBOTA 23. 3.

23:07

Úplně poslední závod sezony Světového poháru v biatlonu vyhrál v kanadském Canmore Johannes T. Bö. Získal tím také celkové prvenství v disciplíně a Malý křišťálový glóbus za závody s hromadným startem. Češi se v závěrečném vystoupení nepředstavili.

19:50

Velký křišťálový glóbus získala ve Světovém poháru biatlonistek Lisa Vittozziová. Italce stačilo k celkovému triumfu 21. místo v závěrečném závodě s hromadným startem v kanadském Canmore. Z vítězství v masáku se radovala Lou Jeanmonnotová. Nejlepší z českých reprezentantek byla šestnáctá Tereza Voborníková.

15:52

Eva Adamczyková vylepšila sobotní umístění vítězstvím v malém finále, kam se dostala po pádu v semifinále. Z výhry se v Montafonu radovala Francouzka Chloé Trespeuchová. Mužský těsný finiš ovládli Rakušané Hämmerle před Dusekem.

15:25

Závod na 20 kilometrů s hromadným startem zakončil program Světového poháru v běžeckém lyžování ve švédském Falunu. Výbornou formu potvrdil Nor Johannes Hösflot Klaebo, který na této trati zvítězil. Poprvé v kariéře ovládl Světový pohár jeho krajan Harald Östberg Amundsen. Michal Novák skončil v závodě na 23. místě. Z žen byla nejrychlejší Američanka Jessie Digginsová a za letošní sezonu získala Velký křišťálový glóbus. České barvy nejlépe hájila Kateřina Janatová, která doběhla dvacátá.

15:10

Norský lyžař Timon Haugan vyhrál závěrečný slalom sezony ve finále Světového poháru v Saalbachu a připsal tak první letošní triumf norské mužské reprezentace. Druhý skončil domácí Rakušan Maniel Feller.

13:32

Švýcarská lyžařka Lara Gutová-Behramiová ovládla podruhé v kariéře celkové hodnocení Světového poháru. Naopak poprvé se radovala z glóbusu za obří slalom, jehož poslední závod vyhrála na finále seriálu v Saalbachu Italka Federica Brignoneová.

12:27

Třetí vítězství ve Světovém poháru a třinácté v letošní sezoně si ve Vikersundu připsal rakouský skokan Stefan Kraft. Před druhým Japoncem Rjojuem Kobajašim, jenž skončil v nedělním jednokolovém závodě devátý, si křišťálový glóbus pojistil tři závody před koncem sezony.

11:34

O nový světový rekord se v norském Vikersundu postarala domácí skokanka Silje Opsethová. Z vítězství se i přesto radovala její krajanka Eirin Maria Kandalová. Prvenství ve Světovém poháru si 11. místem zajistila před posledním závodem Slovinka Nika Prevcová.

11:00
10:17

Slavný Birkebeinerrennet v běhu na lyžích vyhrál norský závodník Nygaard před Hoelem a Novakem.

08:51

Birkebeinerrennet na 54 km, který je součástí Ski Classics, s účastí českých dálkových běžců, se běží v Norsku.

08:48

Nedělní program přenosů ze zimních sportů na ČT sport i ČT sport Plus:

07:45 Birkebeinerrennet – Ski Classics
09:25 SP v severské kombinaci Trondheim – skoky žen
09:55 SP v letech na lyžích Vikersund
10:55 SP v běžeckém lyžování Falun – 20 km žen s hr. startem
12:05 SP v severské kombinaci Trondheim – skoky mužů
13:55 SP v short tracku Rotterdam
14:10 SP v běžeckém lyžování Falun – 20 km mužů s hr. startem
14:10 SP ve snowboardcrossu Montafon
14:40 Třinec – České Budějovice – čtvrtfinále hokejistů
14:50 SP v severské kombinaci Trondheim – běh mužů na 10 km
15:25 SP v letech na lyžích Vikersund – závod mužů
16:05 SP v severské kombinaci Trondheim – běh žen na 5 km
18:05 SP v biatlonu Canmore – závod s hr. startem žen
22:10 SP v biatlonu Canmore – závod s hr. startem mužů

08:00

NEDĚLE 17. BŘEZNA

17:27

Také sobotní závod mužů v letech na lyžích v norském Vikersundu byl z důvodu silného větru zrušen. Nahrazen bude v neděli a skákat se bude pouze jedno soutěžní kolo.

15:53

Eva Adamczyková skončila v závodě SP v Montafonu na sedmé příčce. Vítězkou se stala Italka Michela Moioliová. V mužích kraloval domácí Alessandro Hämmerle, Kryštof Choura nepostoupil kvůli pádu z osmifinále.

15:14

Závodem mužů na 10 kilometrů klasicky ve švédském Falunu pokračoval předposlední podnik Světového poháru v běžeckém lyžování. Svou nepřekonatelnou formu potvrdil Nor Johannes H. Klaebo. Český reprezentant Michal Novák se umístil na skvělém 10. místě. V závodě žen se z Češek nejlépe dařilo Kateřině Janatové, která doběhla na šestnáctém místě. Trať ovládla Finka Kerttu Niskanenová.

15:07

Jedenácté místo a nejlepší výsledek sezony pro Martinu Dubovskou, který zajela navíc ve finále Světového poháru. V rakouském Saalbachu vyhrála již jistá vítězka malého glóbu Američanka Mikaela Shiffrinová, která si při posledním startu v tomto ročníku připsala 97. vítězství v seriálu a znovu vylepšila svou rekordní bilanci. 

13:07

Švýcarský lyžař Loic Meillard vyhrál ve finále SP v Saalbachu obří slalom a ukončil vítěznou sérii krajana Marca Odermatta, který nedojel druhé kolo. Již jistý vítěz disciplíny i celkového hodnocení seriálu po prvním kole vedl a útočil na desátou výhru v disciplíně v sezoně, ve druhé jízdě ale v horní části trati chyboval a vypadl.

11:09

Sobotní závod Světového poháru v letech na lyžích žen ve Vikersundu byl kvůli špatnému počasí zrušen. O odpoledním klání mužů pořadatelé rozhodnou později. Ženy mají na norském mamutím můstku naplánovaný ještě nedělní závod.

10:38

Poslední slalom sezony ve finále Světového poháru. Ženy mají na programu závod v rakouském Saalbachu. Mikaela Shiffrinová minulý týden stvrdila zisk malého křišťálového glóbu a teď pojede o další kariérní výhru. Česká slalomářka Martina Dubovská jede s číslem 21. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

10:36

Švýcarský lyžař Marco Odermatt je na nejlepší cestě vyhrát i desátý obří slalom v této sezoně Světového poháru. Závěrečný závod v této disciplíně ve finále seriálu v Saalbachu vede po prvním kole o čtyři desetiny před krajanem Loicem Meillardem. Třetí Alexander Steen Olsen z Norska ztrácí už 1,39 sekundy.

10:33

Dnešní program zimních sportů na ČT sport a ČT sport Plus

10:25  Alpské lyžování v Saalbachu – 1. kolo slalomu žen

10:55  Běžecké lyžování ve Falunu – 10 km klasicky žen

10:55  Freestyle lyžování v Tignes – slopestyle žen

12:55  Severská kombinace v Trondheimu – skoky smíšených družstev

13:25  Freestyle lyžování v Tignes  – slopestyle mužů

13:25  Short track v Rotterdamu

13:25  Alpské lyžování v Saalbachu – 2. kolo slalomu žen

13:40  Skikros ve Veysonnaz

13:55  Běžecké lyžování ve Falunu – 10 km klasicky mužů

14:15  Snowboardcross v Montafonu

14:25  Freestyle lyžování v Chiesa Valmalenco – paralelní jízda v boulích

15:05  Severská kombinace v Trondheimu – smíšená štafeta

15:55  Lety na lyžích ve Vikersundu – závod mužů

18:05  SP v biatlonu v Canmore – stíhačka žen

22:00  SP v biatlonu v Canmore – stíhačka mužů

10:02

SOBOTA 16. BŘEZNA

19:29

Johannes Bö předvedl excelentní stíhací jízdu. Ze 17. příčky po sprintu se probil v Soldier Hollow až na úplný vrchol. Norský triumf podtrhl druhý Tarjei Bö. Francouz Emilien Jacquelin uhájil ve finiši třetí místo před Sturlou Holmem Laegreidem. Češi se trápili a nikdo z nich nebodoval.

18:40

Skokanský závod žen v norském Oslu vyhrála domácí Eirin Kvandalová. Na body dosáhla i česká reprezentantka Karolína Indráčková, která skončila na sedmadvacáté příčce. 

18:10

Francouzka Lou Jeanmonnotová porazila v dramatickém finiši stíhacího závodu v Soldier Hollow Italku Lisu Vittozziovou a slaví třetí triumf ve Světovém poháru. Třetí doběhla Francouzka Julia Simonová. Markéta Davidová pomrkávala i po vyšších příčkách, ale nakonec po dvou chybách při střelbách vestoje obsadila deváté místo. Tereza Voborníková trefila všech dvacet terčů a skončila dvanáctá.

17:22

V německém Inzellu vyvrcholil program MS v rychlobruslení. Mezi muži triumfoval Američan Jordan Stolz, mezi ženami Joy Beuneová. Jediná Češka Zuzana Kuršová obsadila třiadvacáté místo. 

16:19

Jediný český účastník severského seriálu Raw Air Roman Koudelka obsadil v Oslu osmnácté místo. Zvítězil domácí skokan Johann Andre Forfang. Druhý skončil Japonec Rjoju Kobajaši, třetí Rakušan Stefan Kraft.

16:48

Ester Ledecká s Adamem Počinkem nestačili ve Winterbergu na italskou dvojici Lucia Dalmassová a Daniele Bagozza a se závodem se loučí před branami čtvrtfinále. Italská dvojice nakonec celkově zvítězila a z Winterbergu si odváží zisk krišťálového glóbu.

14:37

Mikaela Shiffrinová suverénně ovládla slalom Světového poháru v Aare a získala poosmé malý glóbus za slalom. Šlo o její 96. kariérní triumf. Ve Švédsku zvítězila o 1,24 sekundy. Martina Dubovská skončila patnáctá a pojistila si start ve finále SP. Adriana Jelínková se do cíle v prvním kole nedostala.

14:13

Horší viditelnost znemožnila konání finále závodů akrobatických skokanů a skokanek v Almaty. Kvalifikační výsledky byly vzaty jako konečné. Zvítězil Číňan Čchi Kuang-pchu, který tak zároveň vybojoval i křišťálový glóbus. Prvenství mezi ženami slavila Francouzka Marion Thenaultová. Seriál ovládla v Kazachstánu druhá Danielle Scottová.

14:03

Jarl Magnus Riiber přidal na Holmenkollenu další zlato. Rakušanovi Lamparterovi nadělil v cíli více než minutu. Z Čechů závod dokončil pouze Jiří Konvalinka na devětatřicátém místě, Jan Vytrval ze závodu odstoupil.

12:45

Johannes Hösflot Klaebo po skvělém finiši zvítězil v závodu na 50 km klasicky na Holmenkollenu. Adam Fellner dokončil šesatřicátý, Michal Novák ze závodu odstoupil.

10:30

Jiří Konvalinka po povedené skokanské části nastoupí do závodu z patnáctého místa. Janu Vytrvalovi skok nesedl a patří mu průběžná 46. příčka. V Oslu vede domácí Jarl Magnus Riiber.

8:10

Dnešní program zimních sportů na ČT sport a ČT sport Plus

9:25 Paralelní jízda v boulích Almaty
9:25 Závod sdruženářů na velkém můstku v Oslu
10:25 První kolo slalomu žen v Are
10:25 Závod s hromadným startem mužů na 50 km v Oslu
13:15 MS v rychlobruslení Inzell (víceboj/1500 m, 5000 m žen, 10 km mužů)
13:25 Závod sduženářů na 10 km v Oslu
14:15 Závod skokanů na lyžích v Oslu
15:50 Paralelní slalom družstev – SP ve Winterbergu
16:50 Stíhačka žen v Soldier Hollow
16:55 Závod skokanek na lyžích v Oslu
18:40 Stíhačka mužů v Soldier Hollow

19:40

Eva Adamczyková vybojovala v Cortině d'Ampezzo, stejně jako na předešlé zastávce v Sieře Nevadě, druhé místo.

17:11

Roman Koudelka skončil v závodu v Oslu na 15. místě. V norské metropoli byl jasně nejlepší Rakušan Stefan Kraft. Životní druhé místo vybojoval Nor Kristoffer Eriksen Sundal.

17:02

Ester Ledecká po naprosto suverénním výkonu ovládla poslední závod letošní sezony v paralelním slalomu v německém Winterbergu. 

14:33

Jarl Magnus Riiber zcela ovládl závod Světového poháru v severské kombinaci v Oslu. Už po skokanské části měl více než minutový náskok a ten s přehledem udržel. Druhý skončil Rakušan Johannes Lamparter před svým krajanem Stefanem Retteneggerem. Jiří Konvalinka se propadl z nadějného 19. místa po skoku až na konečnou 37. příčku. Druhý z Čechů Jan Vytrval po padesátém místě na můstku do běžecké části nenastoupil.

14:30

Federica Brignonová zvítězila v závodu SP ve švédském Are. Na náročné trati předčila jak domácí Saru Hectorovou, tak favoritku Laru Gutovou-Behramiovou. Adriana Jelínková do druhého kola nepostoupila.

14:15

Ester Ledecká suverénně ovládla kvalifikaci snowboardistek v německém Winterbergu a v posledním závodu letošní sezony bude bojovat o konečné druhé místo. Zuzana Maděrová po pádu do vyřazovacích jízd nepostoupila, nedařilo se ani Adamu Počinkovi. Přímý přenos sledujte od 15:55 na programu ČT sport Plus. 

13:05

Adrianě Jelínkové nevyšla na technicky náročné trati ve švédském Are jízda a v obřím slalomu do druhého kola nepostoupila. O prvenství bojuje domácí Sara Hectorová a Lara Gutová-Behramiová, jež útočí na zisk malého křišťálového glóbu.

13:03

Padesátikilometrový závod klasickou technikou v Oslu zcela ovládla Švédka Frida Karlssonová. Rozhodující náskok před ostatními si vybudovala už na třicátém kilometru a svůj odstup už jen navyšovala. Jediná česká účastnice Kateřina Janatová skončila devatenáctá s osmiapůlminutovým mankem na vítězku.

10:38

Nejlepší jízdu v závodu SP ve freestyle lyžování v Almaty předvedla Australanka Jakara Anthoniová, jež se přiblížila zisku křišťálového glóbu. V mužském části zvítězil před domácím Pavlem Kolmakovem Kanaďan Mikael Kingsbury, jenž korunoval letošní sezonu ziskem velkého křišťálového glóbu.

10:34

Jiří Konvalinka drží po skoku v Oslu devatenáctou příčku s více než tříminutovou ztrátou na vedoucího suveréna Jarla Magnuse Riibera. Nor vede před druhým Rakušanem Johannesem Lamparterem o minutu a osmnáct sekund. Druhý z Čechů Jan Vytrval na můstku nezářil a skončil padesátý. Přímý přenos běžecké části závodu na slavném Holmenkollenu vysílá ČT sport Plus od 13:55.

08:33

Dnešní program zimních sportů na ČT sport a ČT sport Plus

09:25 Paralelní jízda v boulích v Almaty
09:25 Závod sdruženářů na velkém můstku v Oslu
10:25 První kolo obřího slalomu žen v Are
10:25 Závod s hromadným startem žen na 50 km v Oslu
12:45 MS v rychlobruslení v Inzellu (víceboj/500m, 3000 m žen, 5000 metrů mužů)
13:25 Druhé kolo obřího slalomu žen v Are
13:25 Závod sdruženářek na 5 km v Oslu
13:55 Závod sdruženářů na 10 km v Oslu
14:35 Závod skokanů na lyžích v Oslu
15:55 Paralelní slalom – SP ve snowboardingu Winterberg
16:40 Závod skokanek na lyžích v Oslu
18:20 SP ve snowboardcrossu v Cortině d'Ampezzo
20:15 Štafeta biatlonistek v Soldier Hollow
22:50 Sprint biatlonistů v Soldier Hollow

08:00

SOBOTA 9. BŘEZNA

23:59

Markéta Davidová byla jedenáctá ve sprintu v Soldier Hollow a zaznamenala v této disciplíně nejlepší výsledek v sezoně. O ještě lepší umístění ji připravily dvě střelecké chyby. Zvítězila Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová, která porazila o 13,4 vteřiny vedoucí ženu seriálu Norku Ingrid Landmark Tandrevoldovou. Třetí skončila další Francouzka Lou Jeanmonnotová.

22:00

Čeští biatlonisté Michal Krčmář, Jonáš Mareček, Jakub Štvrtecký a Vítězslav Hornig byli jedenáctí v závěrečné štafetě Světového poháru v americkém Soldier Hollow. Vedle Marečkova trestného kola jedenáctkrát dobíjeli a zaznamenali druhý nejhorší výsledek v sezoně. Popáté v ročníku vyhráli Norové, které nezastavily ani tři trestná kola Sturly Holma Laegreida v úvodním úseku.

21:30

Mistrovství světa v rychlobruslařských sprintech v Inzellu ovládli Číňan Ning Čung-jen a Japonka Takagiová.

08:00

PÁTEK 8. BŘEZNA

21:59

Švýcar Loic Meillard vybojoval v americkém Aspenu své první kariérní vítězství ve slalomu Světového poháru. Ve druhém kole těžil z velkého náskoku po kole prvním i výpadku lídra Clementa Noëla. Druhý skončil Linus Strasser, třetí pak Henrik Kristoffersen.

17:30

Roman Koudelka postoupil na Světovém poháru v Lahti i ve druhém individuálním závodě do druhého kola. Vede rakouský skokan Jan Hörl. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

17:15

Německý pilot Francesco Friedrich opět neumožnil nikomu pochybovat o jeho výkonu, když pošesté v řadě opanoval závodu čtyřbobu. Němci posbírali na MS ve Winterbergu i stříbro a bronz, česká posádka vedená Matějem Běhounkem dojela patnáctá.

17:13

Start slalomu mužů v americkém Aspenu byl kvůli nočnímu vydatnému sněžení posunut na 18:00 hodin. V přímém přenosu jej bude možné sledovat na ČT sport Plus od 17:55.

16:00

Česká biatlonová smíšená štafeta (Voborníková, Davidová, Krčmář, Mikyska) získala v závodě SP sedmé místo. Ze suverénního vítězství se radovala Francie, druhá doběhla štafeta Švédska, třetí Norska.

14:40

Kariérního maxima dosáhl v závodě Světového poháru v Lahti sdruženář Jiří Konvalinka. Ve finském středisku doběhl na 28. místě. Z vítězství se radoval Rakušan Johannes Lamparter.

13:43

V norském Kvitfjellu se jelo v rychlém sledu druhé super-G žen v rámci Světového poháru v alpském lyžování a mezi elitou opět nescházela Ester Ledecká. Česká reprezentantka si oproti sobotnímu měření sil o jedno místo polepšila a skončila třetí s odstupem 79 setin sekundy za vítěznou Italkou Federicou Brignoneovou. Druhou pozici obsadila Lara Gutová-Behramiová ze Švýcarska. 

13:36

Triumfem norských reprezentantů Johannese Hösflota Klaeba a Kristine Stavaas Skistadové skončily sprinty volnou technikou na Světovém poháru v Lahti. Nejlepší z českého týmu byla Kateřina Janatová, která obsadila 10. místo. Michal Novák vypadl ve čtvrtfinále.

13:33

Norové Juni Arnekleivová a Vetle Sjaastad Christiansen zvítězili ve smíšené štafetě dvojic v Oslu, a to zejména zásluhou Christiansenova strhujícího finiše. Druzí skončili o jednu desetinu sekundy Švédové Anna Magnussonová a Sebastian Samuelsson. Třetí místo vybojovali poprvé v historii Finové. Češi Jessica Jislová a Jonáš Mareček obsadili devátou příčku.

12:55

Ve španělské Sieře Nevadě pokračoval Světový pohár ve snowboardcrossu a Evě Adamczykové se tentokrát nedařilo. Po sobotním druhém místě spadla už ve čtvrtfinále v poslední klopénce a rozhodčí ji v rozjížďce klasifikovali jako poslední. Ženský závod ovládla Italka Michela Moioliová, mezi muži se radoval Merlin Surget z Francie.

12:46

Závod v super-G žen v norském Kvitfjellu opět pokračuje. 

12:22

Jubilejní 100. ročník Vasova běhu, ikonického závodu v klasickém lyžování, vyhráli Nor Torleif Syrstad a jeho krajanka Emilie Fletenová. Jednoznačně nejlepším z Čechů byl Václav Sedláček, který po 90 kilometrech dorazil do cíle na 43. místě. 

12:20

Mlha v Kvitfjellu znovu úřaduje. Závod v super-G žen je zastaven.

11:50

Závod v super-G žen v norském Kvitfjellu po krátkém přerušení opět pokračuje. Ester Ledecká má startovní čislo 19.

11:40

Po sobotních vítězstvích Nora Johannese Hösflota Klaeba a Finky Kristy Pärmäkoskiové na trati 20 km klasickou technikou pokračuje v Lahti Světový pohár v běhu na lyžích sprinty volnou technikou. Do vyřazovacích jízd postoupili z kvalifikace i Kateřina Janatová a Michal Novák. Přímý přenos sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

11:30

Závod v super-G žen v norském Kvitfjellu byl kvůl husté mlze přerušen.

11:27

Ve španělské Sieře Nevadě pokračuje Světový pohár ve snowboardcrossu. V akci je také česká reprezentantka Eva Adamczyková, která v sobotním závodu obsadila druhé místo. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

11:06

Po skokanské části vede závod SP v severské kombinaci v Lahti Rakušan Stefan Rettenegger před krajanem Johannesem Lamparterem. Nejlepším z Čechů je prozatím osmnáctý Jiří Konvalinka, Jan Vytrval obsadil na velkém můstku 52. místo. Přímý přenos běžecké části na 10 kilometrů sledujte od 13:55 exkluzivně na ČT sport Plus.

11:00

V norském Kvitfjellu se jede v rychlém sledu druhé super-G žen v rámci Světového poháru v alpském lyžování. Ve startovní listině neschází ani tentokrát Ester Ledecká, která v sobotním závodě obsadila čtvrté místo. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

09:54

Ve finském Lahti začal další závod Světového poháru v severské kombinaci. Ve startovní listině neschází mimo jiné české duo Jan Vytrval, Jiří Konvalinka. Přímý přenos skokanské části na velkém můstku sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

07:54

Jubilejní 100. ročník Vasova běhu, ikonického závodu v klasickém lyžování, byl zahájen. Ve startovní listině závodu na 90 kilometrů neschází mimo jiné Stanislav Řezáč, Václav Sedláček, Jan Šrail, Fabián Štoček, Martin Jakš nebo bývalý úspěšný biatlonista Ondřej Moravec. Přímý přenos sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

07:00

NEDĚLE 3. BŘEZNA

22:01

Devátý obří slalom v sezoně Světového poháru, deváté vítězství. Fenomenální Marco Odermatt ze Švýcarska je zkrátka k nezastavení a v Aspenu 13. triumfem v ročníku vyrovnal vlastní loňskou rekordní bilanci.

Už v pátek si s předstihem zajistil malý křišťálový glóbus za prvenství v disciplíně a v sobotu přidal další vavřín, přestože po 1. kole figuroval "až" na třetím místě. Vedoucí Nor Alexander Steen Olsen si ale neodpustil hrubou chybu a skončil až sedmnáctý. Druhou příčku udržel Odermattův krajan Loic Mellard.

19:37

Nor Alexander Steen Olsen vede po 1. kole obří slalom Světového poháru v Aspenu. Švýcarský suverén Marco Odermatt, jenž v této sezoně vyhrál všech předchozích osm závodů a v pátek si s předstihem zajistil malý křišťálový glóbus za prvenství v disciplíně, figuruje na třetím místě. Přímý přenos 2. kola sledujte od 20:55 exkluzivně na ČT sport Plus.

18:15

Norští skokané na lyžích ve složení Johann Andre Forfang, Halvor Egner Granerud, Kristoffer Eriksen Sundal a Marius Lindvik zvítězili v závodě SP družstev ve finském Lahti. Druzí skončili Rakušané a třetí Němci.

17:55

V Aspenu se jede další závod v obřím slalomu v rámci Světového poháru v alpském lyžování. Roli favorita se snaží opět potvrdit fenomenální Marco Odermatt ze Švýcarska. Ten vyhrál v pátek i osmé měření sil v obřím slalomu v sezoně a s předstihem si zajistil potřetí za sebou malý křišťálový glóbus za prvenství v disciplíně. Přímý přenos 1. kola sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

16:02

Závod s hromadným startem na legendárním Holmenkollenu vyhrál k radosti norských fanoušků domácí Sturla Holm Laegreid a dokonale zastoupil Johannese Thingnese Böa, který šestkrát chyboval na střelnici a skončil čtrnáctý. Za nejlepším Laegreidem dojel s odstupem šesti sekund Benedikt Doll z Německa, jenž ve spurtu předčil Jespera Nelina ze Švédska. Český reprezentant Michal Krčmář obsadil 23. místo. 

15:20

Po nečekaném vítězství Švýcarky Leny Häckiové-Grossové začal v Oslu další závod Světového poháru s hromadným startem, tentokrát usilují o co nejlepší výsledek biatlonisté. Ve startovní listině neschází mimo jiné český reprezentant Michal Krčmář. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

14:45

Eva Adamczyková skončila na závodech SP v Sieře Nevadě druhá. 

14:07

Tereza Voborníková skončila v závodě s hromadným startem v Oslu na osmém místě. Markéta Davidová na střelnici celkem pětkrát chybovala a dojela jako dvanáctá. Třetí česká biatlonistka v závodě Jessica Jislová byla osmadvacátá. Zvítězila Švýcarka Lena Haeckiová-Grossová.

13:45

Mužský závod na 20 km klasicky v běžeckém lyžování ovládl Johannes Hösflot Klaebo. Nejlepší z Čechů byl pětatřicátý Adam Fellner. 

12:32

Ester Ledecká obsadila v norském Kvitfjellu v závodě super-G dělené čtvrté místo s Němkou Kirou Weidleovou. Ledecká startovala jako třetí, překonat ji pak dokázala vítězka Švýcarka Lara Gutová-Behramiová a Rakušanky Cornelia Hütterová a Mirjam Puchnerová.

10:55

MS bobistů ve Winterbergu pokračuje jízdami čtyřbobů. Po úvodní jízdě vede domácí Francesco Friedrich, český čtyřbob Matěje Běhounka je průběžně devatenáctý. 

10:35

Mužská štafeta na juniorském MS v Otepää skončila pátá. Zvítězili favorizovaní Norové před druhou Ukrajinou. 

10:30

Krista Pärmäkoskiová ovládla závod žen na 20 km klasicky v rámci SP ve finském Lahti. Barbora Havlíčková skončila šestatřicátá.

22:00

Fenomenální Marco Odermatt triumfoval také v obřím slalomu v americkém Aspenu a po osmém vítězství získal malý glóbus za celkové prvenství v disciplíně. Švýcar porazil druhého krajana Loica Meillarda o čtrnáct setin sekundy, třetí byl s odstupem dalších 67 setin Atle Lie McGrath z Norska.

19:30

Úvodní kolo obřího slalomu Světového poháru v americkém Aspenu vyhrál fenomenální Švýcar Marco Odermatt, jenž vede o dvanáct setin sekundy před Alexandrem Steenem Olsenem z Norska. Přímý přenos druhého kola sledujte na ČT sport Plus od 20:55.

18:36

Koudelka nakonec získá v Lahti jeden bod za 30. místo. Po svém druhém skoku byl diskvalifikován kvůli kombinéze. Závod vyhrál Slovinec Lovro Kos.

18:05

Vytrvalostní závod biatlonistů na SP v Holmenkollenu vyhrál Nor Laegreid, nejlepší z Čechů byl patnáctý Michal Krčmář.

17:58

Roman Koudelka postoupil na můstku ve finském Lahti do druhého kola. Průběžně mu patří 21. příčka, vede Nor Marius Lindvik.

16:37

Kateřina Janatová s Terezou Beranovou byly jedinými českými zástupci v závodě týmových sprintů v Lahti. V silné konkurenci obsadily dvanáctou příčku. Na finské půdě suverénně zvítězily Švédky s výrazným náskokem před Finskem a Německem. Adam Fellner s Michalem Novákem nenastoupili do kvalifikace. Mužský závod vyhrálo Norsko. 

14:49

Biatlonistka Tereza Voborníková byla pátá ve vytrvalostním závodu v Oslu a zajela si životní maximum ve Světovém poháru. Mezi nejlepší se prosadily i desátá Markéta Davidová a jedenáctá Jessica Jislová. V závodu odloženém ze čtvrtka nezastřílela ani jedna z 84 biatlonistek bezchybně. Přímý přenos závodu mužů sledujte od 15:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

14:17

Lyžařky nemohly na Světovém poháru v Kvitfjellu kvůli špatné viditelnosti odjet ani jeden trénink na sjezd, jenž se tak podle pravidel nemůže v sobotu uskutečnit. Místo něj Mezinárodní lyžařská federace (FIS) zařadila superobří slalom, který je podle původního plánu v programu i na neděli. Přímý přenos sobotního super-G sledujte od 10:55 na ČT sport Plus.

12:45

Eva Adamczyková postoupila druhým časem do sobotního závodu Světového poháru ve snowboardcrossu v Sierra Nevadě. Kvalifikace se ve Španělsku vydařila také mužům: Jan Kubičík byl třetí, Radek Houser pátý a jako celkově 21. postoupil do vyřazovacích jízd Kryštof Choura. Přímý přenos sledujte v sobotu od 12:55 na ČT sport Plus.

11:13

Závod skokanek na lyžích ve finském Lahti vyhrála Slovinka Nika Križnarová, která ve Finsku jako jediná překonala hranici 130 metrů. Třetí, Rakušanka Eva Pinkelnigová snížila sedm závodů před koncem sezony náskok vedoucí ženy SP Niky Prevcové ze Slovinska na 174 bodů. Češky v Lahti nestartovaly. Přímý přenos závodu mužů sledujte od 16:55 na ČT sport Plus.

08:00

PÁTEK 1. BŘEZNA

20:24

Po prvním kole vede pořadí slalomu Světového poháru v americkém Palisades Tahoe Němec Linus Strasser. Přímý přenos 2. kola slalomu mužů na SP v Palisades Tahoe můžete sledovat na ČT sport Plus od 21:55.

18:58

Světový pohár v alpském lyžování pokračuje zastávkou v americkém Palisades Tahoe. Na programu je slalom mužů, na jehož startu není žádný z českých reprezentantů. Přímý přenos 1. kola slalomu mužů na SP Palisades Tahoe sledujte nyní na ČT sport Plus.

18:15

Rakouský skokan na lyžích Stefan Kraft vyhrál druhý závod Světového poháru v letech v Oberstdorfu a připsal si 40. vítězství v seriálu. V historickém pořadí se díky tomu osamostatnil na třetím místě. Více výher získali jen Fin Matti Nykänen (46) a krajan Gregor Schlierenzauer, jenž vede s 53 triumfy.

16:02

Osmý titul světového krále si na domácím šampionátu ve Winterbergu připsal ve dvojbobu legendární pilot Francesco Friedrich před dalšími dvěma německými posádkami. Na 16. místě dojel český reprezentant Matěj Běhounek, Jáchym Procházka při své premiérové velké akci nedokončil čtvrtou jízdu.

14:23

Jáchym Procházka vstoupí do třetích jízd MS ze šestnáctého místa, o jednu příčku za ním se drží dvojbob Matěje Běhounka. Závěr závodu sledujte od 15:00 na ČT sport.

13:13

Německý sáňkař Max Langenhan poprvé vyhrál Světový pohár. Titul si zajistil dnešním třetím místem v Siguldě a před dvěma posledními závody má v čele nedostižný náskok 229 bodů.

11:52

Ani jedna z trojice českých snowboardistek se v polské Krynici nedostala do hlavního závodu. Klára Šonková obsadila jednadvacáté místo, Zuzana Maděrová a Adéla Keclíková byly diskvalifikované. Mezi muži nepostoupili ani Adam Počinek a Kryštof Minárik. Přímý přenos závodu sledujte od 13 hodin na ČT sport.

11:45

Patricia Tajcnárová skončila v soutěži monobobů na konečné 22. pozici. Zvítězila domácí Laura Nolteová. Odpoledne přijdou na řadu mužské dvojboby i s piloty Jáchymem Procházkou a Matějem Běhounkem. 

10:22

Třetí jízdu v soutěži monobobů za sebou má Patricia Tajcnárová, které patří průběžná 22. pozice se ztrátou dvou vteřin a 65 setin. Vede domácí Laura Nolteová.

09:18

Nedělním programem pokračují závody na MS v bobech v německém Winterbergu. Do třetích jízd monobobů vstupuje Patricia Tajcnárová, která drží jednadvacátou pozici. Odpoledne přijdou na řadu mužské dvojboby i s piloty Jáchymem Procházkou a Matějem Běhounkem. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

08:52

Špatné zprávy z italského Val di Fassa. V italském údolí nedokázali organizátoři po přívalech sněhu připravit trať ani na nedělní super-G. Závod, ve kterém se měla představit Ester Ledecká, musel být zrušen.

07:58

Dnešní program ČT sport a ČT sport Plus:

09:15 – 10:05 MS v bobech Winterberg (3. jízda monobobů)
10:40 – 11:35 MS v bobech Winterberg (4. jízda monobobů)
10:55 – 12:40 SP v alpském lyžování Val di Fassa (super-G žen)
12:55 – 14:20 SP ve snowboardingu Krynica (paralelní obří slalom)
13:15 – 14:15 MS v bobech Winterberg (3. jízda dvojbobů mužů) 
15:00 – 15:50 MS v bobech Winterberg (4. jízda dvojbobů mužů)
15:55 – 17:45 SP v letech na lyžích Oberstdorf
18:55 – 20:30 SP v alpském lyžování Palisades Tahoe (1. kolo slalomu mužů) 
21:55 – 23:00 SP v alpském lyžování Palisades Tahoe (2. kolo slalomu mužů) 

07:56

Dobré ráno, vítejte u on-line přenosu z nedělního programu zimních sportů.

07:56

NEDĚLE 25. ÚNORA

16:00

Po dvou jízdách mužských dvojbobů na MS v německém Winterbergu je ve vedení domácí posádka Francesca Friedricha s náskokem dvaadvaceti setin před posádkou Adama Ammoura. České posádce s pilotem Jáchymem Procházkou patří průběžné šestnácté místo, Matěji Běhounkovi místo devatenácté.

15:55

Po dvou jízdách je ve vedení na MS bobistů v německém Winterbergu domácí Francesco Friedrich. Obě české posádky pilotů Procházky a Běhounka jsou průběžně v první dvacítce.

15:43

Klára Ulrichová skončila devatenáctá v závodě Světového poháru skokanek na lyžích v Hinzenbachu. Devatenáctiletá česká reprezentantka zaznamenala nejlepší výsledek v elitním seriálu od února 2021, kdy právě v Hinzenbachu obsadila životní osmnáctou pozici.

14:29

V prvních jízdách MS nechyběly ani dvě české posádky dvojbobů s piloty Matějem Běhounkem a Jáchymem Procházkou. Procházkovu dvojbobu patří po prvním kole sedmnácté místo, Běhounek je průběžně jedenadvacátý.

13:03

Mistrovství světa v bobech začíná pro piloty Matěje Běhounka a Jáchyma Procházku. Představí se v závodu dvojbobů.

12:26

Německá sáňkařka Julia Taubitzová ovládla potřetí za sebou a celkově počtvrté Světový pohár. V lotyšské Siguldě obsadila třetí místo, čímž vyrovnala svůj nejhorší výsledek v sezoně. Dva závody před koncem má ale nedostižný náskok 223 bodů.

12:26

Snowboardistka Zuzana Maděrová v Krynici poprvé v sezoně neprošla do vyřazovacích jízd. Šestá žena celkového hodnocení obsadila v kvalifikaci obřího slalomu v Polsku první nepostupové 17. místo. Přímý přenos závodu sledujte od 13:00.

11:35

Ženské monoboby odjely své druhé jízdy na MS. Patricia Tajcnárová si pohoršila na průběžnou 21. příčku. Závod bude pokračovat v neděli.

09:58

Patricia Tajcnárová zajela v 1. kole závodu monobobů dvacátou příčku. Své pořadí bude moci vylepšit od 10:30, kdy jsou ve Winterbergu na programu druhé jízdy.

07:53

Další program vysílání:

09:00 – 09:50 MS v bobech Winterberg (1. jízda monobobů)
10:30 – 11:30 MS v bobech Winterberg (2. jízda monobobů)
12:55 – 14:20 SP ve snowboardingu Krynica (paralelní obří slalom)
13:00 – 14:00 MS v bobech Winterberg (1. jízda dvojbobů mužů) 
14:45 – 15:50 MS v bobech Winterberg (2. jízda dvojbobů mužů)
16:00 – 17:45 SP v letech na lyžích Oberstdorf
17:00 – 19:00 MS ve skeletonu Winterberg (smíšená družstva)
18:50 – 20:30 SP v alpském lyžování Palisades Tahoe (1. kolo obřího slalomu mužů)
21:50 – 23:00 SP v alpském lyžování Palisades Tahoe (2. kolo obřího slalomu mužů)

07:51

Program ČT sport otevře od 9:00 závod monobobů žen z německého Winterbergu. O českou účast se postará Patricia Tajcnárová, která na trať vyrazí jako jednadvacátá v pořadí.

07:49

Hned na úvod špatná zpráva. Závod v super-G, v němž měla startovat také Ester Ledecká, byl v italském Val di Fassa zrušen. Organizátoři si nedokázali poradit s přívaly čerstvého sněhu.

07:48

Dobrý den, vítejte u on-line přenosu ze zimních sportů.

7:30

SOBOTA 24. ÚNORA

20:45

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obhájila na trati 5000 metrů na mistrovství světa v Calgary bronzovou medaili. Nestačila jen na duo Nizozemek Joy Beuneová a Irene Schoutenová.

20:30

Závody na 10 kilometrů volnou technikou ovládli v americkém Minneapolisu Američan Gus Schumacher a Švédka Jonna Sundlingová. Schumacher triumfem dosáhl na první vítězství i pódiové umístění v kariéře. Z českých závodníků byla nejlepší Kateřina Janatová na 17. příčce.

17:30

Johannes Thingnes Bö vyrovnal v závěrečném závodu s hromadným startem na MS v Novém Městě na Moravě rekord Ole Einara Björndalena. Nejlepším z Čechů byl na čtyřiadvacátém místě Michal Krčmář. Tomáš Mikyska se s domácím šampionátem rozloučil šestadvacátým místem.

16:05

Zajímavý výsledek přinesl závod čtyřbobů v Altenbergu, kde hned dvě posádky obsadily nejvyšší příčku poté, co dosáhly po dvou jízdách shodného času. Francesca Friedricha vedoucího po prvním kole dotáhl v druhé jízdě Lotyš Emils Cipulis. Třetí dojel Švýcar Simon Friedli. Český čtyřbob pilota Adama Dobeše nedokázal ve druhé jízdě vylepšit svoji pozici a skončil na 14. místě.

15:16

Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová ovládla na biatlonovém MS závod s hromadným startem. Stříbro získala Italka Lisa Vittozziová, bronz vybojovala Francouzka Lou Jeanmonnotová. Jediná Češka v závodě Markéta Davidová obsadila na závěr šampionátu 15. příčku.

13:52

Rakušan Vincent Kriechmayr vyhrál superobří slalom v Kvitfjellu a připsal si druhý triumf v sezoně Světového poháru. Švýcarský lídr seriálu i disciplíny Marco Odermatt se na zkrácené trati podělil o třetí místo s Italem Dominikem Parisem a musel odložit předčasné oslavy malého křišťálového glóbu. S číslem 52 startující Jan Zabystřan závod po pádu nedokončil.

12:19

Ester Ledecká zakončila povedený závodní víkend ve švýcarské Crans Montaně nejlepším výkonem a v superobřím slalomu obsadila 8. místo se ztrátou 64 setin na vítězku. Tou se stala Rakušanka Stephanie Venierová, která dokázala překvapit největší favoritky a připsala si třetí vítězství ve Světovém poháru. Na pódiu ji doplnily dvě Italky Federica Brignoneová a Marta Bassinová.

07:55

Program zimních sportů na ČT sport a ČT sport Plus:

07:55 Ski Classics: Grönklitt ITT ČT sport Plus
10:25 SP v alpském lyžování Crans-Montana (super-G žen)
11:55 SP v alpském lyžování Kvitfjell (super-G mužů) ČT sport Plus
13:30 SP v bobech Albenberg (1. jízda čtyřbobů) ČT sport Plus
13:45 MS v biatlonu Nové Město na Moravě (závod žen s hromadným startem)
13:55 SP v short tracku Gdaňsk ČT sport Plus
15:00 SP v bobech Albenberg (2. jízda čtyřbobů) ČT sport Plus
16:00 MS v biatlonu Nové Město na Moravě (závod mužů s hromadným startem)
17:25 SP v běžeckém lyžování Minneapolis (10 km volně mužů) ČT sport Plus
19:40 SP v běžeckém lyžování Minneapolis (10 km volně žen) ČT sport Plus
20:00 MS v rychlobruslení Calgary (5000 metrů žen, 10 kilometrů mužů, 1500 metrů) ČT sport Plus

07:21

Slovinský skokan na lyžích Domen Prevc se v Sapporu dočkal po pěti letech vítězství v individuálním závodě Světového poháru. V japonském středisku vyhrál před domácí hvězdou Rjojuem Kobajašim a norským reprezentantem Kristofferem Eriksenem Sundalem. Roman Koudelka bodoval na 21. místě

07:00

SOBOTA 17. ÚNORA

21:13

Nor Johannes Hösflot Klaebo a Švédka Jonna Sundlingová zvítězili ve sprintech volnou technikou v závodech Světového poháru v americkém Minneapolisu. Kateřina Janatová skončila ve čtvrtfinále, další Češi neprošli z kvalifikace.

18:45

V německém Altenbergu pokračoval Světový pohár bobistů závodem dvojbobu mužů. Před favorizovaného Francesca Friedricha se v celkovém součtu dostal Adam Ammour a připsal si vítězství na domácí trati. Nejlépe z Čechů dopadli čtrnáctí Matěj Běhounek s Dominikem Záleským.

18:15

Štafeta mužů měla nečekaně dramatický zvrat. Zlatý triumf norských biatlonových králů odstřelil na poslední položce Vetle Sjaastad Christiansen. Z titulu světových šampionů se tak poprvé od roku 1958 radovali Švédové. Češi ve složení Tomáš Mikyska, Michal Krčmář, Jonáš Mareček a Vítězslav Hornig do posledního úseku drželi medailové naděje, nakonec skončili sedmí.

15:19

Favorizované Francouzky vyhrály štafetu na biatlonovém mistrovství světa. Finišmanka Julia Simonová získala v Novém Městě na Moravě čtvrté zlato. Češky Tereza Voborníková, Lucie Charvátová, Markéta Davidová a Jessica Jislová stejně jako na loňském šampionátu v Oberhofu obsadily sedmou příčku.

14:15

Švýcarský lyžař Niels Hintermann vybojoval ve sjezdu v Kvitfjellu třetí vítězství kariéry ve Světovém poháru. Lídr seriálu i disciplíny Marco Odermatt byl sedmý a znovu zvýšil svůj náskok v celkové klasifikaci na Cypriena Sarrazina. Francouzský objev sezony kvůli zranění lýtka v Norsku nestartuje.

12:07

Ester Ledecká vylepšila v Crans Montaně páteční umístění ve sjezdu o tři příčky. Na první Martu Bassinovou ztratila na 14. místě necelé dvě sekundy. Vedoucí žena celkového hodnocení Světového poháru Lara Gutová-Behramiová neprodloužila vítěznou šňůru na pět závodů v řadě, do cíle dojela až ve třetím nejrychlejším čase.

10:27

Ve švýcarské Crans Montaně pokračuje Světový pohár žen dalším sjezdem. Druhý pokus navázat na zdařilé tréninky má Ester Ledecká. Přímý přenos závodu sledujte živě na ČT sport a ČT sport Plus.

09:42

Roman Koudelka obsadil v japonském Sapporu patnácté místo. Jediný český závodník útočil ve druhém kole z dvanácté pozice, doplatil ale na nepříznivý vítr a klesl o tři pozice. Díky nejdelšímu skoku dne vyhrál vedoucí muž Světového poháru Stefan Kraft.

08:53

Roman Koudelka je po prvním kole závodu Světového poháru na můstku v Sapporu dvanáctý. Český skokan na lyžích předvedl 122,5 metru. Do druhého kola prošel i jednapadesátiletý domácí veterán Noriaki Kasai.

08:00

Program zimních sportů na ČT sport a ČT sport Plus:
07:55
SP ve skocích na lyžích Sapporo (závod mužů)
07:55 Ski Classics: Grönklitt Criterium ČT sport Plus
10:25 SP v alpském lyžování Crans-Montana (sjezd žen)
11:55 SP v alpském lyžování Kvitfjell (sjezd mužů) ČT sport Plus
13:15 MS v biatlonu Nové Město na Moravě (štafeta žen)
13:55 SP v short tracku Gdaňsk ČT sport Plus
14:00 SP v bobech Albenberg (1. jízda dvojbobů mužů) ČT sport Plus
15:30 SP v bobech Albenberg (2. jízda dvojbobů mužů) ČT sport Plus
16:00 MS v biatlonu Nové Město na Moravě (štafeta mužů) ČT sport Plus
19:20 SP v běžeckém lyžování Minneapolis (sprinty volně)
20:25 MS v rychlobruslení Calgary (závody s hromadným startem, 1000 metrů) ČT sport Plus

07:55

Přímý přenos závodu skokanů na lyžích z japonského Sappora sledujte na ČT sport. V prvním kole se vedle Romana Koudelky představí i jednapadesátiletá domácí legenda Noriaki Kasai.

07:50

SOBOTA 17. ÚNORA

15:33

Jessica Jislová kandiduje do komise sportovců Mezinárodní biatlonové unie IBU. Volby se uskuteční během Světového poháru v Oslu, který se bude konat od 29. února do 3. března.

15:06

Štafetu biatlonistek na MS v Novém Městě na Moravě poběží v sobotu Tereza Voborníková, Lucie Charvátová, Markéta Davidová a Jessica Jislová. 

12:52

První kolo Světového poháru ve skeletonu v německém Altenbergu Anně Fernstädtové příliš nevyšlo, když obsadila až 22. příčku. Ve druhém kole ale zajela česká reprezentanta druhý nejrychlejší čas dne, i ten ale bohužel stačil "jen" na konečné 15. místo. Z výhry se raduje Němka Tina Hermannová.

11:54

Ester Ledecká končí sedmnáctá v Crans Montaně. Sjezd vyhrála Lara Gutová-Behramiová.

11:12

Anna Fernstädtová postoupila do 2. kola závodu Světového poháru ve skeletonu v německém Altenbergu. Přímý přenos 2. kola můžete sledovat od 12:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

11:08

Ester Ledecké se sjezd v Crans Montaně nepovedl zdaleka tolik jako trénink. Na vedoucí Laru Gutovou-Behramiovou ztratila vteřinu a devět setin.

10:52

Noriaki Kasai i Roman Koudelka zvládli kvalifikaci na Světovém poháru v Sapporu. Český reprezentant předvedl 115 metrů a obsadil 22. místo, japonský veterán Kasai obsadil 45. pozici a hlavní soutěž elitního seriálu absolvuje po čtyřech letech. 

10:29

Přímý přenos sjezdu z Crans Montany sledujte nyní na ČT sport. S číslem 17 vyjede na trať Ester Ledecká. 

10:01

Závodem žen v německém Altenbergu pokračuje Světový pohár ve skeletonu. Na startu nechybí ani česká reprezentantka Anna Fernstädtová. Přímý přenos prvního kola závodu sledujte právě teď na ČT sport Plus. Přímý přenos kola druhého můžete sledovat od 12:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

9:50

PÁTEK 16. ÚNORA

19:09

Kateřina Janatová obsadila 18. místo v závodě na 20 km klasicky na Světovém poháru v Canmore. Vyhrála Švédka Frida Karlssonová a připsala si druhé vítězství v sezoně.

18:00

Norská dominance v mužských závodech na mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě pokračuje. Seveřané přetavili výhodu ze sprintu a ve stíhačce znovu opanovali medailové pódium, když vyhrál Johannes Bö před Sturlou H. Laegreidem, třetí skončil Vetle S. Christiansen.

17:58

Druhý závod SP skokanů na lyžích v Lake Placid vyhrál Stefan Kraft z Rakouska.

15:25

Deštivou stíhačku na mistrovství světa si podmanila Julia Simonová a v Novém Městě na Moravě tak vybojovala po smíšené štafetě a sprintu už třetí zlato. Francouzská biatlonistka navíc obhájila loňský světový titul z Oberhofu. Nejlepší Češka Markéta Davidová skončila devátá a polepšila si tak o osm míst.

14:27

Vítězkou slalomu v rámci Světového poháru v andorrském Soldeu se stala Anna Swenn Larssonová ze Švédska, která triumfovala s náskokem 35 setin sekundy před Zrinkou Ljutičovou z Chorvatska. Třetí skončila s odstupem 83 setin Paula Moltzanová z USA.

13:49

V estonském Otepää pokračoval v rychlém sledu třetí závod Světového poháru sdruženářů. Z žen nejlépe skákala Norka Mari Leinanová Lundová, v běžecké části si však vítězství přivlastnila její krajanka Ida Marie Hagenová. Mezi muži byl nejlepšm skokanem Jarl Magnus Riiber, který obhájil vynikající formu a zvítězil i v běžeckém závodě. Ondřej Pažout skončil na 41. a Jan Vytrval na 43. místě.

12:57

Program biatlonového mistrovství světa v Novém Městě na Moravě opět komplikuje nepříznivé počasí. Pořadatelé pozměnili kvůli teplu a dešti část tratě pro stíhací závod mužů, který se uskuteční od 17:05. Stíhačka žen od 14:30 proběhne beze změn.

11:50

Anna Swenn Larssonová ze Švédska vede po prvním kole slalom SP v Soldeu. S minimálním odstupem 14 setin sekundy drží druhé místo Paula Moltzanová z USA, třetí je Zrinka Ljuticová z Chorvatska. Česká reprezentantka Martina Dubovská obsadila 37. místo a do druhého kola nepostoupila. Její reprezentační kolegyně Adriana Jelínková jízdu nedokončila. Přímý přenos 2. kola sledujte od 13:25 exkluzivně na ČT sport Plus.

10:40

Slalom mužů SP v Bansku byl v průběhu 1. kola kvůli nepříznivému počasí zrušen. Pořadatelé závod, který v bulharském středisku od počátku komplikoval vítr a prudký déšť, po odjetí 31 lyžařů kvůli špatnému stavu trati a nedostatečné viditelnosti ukončili.

10:25

V andorrském Soldeu začal další závod žen v rámci Světového poháru v alpském lyžování. Tentokrát je na programu slalom, v jehož startovní listině neschází mimo jiné české duo Martina Dubovská - Adriana Jelínková. Vzhledem k absenci zraněných hvězd Mikaela Shiffrinová - Petra Vlhová je hlavní favoritkou Lena Dürrová z Německa. Přímý přenos 1. kola sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

09:25

Po sobotním triumfu Švýcara Marca Odermatta v obřím slalomu pokračuje Světový pohár v alpském lyžování v bulharském Bansku slalomem. Ve startovní listině neschází mimo jiné vedoucí muž v hodnocení disciplíny Manuel Feller z Rakouska či jeho hlavní pronásledovatel Linus Strasser z Německa. Suverénní lídr celkové klasifikace SP Odermatt slalom pravidelně nejezdí. Přímý přenos 1. kola sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

07:51

V gruzinském Bakuriani pokračuje bez české účasti Světový pohár ve skikrosu. Přímý přeno sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

07:00

NEDĚLE 11. ÚNORA

22:58

Norští reprezentanti vyhráli sprinty na Světovém poháru v běžeckém lyžování v kanadském Canmore. Ženám vládla Kristine Stavaas Skistadová, mezi muži byl ve finále nejrychlejší Johannes Hoesflot Klaebo. Z kvalifikace postoupili i Kateřina Janatová a Ondřej Černý, konečnou pro ně ale bylo čtvrtfinále. Janatová byla nakonec klasifikovaná na šestnáctém místě, Černý bere body za osmadvacátou příčku. 

19:35

Z kvalifikace běžeckých sprintů v rámci Světového poháru v kanadském Canmore postoupili do vyřazovacích bojů dva čeští zástupci. Kateřina Janatová obsadila třicáté místo, Ondřej Černý byl šestnáctý. Přímý přenos můžete sledovat od 20:55 na ČT sport Plus.

18:10

Mistrem světa ve sprintu se stal norský biatlonista Sturla Holm Laegreid. Na rozdíl od svého krajana Johannese Thingnese Böa ani jednou nechyboval a slaví tak třetí světové zlato v kariéře.

17:20

Vedoucí závodník Světového poháru ve skocích na lyžích Stefan Kraft neudržel vedení po prvním kole závodu v americkém Lake Placid. Ve 2. kole doplatil na povětrnostní podmínky a propadl se až do třetí desítky. Ze šestého místa po úvodním skoku si naopak pro vítězství skočil Slovinec Lovro Kos. Na stupních vítězů ho doplnili Japonec Rjoju Kobajaši a norský reprezentant Marius Lindvik. Roman Koudelka tentokrát nestartoval. Ještě dnes je na programu i týmový závod. Přímý přenos sledujte od 22:50 na programu ČT sport a na ČT sport Plus.

16:01

Sdruženářka Ida Marie Hagenová vyhrála závod v Otepää. V běžecké části se dokázala posunout ze čtvrtého místa a vítězstvím si upevnila vedení ve světovém poháru. Nejlepší umístění v kariéře vyrovnala druhá Japonka Haruka Kasaiová. Třetí dokončila včerejší vítězka Gyda Westvoldová Hansenová.

15:17

Dominance norského závodníka Jarla Magnuse Riibera pokračuje i nadále. V Otepää ovládl i druhý závod a celkově si připisuje již deváté vítězství v řadě a ještě více si pojišťuje náskok v celkovém pořadí. Na druhém místě dojel domácí závodník Kristjan Ilves, který neudržel vedoucí pozici po skoku, a na třetím místě dokončil Rakušan Johannes Lamparter. Mezi ženami po skoku vede Japonka Haruka Kasaiová. Přímý přenos můžete sledovat v 15:25 na ČT sport Plus.

15:12

Světový pohár ve skocích na lyžích pokračuje dalším podnikem, tentokrát v americkém Lake Placid. Jméno Romana Koudelky na startovní listině chybí. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

14:49

Lara Gutová-Behramiová vyhrála obří slalom v Soldeu. Díky třetímu vítězství za sebou se švýcarská lyžařka posunula do čela průběžného pořadí Světového poháru před zraněnou americkou hvězdu Mikaelu Shiffrinovou. Adriana Jelínková obsadila 33. místo a do druhého kola nepostoupila.

13:32

Marco Odermatt suverénně vyhrál i šestý obří slalom v sezoně. Nor Alexander Steen Olsen na druhé příčce ztratil na vedoucího muže Světového poháru téměř sekundu. Odermatt v součtu s minulou sezonou vyhrál devět obřích slalomů za sebou. Devět závodů v řadě v jedné disciplíně ovládl naposledy Alberto Tomba ve slalomu mezi lednem 1994 a lednem 1995.

12:08

Po prvním kole obřího slalomu Světového poháru v Soldeu je na prvním místě Marta Bassinová z Itálie. Česká lyžařka Adriana Jelínková obsadila 33. místo a mezi elitní třicítku nepostoupila. Přímý přenos druhého kola sledujte od 13:25 na ČT sport Plus.

10:54

Švýcarský lyžař Marco Odermatt ovládl první kolo obřího slalomu v Bansku a je na nejlepší cestě vyhrát i šestý závod v této disciplíně v probíhající sezoně Světového poháru. Druhé kolo sledujte od 12:25 na ČT sport Plus.

10:27

Metoděj Jílek vybojoval na juniorském mistrovství světa v rychlobruslení stříbrnou medaili v závodě na 5000 metrů. Na šampionátu v japonském Hačinohe porazil sedmnáctiletý český talent jen o dva roky starší Nor Sigurd Henriksen. Jílek si při premiérové účasti na MS spravil chuť po pátečním závodě na 1500 metrů, v němž skončil o čtyři setiny pod stupni vítězů čtvrtý.

08:00

SOBOTA 10. ÚNORA

18:56

Český reprezentant Roman Koudelka se po dlouhé době vměstnal do první desítky, když si skočil pro deváté místo. Dosáhl tak nejlepšího výsledku ve Světovém poháru za poslední čtyři roky. Zvítězil Němec Andreas Wellinger.

16:12

Evropští bobisté po závodech Světového poháru zůstali v lotyšské Siguldě, aby poměřili síly v rámci mistrovství Evropy. V ledovém korytě soutěžily i dvě české posádky. Matěj Běhounek s Dominikem Záleským obsadili dvanáctou příčku a Adam a Michal Dobešovi skončili čtrnáctí. Mistry Evropy se stalo německé bratrské duo Adam a Issam Ammourovi.

13:34

Po prvním kole slalomu Světového poháru v Chamonix figuroval na 30. místě, ale nakonec se radoval z triumfu, což se žádnému lyžaři v historii nepodařilo. Švýcar Daniel Yule zvítězil před krajanem Loicem Meillardem, který také útočil téměř z úplného dna postupujících závodníků. Nejlepší výchozí pozici naopak na rozbitém svahu nepřetavil v kýžený úspěch domácí Francouz Clement Noël, jenž se musel spokojit s třetím místem.

13:00

Na programu Světového poháru ve skocích na lyžích ve Willingenu byl velký můstek žen. Vítězkou se stala Norka Silje Opsethová. Karolína Indráčková skončila na sedmnácté pozici.

10:38

Slalom Světového poháru v Chamonix rozjel nejlépe domácí francouzský lyžař Clément Noël. Úřadující olympijský vítěz vede po prvním kole o 23 setin sekundy před Norem Timonem Hauganem. Průběžně třetí je s odstupem čtyř desetin vedoucí muž hodnocení disciplíny Manuel Feller z Rakouska. Přímý přenos druhého kola sledujte od 12:25 exkluzivně na ČT sport Plus.

10:16

V malém finále Adamczyková dominovala a ve druhém závodě Světového poháru v Gudauri obsadila páté místo. Z triumfu ve velkém finále se radovala Britka Charlotte Bankesová, mezi muži opět kraloval Kanaďan Eliot Grondin.

10:00

Do finále ale úřadující světová šampionka Adamczyková nepostoupila. V semifinále se totiž musela sklonit před Chloé Trespeuchovou z Francie a Belle Brockhoffovou z Austrálie a v gruzínském Gudauri pojede "jen" malé finále.

09:32

Snowboardcrossařka Adamczyková postoupila na Světovém poháru v gruzínském Gudauri do semifinále. Svou čtvrtfinálovou jízdu opanovala před Leou Castovou z Francie.

09:24

V Chamonix pokračuje Světový pohár v alpském lyžování. Tentokrát je na programu slalom, v jehož startovní listině neschází mimo jiné vedoucí muž průběžné klasifikace v disciplíně Manuel Feller z Rakouska. Češi ve francouzském zimním středisku nezávodí. Přímý přenos 1. kola sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

08:54

Olympijská šampionka Eva Adamczyková usiluje na Světovém poháru ve snowboardcrossu v gruzínském Gudauri, kde v sobotu obsadila druhé místo po těsném finiši za Chloé Trespeuchovou z Francie, o další úspěch. V mužské kategorii tentokrát žádný z trojice Čechů do osmifinále nepostoupil. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

07:45

NEDĚLE 4. ÚNORA

17:51

Norský skokan na lyžích Johann Andre Forfang triumfoval v německém Willingenu v závodě SP v rekordu můstku, když skočil 155,5 metru a dosáhl na nejdelší skok na velkém můstku v historii sportu. Romanu Koudelkovi po dobrém prvním kole druhý skok nevyšel a nakonec skončil devětadvacátý.

17:01

Závod Světového poháru ve snowboardingu na U rampě v americkém středisku Mammoth můžete sledovat na ČT sport Plus od 18:30, závod SP ve freestyle lyžování se přesunul na 21:50 a můžete jej sledovat živě jak na ČT sport Plus, tak také na programu ČT sport.

16:02

Skokanský program ve Willingenu pokračuje individuálním závodem mužů, do něhož se z 46. místa kvalifikoval také Roman Koudelka. Přímý přenos z další zastávky Světového poháru sledujte na ČT sport Plus.

16:02

Akrobatický skokan na lyžích Nicholas Novak skončil osmý v pátečním závodu Světového poháru v Deer Valley a zaznamenal nejlepší výsledek v českých barvách. Sedmadvacetiletý syn českých emigrantů reprezentuje zemi svých rodičů od roku 2021, ještě jako člen amerického týmu obsadil v roce 2019 životní šesté místo na SP v Číně.

15:57

Sdruženářský rekordman Jarl Magnus Riiber z Norska vyhrál i druhý ze tří závodů v Seefeldu a míří za celkovým vítězstvím nejen v takzvaném Nordic Combined Triple, ale i v hodnocení Světového poháru sdruženářů. Český reprezentant Jan Vytrval obsadil 47. místo a na rozdíl od pátku nebodoval.

15:55

Další podnik Světového poháru v bobech se konal v lotyšské Siguldě. V závodě startovaly dvě české posádky – Matěj Běhounek s Antonínem Wijasem, kteří skončili osmnáctí, a Adam Dobeš s Davidem Burešem, kteří nevylepšili umístění z prvního kola a dojeli na devatenácté příčce. Své první vítězství v sezóně vybojovali Němeci Adam Ammour a Benedikt Hertel.

14:16

Závod Světového poháru skokanek na lyžích vyhrála Rakušanka Jacqueline Seifriedsbergerová, která se triumfu dočkala po 11 letech. Druhá skončila Japonka Takanašiová a třetí Němka Schmidová. Karolína Indráčková skončila jednadvacátá.

12:30

V italském středisku Alleghe závodili skikrosaři v rámci Světového poháru. Na trati nedaleko Cortiny d'Ampezzo byla z žen nejrychlejší Kanaďanka Marielle Thompsonová. Z mužů byl nejlepší její krajan Reece Howden.

12:22

Legendární běžecký závod Jizerská 50 byl z důvodu špatných podmínek a nedostatku sněhu na tratích zrušen, a to s kompletním programem.

12:10

V německém Willingenu pokračuje také Světový pohár skokanek na lyžích. S nejlepšími soupeří také jediná česká reprezentantka ve startovní listině, Karolína Indráčková. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

10:20

Úřadující mistryně světa ve snowboardcrossu Eva Adamczyková si v gruzínském Gudauri vyjela další úspěch ve Světovém poháru. Po vítězství v předchozím závodu elitního seriálu ve Svatém Mořici tentokrát obsadila druhé místo. Ve finále se musela sklonit jen před vedoucí ženou průběžné klasifikace SP Chloé Trespeuchovou z Francie. V kvalifikaci mužů uspěli Jan Kubičík a Kryštof Choura, ale v osmifinále byli vyřazeni.

10:03

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková postoupila na SP v Gudauri do finále. Stejně jako v předchozí jízdě skončila druhá, což k účasti v dalším vyřazovacím kole stačilo.

09:32

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková postoupila na SP v Gudauri do semifinále, Jan Kubičík a Kryštof Choura si naopak místenku v další fázi nezajistili.

08:54

Olympijská šampionka ve snowboardcrossu Eva Adamczyková jede v gruzínském Gudauri o další úspěch ve Světovém poháru. Po vítězné páteční kvalifikaci se snaží navázat na triumf ze Svatého Mořice, kde minulý týden po účasti v televizní taneční soutěži StarDance vstoupila do sezony. V kvalifikaci mužů uspěli Jan Kubičík a Kryštof Choura, který se před týdnem blýskl čtvrtým místem. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

07:00

SOBOTA 3. ÚNORA

21:50

Rychlobruslařka Martina Sáblíková skončila na finále Světového poháru v Québecu šestá v závodu 3000 metrů. V celkovém hodnocení seriálu na dlouhých tratích obsadila trojnásobná olympijská šampionka druhé místo.

20:17

Závody Světového poháru ve freestyle lyžování na U-rampě i slopestyle ve snowboardingu v americkém Mammothu byly nakonec z důvodu nepříznivého počasí zrušeny.

19:38

Nejlepší hokejisté na světě si opět zahrají turnaj pod pěti kruhy. Komisionář NHL Gary Bettman totiž oznámil, že se hráči z elitní zámořské ligy vrátí v Miláně v roce 2026 na zimní olympijské hry, kde budou startovat i v roce 2030.

18:18

Roman Koudelka postoupil z 46. místa v kvalifikaci do sobotního závodu Světového poháru ve Willingenu. Nejlepší český skokan na lyžích se v Německu vrací do elitního seriálu po vynechaném mistrovství světa v letech, které se konalo minulý týden na Kulmu.

17:26

Americké zimní středisko Mammoth se potýká s problémy s počasím, a tak byly závody Světového poháru ve freestyle lyžování na U-rampě přesunuty na 20:55. Od 22:55 by měl startovat slopestyle ve snowboardingu. Oba přenosy můžete sledovat živě na ČT sport Plus.

16:48

Na Světovém poháru a zároveň mistrovství Evropy skeletonistek v lotyšské Siguldě zvítězila Kanaďanka Mirela Rahnevaová a evropský titul brala Belgičanka Kim Meylemansová. Anna Fernstädtová obsadila 28. místo.

16:21

Pro páté vítězství za sebou si v rakouském Seefeldu doběhl Nor Jarl Magnus Riiber. Lídr Světového poháru v severské kombinaci vedl už po skokanské části a svůj náskok před svými konkurenty udržel v běžecké části prakticky na sekundu přesně. Čech Jan Vytrval bodoval na 38. místě.

16:08

Teplé počasí a déšť, které mají trvat i příští týden, ohrožují konání Jizerské padesátky. Tradiční dálkový závod v běhu na lyžích je naplánovaný na neděli 11. února. Už od čtvrtka by se na tratích v okolí Bedřichova měly konat doprovodné závody. O osudu akce se rozhodne v sobotu.

15:18

Českým reprezentantům ve skeletonu se na ME nedařilo, Anna Fernstädtová ani Timon Drahoňovský nezajeli v prvním kole závodů postupový čas a neprošli do druhého kola. Drahoňovský skončil na 32. místě, mezi muži se z triumfu radoval Číňan Čeng Jin, mistrem Evropy se stal Brit Marcus Wyatt. Přímý přenos 2. kola ženského závodu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 15:55.

11:57

Na krátké a rychlé trati v italském středisku Alleghe se jel poprvé Světový pohár ve skikrosu. Z výher se radovali Erik Mobärg ze Švédska a Kanaďanka Indie Sherretová.

11:38

Akrobatický lyžař Mikaël Kingsbury je novým mužským rekordmanem Světových pohárů v lyžařských olympijských disciplínách. Kanadský boulař 87. vítězstvím v Deer Valley překonal legendárního švédského sjezdaře Ingemara Stenmarka, s nímž se dosud o první příčku dělil.

11:14

Česká reprezentantka ve snowboardcrossu Eva Adamczyková po triumfu ve Svatém Mořici zvítězila v kvalifikaci závodu Světového poháru v Gudauri. Z trojice českých mužů uspěli Jan Kubičík a Kryštof Choura. Přímé přenosy hlavních závodů sledujte v sobotu i neděli na ČT sport a ČT sport Plus od 8:55.

11:00

PÁTEK 2. ÚNORA

15:54

Slovinci jsou novými leteckými šampiony. Na mamutím můstku Kulm porazili druhé Rakušany o 37 bodů. Třetí skončili Němci.

14:46

Závěrečný singl-mix na ME v biatlonu nabídl dramatický norsko-švédský souboj, který zvládla ve prospěch Švédska Sara Anderssonová. Češi se střelecky trápili a skončili dvanáctí.

14:14

Ve znamení boje dvou norských běžců byl závěr závodu na 20 kilometrů volně s hromadným startem ve švýcarském Gomsu. Nakonec v cílové rovince přesprintoval Johannes Hoesflot Klaebo svého krajana Simena Kruegera.

13:27

Marco Odermatt potvrdil v dalším ze závodů v super-G svou třídu a na sjezdovce v Garmisch-Partenkirchenu s přehledem zvítězil. Švýcarský lyžař triumfoval s náskokem tří desetin před Rakušanem Raphaelem Haaserem. Třetí skončil další ze Švýcarů Franjo van Allmen (+0,61). Jan Zabystřan dojel na čtyřicátém místě (+2,83).

12:31

V italské Cortině d'Ampezzo pokračoval program lyžařského Světového poháru, který po celou dobu konání závodů komplikovala řada pádů. Nejlépe se s podmínkami popasovala Švýcarka Lara Gutová-Behramiová. Na startu nakonec chyběla Ester Ledecká, která odjela na vyšetření do Mnichova. 

11:58

Předposlední závod na otevřeném mistrovství Evropy ve slovenském středisku Brezno-Osrblie opanovali Norové. Ve smíšené štafetě se Seveřané drželi na čele od začátku až do konce a přes závěrečné zaváhání zvítězili před Francouzi. Českým reprezentantům se vůbec nedařilo na střelnici, připsali si šest trestných kol a v závěrečném úseku byla Kateřina Gotvaldová dojeta nejlepšími na šestnácté pozici. Na 14:00 je připraven start závěrečného singl-mixu i s českou dvojicí Mikuláš Karlík a Kristýna Otcovská.

10:42

Slavnou italskou Marcialongu vyhrál po netypickém sólovém úniku Nor Runar Mathisen. Sprint o druhé místo zvládl ve stoupání Cascata nejlépe Emil Persson. Sedmdesátikilometrový závod zvládl skvěle Fabián Štoček, který si šestnáctým místem vylepšil své osobní maximum. 

10:03

Ester Ledecká nenastoupí do dnešního superobřího slalomu v Cortině d'Ampezzo. Z Itálie míří na vyšetření do Mnichova.

09:38

Na Marcialonze jsou mezitím nejrychlejší závodníci v polovině trati. V dobrém na letošní ročník ale nebude vzpomínat Magnus Vesterheim. Dánský laufař při kolizi přišel o lyži. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

09:36

Začal přímý přenos závodu lyžařek z Gomsu. S číslem 18 je na trati dvacetiklometrového závodu Kateřina Janatová.

08:05

Dobré ráno, vítejte u on-line přenosu ze zimních sportů.

08:04

NEDĚLE 28. LEDNA

21:48

Vůbec poprvé se závod v boulích konal v americkém Waterville. Závodníci se představili v paralelní jízdě v rámci SP ve freestyle lyžování. Mezi ženami zvítězila Australanka Jakara Anthonyová, mezi muži byl nejlepší Kanaďan Mikael Kingsbury.

17:43

Sáňkařky Anna Čežíková a Lucie Jansová obsadily na mistrovství světa v Altenbergu osmé místo v závodě dvojic. Pro český sáňkařský sport se v individuálních disciplínách postaraly o první umístění v desítce po 33 letech.

17:11

Kateřina Janatová obsadila ve sprintu volnou technikou na Světovém poháru v Gomsu dvanácté místo. Ve švýcarském středisku vyhráli Švédka Linn Svahnová a Nor Johannes Hösflot Klaebo.

16:47

Na rakouském mamutím můstku Kulm je jasno. Mistrem světa v letech je Rakušan Stefan Kraft, který o dva body porazil Andrease Wellingera. Lídr po dvou kolech Timi Zajc spadl na bronzovou pozici. Kvůli počasí několikrát odkládaný závod nakonec skončil po třech z původně plánovaných čtyř kol. 

16:33

Kateřina Janatová končí na SP v Gomsu v semifinále.

15:58

Kateřina Janatová postupuje do semifinále sprintu ve švýcarském Gomsu. 

15:32

Další posun MS v letech – na 16:00.

15:31

V ledovém korytě v Lillehammeru stupně vítězů ovládli Němci. Posádka Johannese Lochnera s Georgem Fleischhauerem zvítězila ve čtvrtém z pěti podniků Světového poháru. Druhé místo patřilo Friedrichovi se Schüllerem a třetí byli Ammour a Hertel. Obě české posádky Matěje Běhounka a Adama Dobeše nevylepšily výsledky z prvního kola a umístily se až na konci druhé desítky. Podrobnosti připravujeme.

14:50

Začátek MS se znovu odsouvá, tentokrát na 15:45.

14:32

Začíná 2. kolo závodu dvojbobů v norském Lillehammeru. České posádky figurují na chvostu druhé desítky pořadí.

14:23

MS v letech muselo být kvůli počasí odloženo na 15:00.

14:03

Výborná zpráva z rakouského Simonhöhe. Snowboardistka Zuzana Maděrová skončila druhá v paralelním obřím slalomu a poprvé se ve Světovém poháru dostala na stupně vítězů.

14:01

V ledovém korytě v Lillehammeru se v prvním kole nejvíce dařilo Němcům. Průběžné vedení v traťovém rekordu ukořistila německá posádka Johannese Lochnera s Georgem Fleischhauerem. Obě české posádky se umístily až ve druhé desítce. Přímý přenos 2. kola sledujte od 14:30 na ČT sport Plus.

13:49

Kvůli počasí musí být odloženo třetí a čtvrté kolo MS v letech na lyžích. Start je posunut na 14:45.

13:43

Z vítězství ve sdruženém závodě v německém Schonachu se raduje hlavní favorit – Jarl Magnus Riiber. Češi nestartovali.

13:29

Překvapivým vítězstvím skončilo mužské super-G v německém Garmich-Partenkirchenu. Raduje se Francouz Nils Allegre, který porazil druhého Guglielma Boscu i švýcarské favority Loïca Meillarda s Marcem Odermattem. Na 53. místě skončil Jan Zabystřan.

13:24

Závod skokanek v Ljubnu skončil bodem pro debutující Veroniku Jenčovou. Zvítězila Eva Pinkelnigová z Rakouska. Sestry Indráčkovy nestartovaly.

13:04

Hned dvě české posádky jsou na startu závodu Světového poháru v norském Lillehammeru. Do ledového koryta se vydávají dvojboby Matěj Běhounek, Michal Dobeš a Adam Dobeš, Dominik Záleský. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

12:55

Přestože avizovala, že kvůli zdravotním problémům sobotní závod vynechá, nastoupila nakonec Ester Ledecká na start sjezdu v Cortině d'Ampezzo. Její závod ale po chybě skončil po necelé půlminutě. Sjezd, který musel být opakovaně přerušen kvůli pádům a počasí, vyhrála překvapivě Ragnhild Mowinckelová.

11:49

Ženský sjezd je v Cortině znovu přerušen. Pokračovat by měl ve 12:15.

11:40

Zlatou medaili ve stíhacím závodě biatlonistů na mistrovství Evropy ve slovenském Osrblie získal norský závodník Isak Frey. Na stupních vítězů jej doplnil Dmitrij Šamajev z Rumunska, který si polepšil ze šestnáctého místa na startu, a vítěz sprintu Francouz Antonin Guigonnat. Nejlepší z Čechů byl Jakub Štvrtecký, který dokázal poskočit z devětatřicátého místa na dvanáctou příčku.

11:38

Ženský sjezd v Cortině po přerušení znovu pokračuje. Zároveň za několik minut startuje mužské super-G v německém Ga-Pa.

11:01

Do pohybu se dávají i biatlonisté ve slovenském Osrblie. Ve startovní listině stíhacího závodu jsou hned čtyři Češi.

10:32

Jízda Ledecké ovšem končí už zhruba po půlminutě kvůli chybě na trati. Do cíle už jen "doklouzá".

10:29

Na startu je s číslem 1 oproti avizovaným plánům také Ester Ledecká.

09:43

Na ČT sport začíná sobotní program. Otevírá jej závod sdruženářek v německém Schonachu.

08:24

Dnešní program vysílání:

09:40 – 10:20 SP v severské kombinaci Schonach (střední můstek žen)
10:25 – 11:20 SP v severské kombinaci Schonach (střední můstek mužů)
10:20 – 11:40 SP v alpském lyžování Cortina d'Ampezzo (sjezd žen)
10:55 – 12:40 ME v biatlonu Osrblie (stíhačka mužů)
11:25 – 13:00 SP ve skocích na lyžích Ljubno (střední můstek žen)
11:40 – 13:15 SP v alpském lyžování Garmisch-Partenkirchen (super-G mužů) 
13:00 – 13:50 SP v bobech Lillehammer (1. kolo dvojbobů mužů)
13:15 – 13:55 SP v severské kombinaci Schonach (10 km mužů)
13:55 – 15:40 ME v biatlonu Osrblie (stíhačka žen)
13:55 – 16:00 MS v letech na lyžích Bad Mitterndorf (individuální závod/den 2)
14:30 – 15:20 SP v bobech Lillehammer (2. kolo dvojbobů mužů)
15:25 – 17:10 SP v běžeckém lyžování Goms (sprinty volně) 
19:55 – 21:30 SP ve freestyle lyžování Waterville (paralelní jízda v boulích)
19:55 – 23:50 SP v rychlobruslení Salt Lake City

08:22

Dobré ráno, vítejte u on-line přenosu ze zimních sportů.

8:00

SOBOTA 27. LEDNA

22:49

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila v závodě na 3000 metrů v americkém Salt Lake City jedenáctou příčku, zvítězila Joy Beuneová z Nizozemska.

19:19

Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká kvůli zdravotním problémům vynechala páteční sjezd Světového poháru v Cortině d'Ampezzo. Mluvčí jejího týmu Erika Alchusová pak oznámila, že Ledecká nenastoupí ani v sobotu, ale její účast nakonec není vyloučená. Po podvečerním losování figuruje osmadvacetiletá Češka ve startovní listině s číslem jedna.

17:10

České sáňkařky Anna Čežíková a Lucie Jansová obsadily na mistrovství světa v Altenbergu jedenácté místo ve sprintu dvojic. Od první desítky dělilo reprezentační duo 93 tisícin sekundy.

16:31

Smíšenou štafetu v rámci Světového poháru v běžeckém lyžování si ve švýcarském Gomsu podmanili Švédové. Jejich "A" tým totiž zvítězil a "B" tým skončil s odstupem 8,3 sekundy na druhém místě. O 1,5 vteřiny za ním dorazilo do cíle "áčko" Norska.

16:06

Skeletonistka Anna Fernstädtová obsadila v závodu v Lillehammeru 24. místo. Na stejné pozici skončil i český reprezentant Timon Drahoňovský.

16:04

Sprint biatlonistek na ME v Osrblie opanovala Norka Ida Lienová. Nejlepší český výsledek dne zaznamenala Kristýna Otcovská 17. pozicí.

15:50

Timi Zajc potvrdil svůj výkon z 1. kola a vede MS v letech na lyžích na rakouském můstku Kulm.

15:30

Bez české účasti se ve švýcarské obci Goms jede smíšená štafeta v rámci Světového poháru v běžeckém lyžování. Přímý přenos sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

15:24

Pád Mikaely Shiffrinové ve sjezdu v Cortině d'Ampezzo by neměl mít vážné následky. Podezření na poranění vazů v pravém koleně se při vyšetření v nemocnici nepotvrdilo. 

14:53

Po prvním ze čtyř kol vede MS v letech Slovinec Timi Zajc, a to se sedmibodovým náskokem před druhým Stefanem Kraftem. Třetí je další ze slovinských závodníků Lovro Kos. Mistrovství probíhá vůbec poprvé bez českých zástupců.

13:56

Mamutí můstek Kulm hostí letošní mistrovství světa v letech na lyžích. Poprvé bez českých zástupců, ale s mnoha velkými hvězdami tohoto sportu. Závod začíná úvodním ze čtyř kol. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

13:07

Úřadující světová šampionka ve snowboardcrossu Eva Adamczyková ovládla ve Svatém Mořici hned svůj první závod v této sezoně Světového poháru. V kvalifikaci sice byla "až" třetí, ale ve vyřazovací fázi s lehkostí sobě vlastní triumfovala. Mezi muži se dařilo Kryštofu Chourovi, který poprvé v kariéře postoupil do finále, v němž obsadil čtvrté místo. Z výhry se radoval Kanaďan Eliot Grondin.

13:02

Snowboardcrossař Kryštof Choura postoupil do finále závodu Světového poháru ve Svatém Mořici. Přímý přenos sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

13:00

Lyžařský sjezd v Cortině d'Ampezzo má překvapivou vítězku. Ve slavném středisku zvítězila Stephanie Venierová z Rakouska.

12:52

Snowboardcrossaři Eva Adamczyková a Kryštof Choura postoupili i z druhého kola vyřazovací fáze na Světovém poháru ve Svatém Mořici. Adamczyková už je proto ve finále, Choura v semifinále. Přímý přenos sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

12:38

Snowboardcrossaři Eva Adamczyková a Kryštof Choura postoupili z prvního kola vyřazovací fáze na Světovém poháru ve Svatém Mořici. Přímý přenos sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

12:33

Ve sprintu na evropském šampionátu biatlonistů favorizovaným Norům vypálil rybník zkušený Francouz Antonin Guigonnat. Češi se na střelnici opět nevyvarovali chyb. Mikuláš Karlík obsadil po dvou trestných okruzích 23. příčku, Adam Václavík se stejnou bilancí byl o místo horší.

12:09

Eva Adamczyková poprvé v sezoně bojuje o body do Světového poháru. Přímý přenos vysílá ČT sport Plus.

11:39

Ester Ledecká nebude startovat ani v sobotním sjezdu. Ve hře zůstává nedělní super-G. Více ZDE.

11:20

Těžký pád měla v Cortině d'Ampezzo rekordmanka Světového poháru Mikaela Shiffrinová. Americká lyžařka zřejmě bude muset být letecky dopravena do nemocnice.

11:06

Ester Ledecká nenastoupila do pátečního sjezdu. Česká sportovkyně byla včera na vyšetření plic, zdravotní problém je zřejmě vážnější a neumožnil Ledecké start.

09:02

S číslem 3 vyrazí do sjezdu v Cortině d'Ampezzo Ester Ledecká. Přímý přenos začíná v 10:50 na ČT sport.

08:46

Eva Adamczyková již ve Svatém Mořici ve čtvrtek absolvovala kvalifikaci, v níž zajela třetí nejlepší čas.

08:44

Program pátečního vysílání:

10:50: SP v alpském lyžování Cortina d'Ampezzo (sjezd žen) ČT sport/ČT sport Plus

10:55: ME v biatlonu Osrblie (sprint mužů) ČT sport Plus

11:55: SP ve snowboardcrossu Svatý Mořic ČT sport/ČT sport Plus

13:00: SP ve skeletonu Lillehammer (1. kolo žen) ČT sport Plus

13:55: MS v letech na lyžích Bad Mitterndorf (individuální závod/den 1) ČT sport/ČT sport Plus

14:25: ME v biatlonu Osrblie (sprint žen) ČT sport Plus

15:00: SP ve skeletonu Lillehammer (2. kolo žen) ČT sport Plus

15:25: SP v běžeckém lyžování Goms (smíšená štafeta) ČT sport Plus

19:55: SP ve freestyle lyžování Waterville (jízda v boulích) ČT sport Plus

20:3023:10 SP v rychlobruslení Salt Lake City ČT sport Plus

08:40

Z českého pohledu se páteční den točí především kolem Evy Adamczykové, která poprvé v sezoně pojede o body. Její závod ve Svatém Mořici sledujte od 12:00 na ČT sport.

08:39

Dobré ráno, vítejte u on-line přenosu ze světa zimních sportů.

8:30

PÁTEK 26. LEDNA

22:28

V kanadské Nakisce kralovali švýcarský skikrosař Jonas Lenherr a domácí skikrosařka Hannah Schmidtová.

17:59

V lyžařském slopestylu v Laaxu triumfovali Nork Birk Ruud a Švýcarka Mathilde Gremaudová. Štěpán Hudeček skončil v kvalifikaci na 57. místě.

17:49

Roman Koudelka po velmi povedeném skoku z prvního kola mohl v Zakopaném snít o nejlepším umístění sezony. Nakonec však na polském můstku skončil na 21. příčce, což je pro českého reprezentanta letošní druhé maximum. Z vítězství se radoval znovu rakouský skokan Stefan Kraft.

16:19

Prvenství v Oberhofu uhájil v norské štafetě o jednu desetinu Johannes Hoesflot Klaebo před Italem Federicem Pellegrinim. Třetí skončilo druhé norské kvarteto před druhým týmem Itálie. Češi v Německu nestartovali.

16:14

Poslední test před domácím MS českým biatlonistkám nevyšel. V závodě s hromadným startem v Anterselvě byla z tria reprezentantek nejlepší Markéta Davidová, která po šesti trestných kolech obsadila dvaadvacátou příčku. Ztratila bezmála tři minuty na vítěznou Francouzku Julii Simonovou.

14:33

Linus Strasser vyhrál jako čtvrtý německý lyžař v historii prestižní slalom v Kitzbühelu. Ke čtvrtému triumfu ve Světovém poháru v kariéře se vyhoupl ze čtvrtého místa po prvním kole. Strasser porazil o 14 setin Švéda Kristoffera Jakobsena, který neudržel průběžné vedení, třetí skončil obhájce prvenství Daniel Yule ze Švýcarska.

13:28

Martina Dubovská obsadila ve slalomu na Světovém poháru v Jasné 14. místo a vyrovnala si nejlepší výsledek v sezoně. Vyhrála americká hvězda Mikaela Shiffrinová a zvýraznila vedení v průběžném pořadí seriálu.

13:22

O jedinou setinu zopakovala Ester Ledecká sobotní triumf v paralelním slalomu i v nedělním finále Světového poháru v bulharském Pamporovu . Druhá skončila rakouská snowboardistka Sabine Schöffmannová. Z devátého místa postoupila do vyřazovacích bojů i Zuzana Maděrová, v osmifinále však spadla.

13:12

Norský fenomén Johannes Bö se sice vyškrábal v závěrečném závodě biatlonistů Světového poháru v italské Anterselvě s hromadným startem z průběžné 28. pozice až do elitní desítky, jenže na nejlepší to nestačilo. Zvítězil jiný Nor Vetle S. Christiansen, jenž minul ze čtyř střeleckých položek jen jednou, Češi nestartovali.

12:20

Nedělní program Světového poháru v běžeckém lyžování v Oberhofu vrcholí štafetami. Prvně se na trať 4 x 7,5 kilometru vydaly ženy, kterým znovu vévodila švédská čtveřice před Němkami a Finkami. Přímý přenos mužského závodu sledujte živě od 13:05 na ČT sport Plus.

12:11

Lídrem slalomu na Světovém poháru v Kitzbühelu je po prvním kole překvapivě Švéd Kristoffer Jakobsen. Devětadvacetiletý lyžař bude útočit na premiérové prvenství v seriálu, před druhou jízdou je v čele pořadí s náskokem pěti setin na Švýcara Daniela Yuleho, vítěze slalomu v lyžařské Mekce z let 2020 a 2023.

11:05

Martina Dubovská postoupila do druhého kola slalomu Světového poháru v Jasné z 21. místa. Druhá česká reprezentantka Adriana Jelínková jízdu nedokončila a vypadla. Vede americká hvězda Mikaela Shiffrinová. Přímý přenos druhého kola sledujte od 12:10 na ČT sport Plus.

10:48

Závod skokanky na lyžích v japonském Zau se kvůli špatném počasí neuskuteční. Vedení Světového poháru závěrečnou soutěž asijské části seriálu po několika odkladech zrušilo.

10:31

Ester Ledecká vyhrála kvalifikaci i na druhý závod Světového poháru v paralelním slalomu v bulharském Pamporovu. V součtu dvou jízd porazila téměř o sekundu Sabine Schöffmannovou z Rakouska. Z devátého místa postoupila i Zuzana Maděrová, která si v sobotu čtvrtým místem vyrovnala maximum v seriálu. Přímý přenos vyřazovacích jízd sledujte od 11:55 na ČT sport Plus.

08:10

Program nedělních přenosů:

09:25 SP v alpském lyžování Jasná (1. kolo slalomu žen)
09:55 SP ve skocích na lyžích Zao (střední můstek žen) ČT sport Plus
10:50 SP v běžeckém lyžování Oberhof (štafeta mužů)
11:55 SP ve snowboardingu Pamporovo (paralelní slalom) ČT sport Plus
12:10 SP v alpském lyžování Jasná (2. kolo slalomu žen) ČT sport Plus
12:25 SP v biatlonu Anterselva (závod mužů s hromadným startem)
13:05 SP v běžeckém lyžování Oberhof (štafeta žen) ČT sport Plus
13:10 SP ve freestyle lyžování Laax (slopestyle) ČT sport Plus
14:40 SP v biatlonu Anterselva (závod žen s hromadným startem)
15:55 SP ve skocích na lyžích Zakopane (závod mužů)
20:10 SP ve skikrosu Nakiska ČT sport Plus

08:01

Start závodu Světového poháru skokanek na lyžích v japonském středisku Zao byl kvůli dešti a silnému větru odložen na 10:00. Zároveň jury zrušila kvalifikaci.

08:00

NEDĚLE 21. LEDNA

23:10

Závody ve skikrosu v kanadské Nakisce vyhráli domácí závodníci. Zvítězili Hannah Smidtová a Reece Howden.

20:17

Na U-rampě v Laaxu předvedl nejlepší kousky Australan Scotty James. Za svou první jízdu obdržel 94 bodů.

17:58

Čeští skokani na lyžích obsadili v úvodním závodě družstev v sezoně jedenácté místo. Pro kvarteto, v němž zkušeného Romana Koudelku doplnili mladí Benedikt Holub, Radek Rýdl a Kryštof Hauser, závod v Zakopaném skončil po prvním kole. Zvítězili Rakušané před Slovinci a Němci.

17:02

Norským triumfem skončil šestý podnik seriálu dálkových běhů Ski Classics. Seveřané obsadili na La Diagonele první čtyři místa, vyhrál Kasper Stadaas. Norky dominovaly i mezi ženami, když zvítězila Magni Smedasová. Sandra Schützová skončila patnáctá.

16:52

Snowboardový závod ve slopestylu ve švýcarském Laaxu ovládli zámořští závodníci. Mužům kraloval Kanaďan Brearley, ženám Američanka Marinová. Češi se mezi nejlepší z kvalifikace nedostali.

15:59

Norové si sebejistě dokráčeli pro vítězství ve smíšené štafetě na Světovém poháru v Anterselvě. Triumf korunoval superrychlou přesnou palbou na poslední položce fenomén Johannes Bö. Druzí byli domácí Italové, třetí Švédové. České kvarteto Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Jonáš Mareček a Tomáš Mikyska vybojovalo výborné šesté místo.

15:34

Petra Vlhová si při pádu v Jasné poranila vazy v pravém koleně a sezona pro ni skončila. Po vyšetření v nemocnici v Ružomberku to oznámil trenér osmadvacetileté olympijské šampionky ve slalomu Mauro Pini.

14:35

Kateřina Janatová dojela v závodě na 20 kilometrů klasicky na Světovém poháru v Oberhofu na 27. místě. Tereza Beranová z hromadného startu v průběhu odstoupila. Z letošního prvního triumfu se radovala Švédka Frida Karlssonová.

13:59

Adriana Jelínková obsadila v obřím slalomu Světového poháru v Jasné 28. místo. V tatranském zimním středisku uhájila postavení po úvodní jízdě a potřetí v sezoně bodovala. Vyhrála suverénní Švédka Sara Hectorová před Mikaelou Shiffrinovou z USA.

13:54

Štafetový závod v singl-mixu ve Světovém poháru v biatlonu vyhráli poprvé reprezentanti Německa. Justus Strelow s Vanessou Voigtovou chybovali v Anterselvě dohromady jen jednou a zvítězili před Norskem a Rakouskem. Češi byli dvanáctí.

13:54

Královna je zpět. Ester Ledecká ve svém letošním premiérovém snowboardovém závodě Světového poháru ovládla nejen kvalifikaci, ale i všechny následné jízdy. Na stupně vítězů sahala v historicky nejúspěšnějším českém paralelním slalomu i Zuzana Maděrová. V malém finále v Pamporovu však nestačila o 0,15 sekundy na Japonku Tsubaki Mikiovou. Mužské finále vyhrál Ital Daniele Bagozza před krajanem Edwinem Corattim.

12:58

Cyprien Sarrazin ovládl i druhý sjezd Světového poháru v Kitzbühelu. Na rozdíl od pátečního těsného vítězství tentokrát na náročné sjezdovce Steif naprosto dominoval a druhého Marca Odermatta porazil o takřka sekundu.

11:43

Pro Petru Vlhovou skončil domácí závod Světového poháru nešťastně. Slovenská hvězda nezvládla na sjezdovce v Jasné už první kolo a po nepříjemném pádu obří slalom nedokončila. Naopak skvělou jízdou nakročila k vítězství Švédka Sara Hectorová. Adriana Jelínková postoupila do druhého kola 28. časem, na Hectorovou ztrácí 5,07 sekundy.

11:22

Po sprintu vyhrál Nor Erik Valnes i závod hromadného startu Světového poháru v Oberhofu. V dramatickém závěru za sebou nechal trojici svých krajanů. Na dvacetikilometrové trati nechyběl s číslem 15 český reprezentant Michal Novák. Po dvou kolizích a propadu z čelní skupiny však ze závodu odstoupil. Adam Fellner dojel do cíle na 39. místě.

11:13

Česká výprava na zimních olympijských hrách mládeže v Kangwonu se hned v úvodní soutěžní den dočkala zlaté medaile. Postarala se o ni biatlonistka Ilona Plecháčová, jež v Koreji vyhrála vytrvalostní závod na 10 kilometrů.

10:08

Ester Ledecká při prvním startu v sezoně Světového poháru ve snowboardingu vyhrála v bulharském Pamporovu kvalifikaci, postoupila také z desátého místa Zuzana Maděrová. Přímý přenos vyřazovacích jízd v paralelním obřím slalomu sledujte od 11:55 na ČT sport Plus.

08:45

Program sobotních přenosů:

09:25 SP v alpském lyžování Jasna (1. kolo obřího slalomu žen)
09:55 Engadin La Diagonela (Ski Classics) ČT sport Plus
10:20 SP v běžeckém lyžování Oberhof (20 km klasicky mužů s hr. startem)
11:25 SP v alpském lyžování Kitzbühel (sjezd mužů)
11:55 SP ve snowboardingu Pamporovo (paralelní obří slalom) ČT sport Plus
12:50 SP v biatlonu Anterselva (smíšená štafeta dvojic)
12:55 SP v alpském lyžování Jasna (2. kolo obřího slalomu žen) ČT sport Plus
13:10 SP ve snowboardingu Laax (slopestyle) ČT sport Plus
13:25 SP v běžeckém lyžování Oberhof (20 km klasicky žen s hr. startem) ČT sport Plus
14:40 SP v biatlonu Anterselva (smíšená štafeta)
15:55 SP ve skocích na lyžích Zakopane (družstva mužů)
18:10 SP ve snowboardingu Laax (U rampa) ČT sport Plus

8:25

Na ČT sport Plus můžete nyní sledovat první přenos dne, závod družstev skokanek z japonského Zaó.

08:00

SOBOTA 20. LEDNA

19:32

Pouze Roman Koudelka uspěl v kvalifikaci Světového poháru skokanů na lyžích v Zakopaném. Do nedělního závodu postoupil z 31. místa. Radek Rýdl a Benedikt Holub, kteří dosud v této sezoně startovali v nižších pohárových soutěžích, se v Polsku umístili v sedmé desítce pořadí.

17:23

Tereza Beranová obsadila ve sprintu klasickou technikou na Světovém poháru v Oberhofu osmé místo. Pětadvacetiletá závodnice skončila ve svém semifinálovém běhu čtvrtá. Už ve čtvrtfinále se rozloučili Kateřina Janatová a Luděk Šeller. Ženám dominovaly Švédky v čele s nejlepší sprinterkou sezony Linn Svahnovou. Mezi muži obsadili norští reprezentanti dokonce první čtyři příčky. Triumfoval lídr sprinterského pořadí SP Erik Valnes.

15:15

Běžci na lyžích Michalu Novákovi o dvě setiny sekundy unikl postup do čtvrtfinále sprintu klasickou technikou v rámci Světového poháru v Oberhofu. Zbývající čeští reprezentanti Luděk Šeller, Tereza Beranová a Kateřina Janatová v kvalifikaci uspěli. Přímý přenos vyřazovacích jízd sledujte od 15:15 na ČT sport a ČT sport Plus.

15:05

Švýcarská biatlonistka Lena Haeckiová-Grossová si ve zkráceném individuálu v Anterselvě dojela pro životní triumf. Ve Světovém poháru byla dosud nejlépe druhá ve stíhačce v Hochfilzenu v prosinci minulého roku. Z českých závodnic se blýskla Jessica Jislová, po bezchybné střelbě figurovala na průběžném jedenáctém místě.

14:27

Francouzské vítězství na nejslavnějším sjezdu světa. Cyprien Sarrazin znovu ukázal, že zažívá životní sezonu, a slaví vítězství na sjezdovce Streif v rakouském Kitzbühelu. Zdramatizoval tím i situaci v hodnocení disciplíny.

10:59

Start prvního sjezdu v Kitzbühelu byl kvůli počasí o hodinu odložen na 12:30. Na Hahnenkammu lehce sněží a panuje špatná viditelnost. 

10:13

V japonském Zau pokračuje Světový pohár skokanek na lyžích. Karolína Indráčková skončila v prvním z japonských závodů čtyřiadvacátá. Z vítězství se raduje Nika Prevcová. 

09:18

Karolína Indráčková je po prvním kole v Zau čtyřiadvacátá a bude bodovat. Druhé kolo začíná zhruba v 9:30.

08:26

Poté přijdou na řadu další sporty:

11:20 – 13:25 SP v alpském lyžování Kitzbühel (sjezd mužů)
13:25 – 15:00 SP v biatlonu Anterselva (individuální závod žen)
15:15 – 17:05 SP v běžeckém lyžování Oberhof (sprinty klasicky)

08:25

Na ČT sport můžete nyní sledovat závod skokanek z japonského Zaó.

08:25

Dobrý den a vítejte u pátečního on-linu z dění ze zimních sportů.

08:20

PÁTEK 19. LEDNA

18:10

Japonec Rjoju Kobajaši vyhrál závod Světového poháru skokanů na lyžích v polské Wisle. Po prvním kole byl až pátý, ale ve druhém se dostal i před Stefana Krafta z Rakouska, kterého porazil o více než pět bodů. Třetí skončil Němec Andreas Wellinger. Český skokan Roman Koudelka do druhého kola nepostoupil. 

15:45

Mužským stíhacím závodům v Ruhpoldingu kralovali tři norští biatlonisté. Na prvním místě se umístil Johannes Dale-Skjevdal, za ním Vetle Christiansen, třetí byl Johannes Thingnes Boe. Z českých biatlonistů bodoval pouze čtyřicátý Vítězslav Hornig. O dvě místa za ním dojel Jonáš Mareček, Michal Krčmář se střelecky trápil a závod uzavřel na 51. pozici.

15:34

Podruhé v kariéře triumfoval v ledovém korytě ve Svatém Mořici ve čtyřbobech Johannes Lochner. Těsný souboj s německým krajanem Francescem Friedrichem zvládl lépe o jednu desetinu sekundy. Lochner vede i průbězné pořadí Světového poháru o 25 bodů před Friedrichem. Na startu nechyběly ani dvě české posádky. Bob juniorského závodníka Matěje Běhounka obsadil 16. místo, na poslední 19. příčce pak skončil Adam Dobeš.

14:21

Rakouský lyžař Manuel Feller parádní druhou jízdou ovládl slalom ve švýcarském Wengenu. O pouhou jednu desetinu předstihl Nora Atle Lie McGratha i jeho krajana Henricka Kristoffersena, kteří po prvním kole vedli. Feller si tak dalším triumfem ve Světovém poháru potvrdil vedoucí pozici slalomu.

14:03

Soutěž čtyřbobů ve Svatém Mořici začal nejlépe se svou posádkou Němec Johannes Lochner, který má před krajanem Francescem Friedrichem náskok pouhých čtyř setin sekundy. Na startu nechybí ani dvě české posádky, ovšem první jízdy se jim nepovedly. Bob Matěje Běhounka je na 17. místě, ještě o dvě příčky hůř na poslední klasifikované pozici se nachází Adam Dobeš.

13:05

Stíhačku Světového poháru v Ruhpoldingu ovládla Italka Lisa Vittozziová. V samotném finiši před sebe nepustila Norku Ingrid Tandrevoldovou, která téměř odjela závod stylem start–cíl i s jednou chybou. Nejlepší z Češek skončila na 11. místě bezchybná Markéta Davidová.

13:16

Ve švýcarském Wengenu vrcholí závod slalomu. Po prvních jízdách vede Nor Atle Lie McGrath před krajanem Henrikem Kristoffersenem. Přímý přenos druhých jízd sledujte živě na programu ČT sport Plus.

12:55

Ester Ledecká se blýskla ve druhém super-G v rakouském Zauchensee 11. místem. Vyhrála švýcarská reprezentantka Lara Gut-Behramiová, která o 0,25 sekundy nedopřála druhý triumf domácí Cornelii Hütterové. Tereza Nová dojela na 41. místě.

11:05

Mari Leinan Lundová a Jarl Magnus Riiber odstartují do běžecké části závodu SP v Oberstdorfu z prvních pozic. Tereze Koldovské ani Janu Vytrvalovi nesedl skok. 

11:00

Na druhý start super-G v Zauchensee je připravená se startovním číslem 29 Ester Ledecká a s 52 Tereza Nová. Přímý přenos sledujte živě na ČT sport a ČT sport Plus.

9:10

Na ČT sport a ČT sport Plus se můžete těšit na tyto přenosy:

08:55 – 09:30 SP v severské kombinaci Oberstdorf (velký můstek žen)
09:55 – 10:50 SP v severské kombinaci Oberstdorf (velký můstek mužů)
10:10 – 11:45 SP v alpském lyžování Wengen (1. kolo slalomu mužů)
10:55 – 12:25 SP v alpském lyžování Zauchensee (super-G žen)
11:40 – 13:10 MČR v cyklokrosu Tábor (ženy)
11:55 – 12:25 SP v severské kombinaci Oberstdorf (5 km žen)
12:25 – 13:15 SP v biatlonu Ruhpolding (stíhačka žen)
13:00 – 13:50 SP v bobech Svatý Mořic (1. kolo čtyřbobů)
13:10 – 14:15 SP v alpském lyžování Wengen (2. kolo slalomu mužů)
14:10 – 14:40 SP v severské kombinaci Oberstdorf (7,5 km mužů)
14:30 – 15:20 SP v bobech Svatý Mořic (2. kolo čtyřbobů) 
14:30 – 17:00 ME v krasobruslení Kaunas (exhibice)
14:40 – 15:35 SP v biatlonu Ruhpolding (stíhačka mužů)
15:55 – 17:45 SP ve skocích na lyžích Wisla (závod mužů)
17:00 – 20:30 Plzeň – Brno (hokej/extraliga)
18:55 – 21:40 Česko – USA (hokej / MS žen do 18 let)

9:00

NEDĚLE 14. LEDNA

21:04

Natálie a Filip Taschlerovi klesli na mistrovství Evropy krasobruslařů po volných tancích na sedmé místo. Jejich reprezentační kolegové Kateřina a Daniel Mrázkovi zůstali devátí. Titul na šampionátu v Kaunasu obhájili Italové Charlene Guignardová a Marco Fabbri.

16:54

V prvním závodu Světového poháru dvojbobů po ukončení kariéry dlouholeté české jedničky Dominika Dvořáka obsadil Adam Dobeš ve Svatém Mořici patnácté místo. Další český pilot Matěj Běhounek byl osmnáctý, Jáchym Procházka nepostoupil do druhé jízdy a skončil čtyřiadvacátý.

16:41

Česká závodnice Petra Vaňková obsadila ve finále B trati 1500 metrů na mistrovství Evropy v short tracku šesté místo a celkově obsadila 13. příčku.

16:13

Belgičanka Loena Hendrickxová v Kaunasu zvládla zajet i nejpovedenější volnou jízdů a slaví tak svoje první evropské zlato. Z čtyřiadvacátého místa postoupila mezi elitní sestavu krasobruslařek na mistrovství Evropy i Barbora Vránková. Jízda se jí však nepovedla a skončila poslední.

15:47

Vyrovnaný sprint biatlonistů v Ruhpoldingu vyhrál Nor Vetle Sjaastad Christiansen. O bezmála sedmnáct sekund porazil Itala Tomassa Giacomela. Třetí byl další Nor Tarjei Bö. Jako jediný z Čechů bodoval na 29. místě Michal Krčmář.

15:13

Oberstdorf hostil po pauze na přelomu roku další závod Světového poháru v severské kombinaci. V mužské části zvítězil Nor Jarl Magnus Riiber, který v závěrečném finiši předčil rakouské duo Johannes Lamparter a Stefan Rettenegger. Jan Vytrval, jediný Čech na startu dnešního závodu, dokončil na čtyřiačtyřicátém místě. Mezi ženami své vedení po skoku udržela Mari Leinan Lundová z Norska. Tereza Koldovská dokončila osmadvacátá.

15:04

Švýcar Marco Odermatt zajel výbornou jízdou ve sjezdu ve Wengenu a vrátil Francouzovi Cyprienu Sarrazinovi porážku z pátečního super-G. Vyhrál druhý sjezd v kariéře.

14:02

Snowboardistka Zuzana Maděrová vypadla v osmifinále závodu v paralelním obřím slalomu Světového poháru ve švýcarském Scuolu a skončila čtrnáctá.

13:31

Sjezd mužů ve Wengenu poznamenal těžký pád Nora Aleksandera Aamodta Kildeho. Závod musel být na několik desítek minut přerušen.

12:39

Ester Ledecká obsadila ve sjezdu v Zauchensee 24. místo. Druhá z českých reprezentantek Tereza Nová byla dvaačtyřicátá. Zvítězila Italka Sofie Goggiaová.

12:34

Volná jízda při premiérové účasti na mistrovství Evropy se nevydařila české krasobruslařce Barboře Vránkové. V součtu s krátkým programem má 116,90 bodu.

12:05

Vítězem 3 Zinnen Ski Maraton se stal Andreas Nygaard. Norský laufař si tak připsal letos svůj již druhý triumf v rámci Ski Classics. Nejlepším českým závodníkem byl na osmatřicátém místě Jan Šrail. Mezi ženami triumfovala švédská běžkyně Ida Dahlová, nejrychlejší Češkou v cíli byla na dvanáctém místě Karolína Grohová.

10:50

Na středním můstku v Oberstdorfu byl nejlepší Rakušan Thomas Rettenegger, který si přenese do běžecké části na 10 kilometrů náskok čtyř sekund před favorizovaným Norem Jarlem Magnusem Riiberem. Jediný český závodník, který zásahl do závodu Jan Vytrval, skočil 86,5 metru a skončil až na 51. pozici se ztrátou 3:20 minuty. Ondřej Pažout do závodu na poslední chvíli kvůli nemoci nezasáhl. Běžeckou část na 10 km sledujte od 13:40 na ČT sport Plus.

09:46

Karolína Indráčková doplatila v Sapporu na velmi obtížné podmínky, husté sněžení a sníženou viditelnost a obsadila konečné 25. místo. Závod skokanek ovládla i díky selhání slovinské favoritky Niky Prevcové ve druhém kole Rakušanka Eva Pinkelnigová

09:04

3 Zinnen Ski Marathon na trati dlouhé 62 kilometrů v srdci italských Dolomitů v rámci seriálu Ski Classics právě odstartoval. Sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

09:00

Karolína Indráčková skončila v 1. kole závodu v Sapporu na 16. místě. Druhé kolo sledujte na ČT sport Plus.

08:35

Na ČT sport a ČT sport Plus se můžete těšit na tyto přenosy:

08:00 – 09:40 SP ve skocích na lyžích v Sapporu (závod žen)
08:55 – 12:15 3 Zinnen Ski Maraton (Ski Classics)
09:40 – 10:40 SP v severské kombinaci v Oberstdorfu (střední můstek mužů)
10:40 – 12:45 SP v alpském lyžování v Zauchensee (sjezd žen)
10:55 – 11:35 SP v severské kombinaci v Oberstdorfu (střední můstek žen)
12:00 – 16:15 ME v krasobruslení v Kaunas (volné jízdy žen)
12:25 – 14:10 SP v alpském lyžování ve Wengenu (sjezd mužů)
13:00 – 13:50 SP v bobech ve Svatém Mořici (1. kolo dvojbobů)
13:25 – 14:50 SP ve snowboardingu Scuol (paralelní obří slalom)
13:30 – 18:00 ME v short tracku v Gdaňsku
13:40 – 14:15 SP v severské kombinaci v Oberstdorfu (10 km mužů)
14:25 – 15:50 SP v biatlonu v Ruhpoldingu (sprint mužů)
14:30 – 15:20 SP v bobech ve Svatém Mořici (2. kolo dvojbobů)
14:40 – 15:05 SP v severské kombinaci v Oberstdorfu (5 km žen)
15:55 – 17:45 SP ve skocích na lyžích ve Wisle (závod dvojic mužů)
17:30 – 21:10 ME v krasobruslení v Kaunasu (volné tance)

08:21

SOBOTA 13. LEDNA

21:04

Georgii Reshtenko překvapil devátým místem na mistrovství Evropy. Na šampionátu v Kaunasu ve volné jízdě předvedl tři čtverné skoky a posunul se ze třinácté příčky po krátkém programu o čtyři místa vzhůru. Titul obhájil Francouz Adam Siao Him Fa.

19:26

Roman Koudelka bez problémů postoupil do nedělního závodu Světového poháru ve Wisle. Jediný český účastník seriálu skočil 119 metrů a obsadil 35. místo. Kvalifikaci díky nejdelšímu pokusu 134,5 metru vyhrál Slovinec Anže Lanišek.

16:13

Devátým místem načali Kateřina a Daniel Mrázkovi mistrovství Evropy v krasobruslení. Medailové šance drží na pátém místě po rytmických taních Natálie a Filip Taschlerovi. Poměrně výraznou první pozici však zaujala italská dvojice Charlene Guignardová a Marco Fabbri. Páteční program v Kaunasu vrcholí soutěží mužů. Přímý přenos volných jízd sledujte živě od 17:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

15:44

Biatlonistka Lucie Charvátová byla osmá ve sprintu v Ruhpoldingu a zaznamenala nejlepší výsledek v sezoně SP. Vyhrála Norka Tandrevoldová. Více ZDE.

15:12

Střídání na nejvyšším stupínku. Francouz Cyprien Sarrazin oplatil v super-G Marcu Odermattovi těsnou porážku ze sjezdu. Jan Zabystřán dojel ve Wengenu na 43. místě.

14:26

Markéta Davidová, Tereza Voborníková, Jessica Jislová a Lucie Charvátová startují v Ruhpohdingu na trati 7,5 kilometrů sprint. Přímý přenos Světového poháru biatlonistek sledujte živě na ČT sport a ČT sport Plus.

12:59

Ester Ledecká v rakouském Zauchensee dojela ve třetím super-G sezony na 18. místě. Vyhrála domácí závodnice Cornelia Hütterová. Favoritka této disciplíny Italka Sofia Goggiová spadla, avšak dokončila závod na poslední příčce.

12:39

Super-G rozjeli ve švýcarkém Wengenu i muži. Zda se podaří Marcu Odermattovi vyjet dvojitý triumf, sledujte živě na ČT sport a ČT sport Plus.

12:05

Závod Světového poháru ve skeletonu ve Svatém Mořici ovládla Nizozemka Kimberley Bosová. Česká reprezentantka Anna Fernstädtová nepostoupila do 2. kola.

11:57

Na mistrovství Evropy v Kaunasu se představí také taneční dvojice. Česká republika má hned dvojí zastoupení. Od 15 hodin rozjedou svoji jízdu loňský šestý pár Natálie a Filip Taschlerovi. O patnáct minut později úřadující juniorští mistři světa Kateřina a Daniel Mrázkovi. Přímý přenos rytmických tanců sledujte exkluživně na ČT sport Plus.

11:00

Do druhých jízd Světového poháru skeletonistek ve Svatém Mořici nepostoupila jako první pod čarou Anna Fernstädtová, pro kterou tak jde o nejhorší výsledek sezony. Závod sledujte živě v exkluzivním přenosu ČT sport Plus.

11:20

V rakouském Zauchensee pokračuje Světový pohár v alpském lyžování. Na trati super-G nastoupí s číslem 28 Ester Ledecká a s 53 Tereza Nová. Přímý přenos závodu sledujte na ČT sport.

08:47

Na ČT sport a ČT sport Plus se můžete těšit na tyto přenosy:

09:00 – 09:50 SP ve skeletonu Svatý Mořic (1. kolo žen) ČT sport
10:35 – 12:25 SP v alpském lyžování Zauchensee (super-G žen) ČT sport
11:00 – 11:50 SP ve skeletonu Svatý Mořic (2. kolo žen) ČT sport Plus
11:55 – 16:00 ME v krasobruslení Kaunas (rytmické tance) ČT sport Plus
12:25 – 14:10 SP v alpském lyžování Wengen (super-G mužů) ČT sport
14:15 – 15:45 SP v biatlonu Ruhpolding (sprint žen) ČT sport
17:00 – 21:15 ME v krasobruslení Kaunas (volné jízdy mužů) ČT sport

08:43

PÁTEK 12. LEDNA

18:43

Ženská štafeta uzavírala program čtvrtého kola na biatlonových závodech SP v německém Oberhofu. Prvenství vybojovaly Francouzky. Češkám se závod nevyvedl, přesto ale dojely šesté.

16:34

Tradičním výběhem na sjezdovku Alpe Cermis se uzavřel 18. ročník Tour de Ski, který vyhráli Nor Harald Östberg Amundsen a Američanka Jessie Digginsová, jež zopakovala kralování z roku 2021. Česká reprezentantka Kateřina Janatová obsadila osmnácté místo, Adam Fellner jednatřicáté. V závěrečné etapě vybojovali premiérová vítězství ve Světovém poháru Francouz Jules Lapierre a americká závodnice Sophia Laukliová.

14:27

Útok na vedení v disciplíně vyšel Rakušanovi Manuelu Fellerovi perfektně. Po prvním kole slalomu Světového poháru v Adelboden sice okupoval "až" páté místo, ale nakonec oslavoval výhru a posun do čela celkového hodnocení v disciplíně. Tíhu okamžiku nezvládl Alexander Steen Olsen z Norska, který z pozice nejlepšího závodníka po úvodní jízdě nedokončil druhou a byl diskvalifikován.

14:24

Tour de Ski vrcholí tradičním výběhem na sjezdovku Alpe Cermis. Českému reprezentantovi Adamu Fellnerovi patřilo před startem závěrečné etapy v italském středisku Val di Fiemme 31. místo. Přímý přenos sledujte exkluzivně na ČT sport Plus. Zápolení žen s Kateřinou Janatovou od 15:45 také na programu ČT sport.

13:22

S číslem 1 odstartovala a jedničkou byla i na konci. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová totiž ovládla slalom Světového poháru ve slovinské Kranjské Goře s náskokem 72 setin sekundy před Němkou Lenou Dürrovou. Vedoucí žena celkového hodnocení elitního seriálu Mikaela Shiffrinová z USA naopak chybovala a nedojela do cíle prvního kola. Česká reprezentantka Martina Dubovská obsadila 21. místo.

11:58

Po prvním kole vede slalom Světového poháru v Adelbodenu norský reprezentant Alexander Steen Olsen s minimálním náskokem pěti setin sekundy před krajanem Atlem Liem McGrathem. Přímý přenos druhého kola sledujte od 13:25 exkluzivně na ČT sport Plus.

11:25

Program Světového poháru v Oberhofu uzavírají štafety. Čeští biatlonisté běží v Areně am Rennsteig ve složení Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Michal Krčmář a Vítězslav Hornig. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus. Přímý přenos štafety žen od 14:20 tamtéž.

10:53

Po prvním kole vede slalom Světového poháru v Kranjské Goře slovenská reprezentantka Petra Vlhová s náskokem 26 setin sekundy před Němkou Lenou Dürrovou. Češka Martina Dubovská postoupila z 21. pozice. Přímý přenos druhého kola sledujte od 12:25 exkluzivně na ČT sport Plus. 

10:25

Další zastávkou Světového poháru v alpském lyžování je švýcarský Adelboden. Po sobotním triumfu domácího Marca Odermatta v obřím slalomu usilují muži o co nejlepší výsledek ve slalomu. Ve startovní listině český zástupce nefiguruje. Při absenci zraněného vedoucího závodníka v disciplíně Marca Schwarze z Rakouska se k hlavním favoritům řadí jeho krajan Manuel Feller, Nor Henrik Kristoffersen a Francouz Clement Noël. Přímý přenos 1. kola sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

09:40

Favorizovaná Američanka Mikaela Shiffrinová, vedoucí žena celkového hodnocení Světového poháru, nedokončila 1. kolo slalomu v Kranjské Goře.

09:25

Po sobotním měření sil v obřím slalomu, které si podmanila Kanaďanka Valérie Grenierová, pokračuje ve slovinské Kranjské Goře Světový pohár v alpském lyžování slalomem. Ve startovní listině neschází česká reprezentantka Martina Dubovská či vedoucí žena celkového hodnocení elitního seriálu Mikaela Shiffrinová z USA. Přímý přenos 1. kola sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

08:10

Na ČT sport a ČT sport Plus se můžete těšit na tyto přenosy:

09:25 SP v alpském lyžování v Kranjské Goře (1. kolo slalomu žen) ČT sport Plus
10:25 SP v alpském lyžování v Adelbodenu (1. kolo slalomu mužů) ČT sport Plus
11:25 SP v biatlonu v Oberhofu (štafeta mužů) ČT sport 
12:25 SP v alpském lyžování v Kranjské Goře (2. kolo slalomu žen) ČT sport Plus
13:25 SP v alpském lyžování v Adelbodenu (2. kolo slalomu mužů) ČT sport Plus
13:30 SP v cyklokrosu v Zonhovenu (ženy elite) ČT sport Plus
14:15 ME v rychlobruslení v Heerenveenu ČT sport Plus
14:20 SP v biatlonu v Oberhofu (štafeta žen) ČT sport 
14:25 Tour de Ski ve Val di Fiemme (10 km volně mužů s hromadným startem) ČT sport Plus
15:00 SP v cyklokrosu v Zonhovenu (muži elite) ČT sport Plus
15:45 Tour de Ski ve Val di Fiemme (10 km volně žen s hromadným startem) ČT sport
16:30 Kladno – Hradec Králové (hokej/extraliga) ČT sport 
16:50 Kynžvart – Písek (házená/interliga) ČT sport Plus
16:55 Barcelona – Obradoiro (basketbal/ACB) ČT sport Plus

08:00

NEDĚLE 7. LEDNA

18:33

Rjoju Kobajaši zpečetil v Bischofshofenu svou třetí výhru v celkovém pořadí na Turné čtyř můstků. Na celkovou výhru mu stačilo i druhé místo za Rakušanem Stefanem Kraftem. Jediný Čech ve startovní listině Roman Koudelka se probojoval do druhého kola a v Bischofshofenu obsadil třiadvacáté místo, celkově skončil rodák z Turnova pětadvacátý.

17:05

Závod na 15 km s hromadným startem volnou technikou v předposlední etapě Tour de Ski vyhrál ve spurtu Nor Valnes. Adam Fellner doběhl osmatřicátý. Více ZDE.

15:40

Obří slalom SP žen v Kranjske Goře vyhrála Kanaďanka Grenierová

15:38

Kateřina Janatová obsadila v předposlední etapě Tour de Ski ve běhu na lyžích čtrnácté místo, nyní bojuje na patnáctikilometrové trati s hromadným startem Adam Fellner. Více ZDE.

15:23

Lucie Charvátová se ve stíhacím závodě biatlonistek v Oberhofu posunula o 26 pozic na 23. místo. Poprvé v této sezoně Světového poháru vyhrála Julia Simonová.

14:18

Obří slalom v Adelbodenu ovládl zcela suverénním způsobem Marco Odermatt, který nadělil druhému v pořadí Aleksanderu Aamodt Kildemu více než vteřinu.

13:29

Biatlonista Michal Krčmář si ve stíhacím závodě v Oberhofu polepšil o 13 míst na 30. příčku. První vítězství ve Světovém poháru vybojoval Nor Endre Strömsheim.

11:55

Obří slalom ve švýcarském Adelbodenu vede po prvním kole domácí Marco Odermatt. Přímý přenos 2. kola můžete sledovat od 13:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

11:27

Tour de Ski v běhu na lyžích pokračuje v italském Val di Fiemme závody s hromadným startem. První se na patnáctikilometrovou trať vydají ženy, mezi nimiž je i Kateřina Janatová. Přímý přenos sledujte na ČT sport.

11:04

Adriana Jelínková skončila jednatřicátá v obřím slalomu v Krajnské Goře a těsně přišla o postup do druhého kola závodu SP. Více ZDE

09:26

První kolo obřího slalomu žen v Kranjske Goře s Adrianou Jelínkovou můžete sledovat v přímém přenosu ZDE.

07:30

Dobrý den, vítejte u sobotního on-line souhrnu zimních sportů.

15:44

Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová potvrzuje, že návrat po mateřské přestávce jí svědčí víc a víc. V Lenzerheide ovládla, co se dalo, a pokračuje v tom i nadále. Sprint Světového poháru v Oberhofu se jí povedl nejvíce a po právu brala další první místo. České biatlonistky střelecky napodobily své týmové kolegy. Nedařilo se jim.

14:07

Prvním dějištěm biatlonového Světového poháru v novém roce je Oberhof, kde začal program sprinty. Na ženský závod jsou nachystány Markéta Davidová, Jessica Jislová, Tereza Voborníková a Lucie Charvátová. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

12:34

Sprint biatlonistek je na programu od 14:10. Přímý přenos z něj sledujte na ČT sport a po začátku hokejového utkání české dvacítky s Finskem (15:00) na ČT sport Plus.

12:33

První sprint biatlonového Světového poháru v novém roce ovládl Němec Benedikt Doll. Je to jeho pátý triumf v rámci seriálu celkově. Ani jeden z českých reprezentantů nedokázal zastřílet čistý závod, jednička týmu Michal Krčmář nechal na střelnici tři rány a byl na sebe naštvaný, i když se prý necítil vyloženě v kondici.

08:17

Začne také evropský šampionát v rychlobruslení. Kvůli zranění do něj však nezasáhne Martina Sáblíková.

08:16

Vše před plánovanými závody biatlonistů v Oberhofu si přečtěte ZDE. Mužský sprint je v programu i přes nepřízeň počasí od 11:05.

08:00

Vítejte u pátečního on-line přenosu ze zimních sportů.

19:04

České hokejistky vyhrály v závěrečném utkání na Euro Hockey Tour ve Falunu nad Švédskem 3:2 v prodloužení, ale skončily druhé o dva body právě za domácí reprezentací.

18:02

Skokan na lyžích Roman Koudelka se ani při šestém startu prvních bodů v této sezoně nedočkal. Český reprezentant po prvním kole figuroval na 39. místě a do druhého kola tak nepostoupil. Nejlepší výkon dne předvedl Stefan Kraft, který se k vítězství posunul z pátého místa po úvodním kole.

16:27

Závod čtyřbobů na Světovém poháru v Innsbrucku patřil německým posádkám. První místo obsadila čtveřice vedená Francesco Friedrichem, druhé Johannes Lochner a spol. Ze tří českých posádek byl nejlepší na 17. příčce bob Dominika Dvořáka, a to i přesto, že jej v první jízdě potkal nepříjemný karambol. Adam Dobeš skončil se svou posádkou na 18. místě, Matěj Běhounek o místo hůře.

16:01

V Engelbergu startuje další díl Světového poháru ve skocích na lyžích a na startu 1. kola nechybí ani český reprezentant Roman Koudelka. Přímý přenos můžete sledovat na ČT sport Plus.

15:22

Po triumfu ve stíhačce vystoupal Johannes Thingnes Bö v Lenzerheide na nejvyšší stupínek i v závodu s hromadným startem. Vedoucí muž celkového hodnocení Světového poháru z Norska zvítězil navzdory dvěma střeleckým chybám před dvojicí krajanů. Český reprezentant Michal Krčmář se dostal do top 10 a uzavřel "masák" na osmém místě, čímž si vylepšil nejlepší výsledek v letošní sezoně.

14:45

Po "masáku" žen, ve kterém v Lenzerheide opět excelovala Justine Braisazová-Bouchetová z Francie, pokračuje Světový pohár v biatlonu závodem s hromadným startem mužů. Česko v něm reprezentuje Michal Krčmář. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

13:11

Famózní formu potvrdila v prvním závodu s hromadným startem v sezoně Světového poháru francouzská biatlonistka Justine Braisazová-Bouchetová. V Lenzerheide si totiž po dvou předchozích výhrách v průběhu týdne podmanila i "masák" před švédským tandemem sester Öbergových. Nejlepší z trojice českých reprezentantek byla patnáctá Markéta Davidová.

12:30

Tečku za Světovým pohárem v biatlonu v Lenzerheide dělají závody s hromadným startem. Jako první usilují o co nejlepší výsledek ženy včetně trojice českých reprezentantek Markéta Davidová, Tereza Voborníková, Jessica Jislová. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus. Zápolení mužů s Michalem Krčmářem od 14:40 tamtéž.

12:23

Nor Johannes Hösflot Klaebo v Trondheimu na domácí půdě vyhrál po skiatlonu i závod na 10 kilometrů klasicky. Z českých zástupců v neděli startoval pouze Adam Fellner a obsadil 56. místo. Michal Novák obsadil v sobotním skiatlonu 16. místo, ale na klasické desítce nestartoval kvůli chřipce. Češky v ženském závodě chyběly. Němka Victoria Carlová v 28 letech vyhrála poprvé závod SP.

12:04

Ester Ledecká po vlastní chybě nedokončila super-G ve francouzském středisku Val d'Isere. V sobotním sjezdu obsadila 16. místo, o den později se ovšem hned v úvodu tratě nevlezla do branky. 

11:50

Debut ve Světovém poháru v alpském lyžování má za sebou Jan Skořepa. Při premiérovém startu mezi elitou obsadil v prvním kole obřího slalomu v Alta Badii 57. místo a do druhého nepostoupil. Vede favorizovaný Marco Odermatt ze Švýcarska. Přímý přenos 2. kola sledujte od 13:25 exkluzivně na ČT sport Plus.

11:01

Světový pohár v běžeckém lyžování pokračuje v Trondheimu závody na 10 kilometrů klasicky. Mezi muži startuje Adam Fellner (číslo 63). Michal Novák obsadil v sobotním skiatlonu 16. místo, ale nyní nestartuje kvůli chřipce.

10:32

Soutěž týmů v akrobatických skocích v Čchang-čchunu vyhrál elitní první americký tým. Do superfinále se dostaly dva soubory USA a Číny. Vítězný celek předčil druhý čínský tým jednoznačně o 31 bodů. 

08:02

Na ČT sport a ČT sport Plus se můžete těšit na tyto přenosy:

7:55  La Venosta (Ski Classics)
9:55  SP v alpském lyžování Alta Badia (1. kolo obřího slalomu mužů)
10:55 SP v běžeckém lyžování Trondheim (10 km klasicky mužů)
10:55 SP v alpském lyžování Val d'Isere (super-G žen)
11:25 SP ve snowboardcrossu Cervinia (týmy)
12:25 SP v biatlonu Lenzerheide (hromadný start žen)
12:50 Česko – Švédsko (hokej/EHT) ČT2 
13:10 SP v běžeckém lyžování Trondheim (10 km klasicky žen)
13:25 SP v alpském lyžování Alta Badia (2. kolo obřího slalomu mužů)
13:30 SP v bobech Innsbruck (1. kolo čtyřbobů)
14:40 SP v biatlonu Lenzerheide (hromadný start mužů)
15:00 SP v bobech Innsbruck (2. kolo čtyřbobů)
15:25 Švédsko – Česko (hokej/EHT žen)
15:55 SP ve skocích na lyžích Engelberg (závod mužů)
16:55 Švýcarsko – Finsko (hokej/EHT)

07:44

NEDĚLE 17. PROSINCE

23:17

Závod Světového poháru snowboardistů na U rampě vyhrál v coloradském Copper Mountain Japonec Ajumu Hirano, který ve finále jako jediný překonal hranici 90 bodů. Průběžné pořadí disciplíny vede dnes druhý Korejec I Čche-un. Mezi ženami zvítězila jeho krajanka Čche Ka-on, třetím místem se do čela seriálu dostala Američanka Maddie Mastrová. Šárka Pančochová skončila v kvalifikaci dvanáctá a mezi finálovou osmičku nepostoupila.

20:29

Krasobruslařka Barbora Vránková znovu na mezinárodním mistrovství republiky porazila všechny české konkurentky včetně olympioničky Elišky Březinové a obhájila titul. Má tak blízko ke startu na mistrovství Evropy, o který v minulé sezoně přišla kvůli nemoci.

19:07

Snowboardistka Zuzana Maděrová vybojovala v paralelním obřím slalomu SP v Cortině d'Ampezzo čtvrté místo a vylepšila si tak osobní maximum v seriálu. Dvacetiletá česká reprezentantka prohrála v malém finále souboj o bronz se Sabine Schöffmannovou z Rakouska. I podruhé v sezoně vyhrála Němka Ramona Theresia Hofmeisterová, mezi muži kraloval Rakušan Benjamin Karl.

17:54

Německý skokan na lyžích Pius Paschke vybojoval v Engelbergu v 33 letech premiérové vítězství ve Světovém poháru. K nečekanému triumfu se posunul ze šestého místa po prvním kole a vyhrál o 1,7 bodu před Mariusem Lindvikem z Norska.

17:11

Skokan na lyžích Roman Koudelka se ani v Engelbergu prvních bodů v této sezoně Světového poháru nedočká. Český reprezentant skočil ve Švýcarsku 129,5 metru a na 34. místě ho od postupu do druhého kola dělilo 2,1 bodu.

16:41

Rakušan Johannes Lamparter vyhrál domácí kompaktní závod Světového poháru v severské kombinaci v Ramsau. V novém formátu, podle něhož startují sdruženáři do běžecké části po skoku podle předem daných odstupů na základě pořadí, porazil stejně jako v pátečním závodě s hromadným startem Jarla Magnuse Riibera. Nejlepší z Čechů Jan Vytrval bodoval na 34. místě, Ondřej Pažout doběhl na 49. příčce.

16:05

Čeští bobisté Dominik Dvořák s Dominikem Záleským obsadili čtrnácté místo v závodě SP v rakouském Innsbrucku. Zvítězila německá posádka Lochner/Fleischhauer, která v prvním kole zajela dokonce traťový rekord. 

15:27

Stíhací závod SP biatlonistů ve švýcarském Lenzerheide opanoval s pohodlným náskokem norský fenomén Johannes Bö, když na poslední položce setřásl krajana Sturlu Holma Laegreida, který nakonec dojel až třetí. Na druhém místě ho předčil další Nor Endre Strömsheim, nejlepším z Čechů byl šestadvacátý Michal Krčmář.

15:26

Karolína Indráčková z velkého můstku v Engelbergu skočila do druhé desítky a obsadila 16. místo. Anežka Indráčková ani Klára Ulrichová z prvního kola nepostoupily.

14:44

Skiatlon mužů v norském Trondheimu vyhrál domácí Johannes Hoesflot Klaebo. Z českých závodníků dojel lépe šestnáctý Michal Novák, Adam Fellner obsadil 34. místo.

13:50

Druhý sjezd, druhý pokus, opět druhé místo. Suverén loňské sezony Aleksander Aamodt Kilde zatím čeká v novém ročníku na vítězství ve sjezdu. Po čtvrtečním překvapivém přemožiteli Američanovi Bryci Bennettovi, se tentokrát radoval na domácí trati v italské Val Gardeně Dominik Paris. Jan Zabystřan obsadil 47. příčku.

13:26

Rakouské středisko Zauchensee uspořádá v lednu superobří slalom Světového poháru lyžařek, který se neuskutečnil před týdnem ve Svatém Mořici. Ve Švýcarsku vypadl z programu závěrečný závod minulého víkendu. Lyžařky včetně Ester Ledecké tam absolvovaly super-G a sjezd, nedělní druhý superobří slalom znemožnila nebezpečná trať po nočním dešti.

13:18

Stíhací závod biatlonistek ve švýcarském Lenzerheide vyhrála Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová a navázala na triumf ve sprintu, když uhájila vedoucí pozici před krajankou Julií Simonovou. Třetí byla Norka Marit Skoganová z Norska. Nejlepší z českých reprezentantek byla devátá Markéta Davidová.

13:10

Druhý podnik seriálu dálkových běhů Ski Classics v mužské části kompletně ovládl norský Team Ragde Charge. V italské Val Venostě triumfoval Nor Andreas Nygaard v závěrečném stoupání 37 kilometrů dlouhé tratě před týmovými kolegy. Nejlepší z Čechů byl Jan Šrail na 26. místě. Mezi ženami s přehledem zvítězila Norka Emilie Fletenová a nejlepší český výsledek zaznamenala devátá Sandra Schützová.

13:09

Ester Ledecká obsadila ve sjezdu ve Val d'Isere 16. místo. Vybojovala tak nejlepší umístění od návratu k lyžování po zranění klíční kosti. Při absenci Američanky Mikaely Shiffrinové triumfovala Švýcarka Jasmine Fluryová.

12:33

Kryštof Choura obsadil na Světovém poháru ve snowboardcrossu v Cervinii jedenácté místo a vybojoval životní výsledek. Vítězem se stal Rakušan Alessandro Hämmerle. Mezi ženami byla nejlepší Švýcarka Sina Siegenthalerová.

12:05

Švédka Ebba Anderssonová zvítězila ve skiatlonu v norském Trondheimu. Za sebou nechala Američanku Jessie Digginsovou i Heidi Wengovou z Norska. Jediná česká zástupkyně Kateřina Janatová závod nedokončila. 

11:09

Ester Ledecká má svou jízdu ve sjezdu ve Val d'Isere za sebou, po deseti odjetých závodnicích byla klasifikována jako osmá se ztrátou 1,47 sekundy na první místo. Závod je přerušen kvůli nepříjemnému pádu Kanaďanky Stefanie Fleckensteinové.

08:52

Nejlepší akrobatickou skokankou se v čínském Čchang-čchunu stala Američanka Winter Vineckiová. Mezi muži zvítězil Švýcar Pirmin Werner.

08:39

Co vše v sobotu vysílá ČT sport nebo ČT sport Plus:
06:50 SP ve freestyle lyžování Čchang-čchun (akrobatické skoky)
08:10 La Venosta Criterium (Ski Classics)
10:10 SP ve snowboardcrossu Cervinia
10:25 SP v alpském lyžování Val d'Isere (sjezd žen)
11:05 v běžeckém lyžování Trondheim (skiatlon žen)
11:40 SP v alpském lyžování Val Gardena (sjezd mužů)
12:25 SP ve skocích na lyžích Engelberg (velký můstek žen)
12:40 SP v biatlonu Lenzerheide (stíhačka žen)
13:10 SP v běžeckém lyžování Trondheim (skiatlon mužů)
13:25 SP ve freestyle lyžování Alpe d'Huez (paralelní jízda v boulích)
13:25 Česko – Německo (hokej/EHT žen)
13:30 SP v bobech Innsbruck (1. kolo dvojbobů mužů)
13:55 Finsko – Švédsko (hokej/EHT)
14:35 SP v biatlonu Lenzerheide (stíhačka mužů)
15:00 SP v bobech Innsbruck (2. kolo dvojbobů mužů)
15:45 Zimní mistrovství ČR v plavání
15:55 SP ve skocích na lyžích Engelberg (závod mužů)
17:40 Švýcarsko – Česko (hokej/EHT)
17:55 SP ve snowboardingu Cortina d'Ampezzo (paralelní obří slalom)
17:55 SP ve freestyle lyžování Copper (Big Air)
20:50 SP ve snowboardingu Copper (U rampa)

08:32

SOBOTA 16. PROSINCE

22:32

Závěrečný podnik Světového poháru v Big Airu patřil v coloradském středisku Copper Mountain japonským snowboardistům. Mezi muži zvítězil Hiroaki Kunitake, celkové pořadí ovládl jeho krajan Kira Kimura. Ženskou kategorii vyhrála Kokomu Muraseová před další Japonkou Mari Fukadaovou, třetím místem si prvenství v pořadí disciplíny udržela Britka Mia Brookesová. Žádný z českých závodníků do finálových jízd nepostoupil.

18:36

Nejrychleji si s rakouskou tratí v Innsbrucku ve Světovém poháru skeletonistek poradila Nizozemka Kimberley Bosová. Česká reprezentantka Anna Fernstädtová skončila po pomalém startu na 24. místě.

17:29

Karolína Indráčková obsadila v závodě skokanek na lyžích v Engelbergu 19. místo a zaznamenala čtvrtý nejlepší výsledek v individuálním závodě v kariéře. Bodovala také její sestra Anežka, která obsadila 27. příčku. Klára Ulrichová skončila po 41. místě už ve čtvrteční kvalifikaci. Vyhrála Josephine Pagnierová a upevnila si vedení v průběžném pořadí.

15:36

Jak dopadne Anna Fernstädtová, která vstupuje do závodu v Innsbrucku? Sledujte na ČT sport Plus.

15:23

Němečtí biatlonisté v letošním Světovém poháru slavili řadu úspěchů. Svou fazonu potvrdili v Lenzerheide, kde sprint vyhrál Benedikt Doll před Johannesem Bö. Z českých závodníků dopadl nejlépe pětadvacátý Michal Krčmář, který na vítěze ztratil více než minutu a půl.

14:20

Roman Koudelka se kvalifikoval do sobotního závodu Světového poháru a bude mít v Engelbergu další možnost získat první body v sezoně. Na švýcarském můstku jediný český reprezentant na startu skočil 128,5 metru, obsadil mezi 61 závodníky čtyřicáté místo a vešel se mezi padesátku účastníků.

14:12

Michal Novák a Kateřina Janatová shodně na Světovém poháru v Trondheimu skončili ve čtvrtfinále sprintu. Zbylí čeští reprezentanti nepostoupili z kvalifikace. Z vítězství se radují domácí Kristine Skistadová a Johannes Klaebo.

13:47

Jan Zabystřan byl jediným českým zástupcem v závodě super-G, který hostilo italské středisko Val Gardena. Český lyžař nenavázal na své dvacáté místo ze sjezdu a obsadil dvaatřicátou pozici. Z vítězství se raduje Švýcar Vincent Kriechmayr, který těsně o dvě setiny porazil svého rakouského krajana Daniela Hemetsbergera. O další setinu zpět skončil Švýcar Marco Odermatt. 

13:09

Michal Novák a Kateřina Janatová shodně na Světovém poháru v Trondheimu skončili ve čtvrtfinále sprintu. Zbylí čeští reprezentanti nepostoupili z kvalifikace.

12:32

Michal Novák a Kateřina Janatová jsou jedinými českými lyžaři, kteří prošli sprinterskou kvalifikací v Trondheimu. Čeští reprezentanti jsou nyní na startu samotného závodu. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

12:10

Ester Ledecká se v jediném tréninku na sobotní sjezd Světového poháru ve Val d'Isere podělila o sedmnáctou příčku. Na nejrychlejší Ilku Štuhecovou ze Slovinska ztratila 1,71 sekundy.

11:36

Přímý přenos závodu v super-G z italské Val Gardeny můžete nyní sledovat na ČT sport Plus. Jan Zabystřan startuje s číslem 61.

11:22

Kvalifikací lyžařských sprintů prošli v Trondheimu dva čeští závodníci: Michal Novák a Kateřina Janatová. Pátý muž průběžného hodnocení seriálu Novák měl na trati 1,4 kilometru volnou technikou dvanáctý čas, Janatová postoupila jako dvaadvacátá. Přímý přenos závodu sledujte od 12:30.

08:30

Již nyní je ale jisté, že soutěží se kvůli zranění nezúčastní dvojnásobný celkový vítěz Světového poháru ve snowboardcrossu Martin Nörl, který si na tréninku před závodem v Cervinii zlomil levý kotník. Spadl bez cizího zavinění. Jak dlouho bude Nörl mimo hru, zatím není jasné.

08:26

Na ČT sport a ČT sport Plus se můžete těšit na tyto přenosy:

11:35 – 13:45 SP v alpském lyžování Val Gardena (super-G mužů)
12:25 – 14:00 SP ve freestyle lyžování Alpe d'Huez (jízda v boulích) 
12:30 – 14:00 SP v běžeckém lyžování Trondheim (sprinty volně)
14:00 – 15:35 SP v biatlonu Lenzerheide (sprint mužů)
15:25 – 17:00 SP ve skocích na lyžích Engelberg (závod žen)
15:30 – 16:20 SP ve skeletonu Innsbruck (1. kolo žen)
17:30 – 18:20 SP ve skeletonu Innsbruck (2. kolo žen) 
17:55 – 19:50 SP ve snowboardingu Copper (Big Air) 
20:55 – 23:00 SP ve freestyle lyžování Copper (U rampa)

08:25

Program zimních disciplín bude nabitý již v pátek.

08:00

Dobrý den u on-line přenosu ze zimní sportovní sezony.

15:59

Štafetu biatlonistek vyhrály sebejistě norské reprezentantky, druhé byly Švédky a třetí Francouzky. Tereza Voborníková i Markéta Davidová musely na trestná kola a Češky dojely osmé.

14:19

Bad Gastein Criterium v rámci Ski Classics vyhrál Nor Kasper Stadaas. Fabián Štoček obsadil 32. místo. Nejlepší ženou byla Emilie Fletenová. Sandrea Schützová dojela jedenáctá.

13:57

Jedenácté místo v závodě na 1000 metrů obsadil rychlobruslař Zdeněk Sejpal v Pekingu na Světovém poháru v short-tracku. Dvaadvacetiletý reprezentant se probojoval až do finále B, ve kterém sice dojel poslední, ale už účastí v něm zaznamenal životní výsledek.

13:55

Kateřina Janatová skončila dvaadvacátá v závodě na 10 kilometrů volně na SP v Östersundu. Vyhrála Američanka Jessie Digginsová.

13:00

Norská biatlonová štafeta je k neporažení. Svou naprostou převahu ukázala i v Hochfilzenu. Druzí dojeli Francouzi, třetí Němci. České kvarteto ve složení Jonáš Mareček, Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík a Adam Václavík vinou špatné střelby dojelo s velkým odstupem dvanácté.

12:00

Z kádru české hokejové reprezentace pro nadcházející Švýcarské hry vypadli ze zdravotních důvodů obránce Jakub Galvas a útočník David Kaše. V nominaci je nahradí Filip Pyrochta a Petr Kodýtek. V tiskové zprávě o tom informoval media manažer národního týmu Ondřej Kalát.

11:21

Prvních pět míst, samé norské vlaječky. V Östersundu na deseti kilometrech volnou technikou nebylo o dominanci jediné země pochyb. Zvítězil Harald Amundsen před Simenem Krügerem. Čech Michal Novák skončil s více než minutovou ztrátou osmnáctý. 

09:13

Svůj závod v rámci Světového poháru nepojedou ani lyžařky ve Svatém Mořici včetně Ester Ledecké a Terezy Nové. Federace FIS nepovažuje trať za bezpečnou.

08:46

Lyžaři přišli o slalom Světového poháru ve Val d'Isere, po nočním vydatném dešti a sněžení nebyla k jeho uskutečnění způsobilá sjezdovka. Z devíti závodů v sezoně umožnily rozmary počasí uspořádat jen dva: v polovině listopadu slalom v Gurglu a v sobotu ve Val d´Isere obří slalom.

08:08

Co vše v neděli vysílá ČT sport nebo ČT sport Plus:

01:50 SP ve snowboardingu v Edmontonu (Big Air)
07:00 SP v short tracku v Pekingu
07:30 Finále GP v krasobruslení (exhibice)
08:55 Švýcarsko – Česko (florbal/MS žen)
09:10 Bad Gastein Criterium (Ski Classics)
10:15 SP v běžeckém lyžování v Östersundu (10 km volně mužů)
11:25 SP v biatlonu v Hochfilzenu (štafeta mužů)
11:55 Švédsko – Finsko (florbal/MS žen)
11:55 Argentina – Ukrajina (házená/MS žen)
12:45 SP v běžeckém lyžování v Östersundu (10 km volně žen)
13:00 SP v cyklokrosu ve Val di Sole
13:30 SP v bobech v La Plagne (1. kolo čtyřbobů)
14:10 SP v biatlonu v Hochfilzenu (štafeta žen)
14:05 Česko – Brazílie (házená/MS žen)
14:45 SP v rychlobruslení v Tomaszově Mazowieckém
15:05 SP v bobech v La Plagne (2. kolo čtyřbobů)
15:25 Angola – Jižní Korea (házená/MS žen)
15:45 SP ve skocích na lyžích v Klingenthalu (závod mužů)
15:55 Kadaň – Helas Brno (futsal/liga)
16:25 Nizozemsko – Španělsko (házená/MS žen)
16:30 Pardubice – Litvínov (hokej/extraliga)
16:55 Královské Vinohrady – Karlovy Vary (florbal/superliga)
16:55 Písek – Pardubice (basketbal/NBL)
17:55 Slovinsko – Rakousko (házená/MS žen)
18:25 Zaragoza – Barcelona (basketbal/ACB)
20:20 Francie – Norsko (házená/MS žen) 

08:00

NEDĚLE 10. PROSINCE

18:00

Karl Geiger doletěl v Klingenthalu nejdále ze všech a o 1,2 bodu zvítězil před Stefanem Kraftem. Roman Koudelka obsadil čtyřicáté místo a do druhého kola tak nezasáhl.

16:20

Do francouzského La Plagne se vrátil SP bobistů. Po prvním kole byla ve vedení německá posádka Johannesse Lochnera s Georgem Fleischhauerem. Druhá jízda jim ovšem nevyšla, a tak si první výhru na SP připsal dvojbob Michaela Vogta. Česká dvojice Dominik Dvořák s Dominikem Záleským obsadila čtrnácté místo, bratři Dobešové skončili sedmnáctí.

15:45

Tři české biatlonistky se ve stíhacím závodu v Hochfilzenu vměstnaly do elitní dvacítky. Nejvýše stála bezchybná Tereza Voborníková na 11. příčce, šestnáctá dojela Jessica Jislová, devatenáctá Lucie Charvátová. Bodovala i Markéta Davidová na 35. místě. Vzestup formy potvrdila vítězstvím Švédka Elvira Öbergová.

14:54

Vítězstvím domácí Emmy Ribomové a Johannese Hösflota Klaeba z Norska skončily ve švédském Östersundu sprinty Světového poháru v běhu na lyžích. Z českých reprezentantů proklouzla do vyřazovacích bojů na trati 1,4 km klasickou technikou pouze Kateřina Janatová, která nakonec skončila ve čtvrtfinále. Nejlepšího z mužů Michala Nováka dělilo na 32. příčce od postupu 23 setin.

14:49

Čtverného axela sice americký krasobruslař Ilia Malinin ve volných jízdách nezopakoval, svými skoky však jednoznačně předčil ve finále Grand Prix všechny své soupeře. Z vítězství se radovala i Japonka Kaori Samakotová a poprvé také dvojice Madison Chocková a Evan Bates.

13:49

Roli favorita ustál s přehledem. Marco Odermatt ze Švýcarska vyhrál i navzdory několika chybám obří slalom Světového poháru ve Val d'Isere. Hlavnímu pronásledovateli Marcu Schwarzovi z Rakouska nadělil v součtu dvou kol 98 setin sekundy. Třetí místo senzačně obsadil Andořan Joan Verdu. 

13:36

Kateřina Janatová obsadila ve své čtvrtfinálové rozjížďce sprintu klasickou technikou v Östersundu čtvrté místo a do další fáze závodu nepostoupila. Přímý přenos sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

13:30

Světový pohár bobistů pokračuje ve francouzském středisku La Plagne. Na startovní listině dvojbobu mužů nechybí ani česká posádka Dominik Dvořák s Dominikem Záleským. Přímý přenos sledujte na programu ČT sport Plus.

13:13

Král minulé biatlonové zimy Johannes Thingnes Bö poprvé v této sezoně Světového poháru vyhrál. Ovládl stíhací závod v rakouském Hochfilzenu, v němž se posunul do čela z jedenáctého místa po sprintu. Nejlepším Čechem byl stejně jako ve sprintu Michal Krčmář, jenž si navzdory čtyřem trestným kolům polepšil o tři příčky na dvacátou pozici.

12:25

V Pekingu vrcholí seriál Grand Prix v krasobruslení. Pozici číslo jedna s přehledem uhájili američtí tanečníci Madison Chocková a Evan Bates a připsali si svůj první triumf ve finále prestižní série. Přímý přenos volných jízd žen vysílá ČT sport Plus.

12:22

Mikaela Shiffrinová ovládla sobotní sjezd ve švýcarském Svatém Mořici. Favorizovanou Italku Sofii Goggiaovou předstihla o 0,15 sekundy. Ester Ledecká skončila na 22. místě, Tereza Nová kvůli zrušení závodu nakonec nestartovala.

11:57

Pouze Kateřina Janatová uspěla z českých běžců na lyžích v kvalifikaci sprintu na Světovém poháru v Östersundu. Do vyřazovacích bojů na trati 1,4 km klasickou technikou proklouzla z posledního 30. místa. Nejlepšího z mužů Michala Nováka dělilo na 32. příčce od postupu 23 setin. Přímý přenos sledujte od 12:55 exkluzivně na ČT sport Plus.

11:03

Po prvním kole vede ve Val d'Isere úřadující mistr světa a olympijský šampion Marco Odermatt ze Švýcarska. Na sjezdovce Face de Bellevarde zajel navzdory chybě v úvodu suverénně nejrychlejší čas a před druhou jízdou má náskok 65 setin sekundy před Henrikem Kristoffersenem z Norska. Přímý přenos druhého kola sledujte od 12:55 exkluzivně na ČT sport Plus.

10:58

Jednadvacetiletý David Kubeš při své premiéře ve Světovém poháru chyboval a nedojel ve Val d'Isere do cíle prvního kola obřího slalomu. Závod sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

10:26

Ester Ledecká má ve sjezdu ve Svatém Mořici startovní číslo 12. Sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

09:46

Právě teď sledujte první kolo obřího slalomu mužů ve Val d'Isere

Na ČT sport Plus sledujte také závod Ski Classics Bad Gastein Pro Team Tempo.

09:43

Co vše v sobotu vysílá ČT sport nebo ČT sport Plus:

10:20 SP v alpském lyžování Svatý Mořic (sjezd žen)

10:50 Finále GP v krasobruslení (volné tance)

12:00 ČP v cyklokrosu Veselí nad Lužnicí ženy

12:10 SP v biatlonu Hochfilzen (stíhačka mužů)

12:10 Finále GP v krasobruslení (volné jízdy žen)

12:25 SP ve freestyle lyžování Idre Fjäll (paralelní jízda v boulích)

12:55 SP v alpském lyžování Val d'Isere (2. kolo obřího slalomu mužů)

12:55 SP v běžeckém lyžování Östersund (sprinty klasicky)

13:05 Švédsko – Švýcarsko (florbal/MS žen)

13:15 ČP v cyklokrosu Veselí nad Lužnicí muži

13:25 Finále GP v krasobruslení (volné jízdy mužů)

13:30 SP v bobech La Plagne (1. kolo dvojbobu mužů)

14:00 SP v rychlobruslení Tomaszow Mazowiecki

14:30 SP v biatlonu Hochfilzen (stíhačka žen)

15:00 SP v bobech La Plagne (2. kolo dvojbobu mužů)

15:25 Rumunsko – Japonsko (házená/MS žen)

15:25 Senegal – Černá Hora (házená/MS žen)

15:45 Nové Veselí – Brno (házená/extraliga)

15:55 SP ve skocích na lyžích Klingenthal (závod mužů)

16:55 Vsetín – Litoměřice (hokej/1. liga)

17:55 120 let hokejové Sparty: Utkání legend (hokej/exhibice)

17:50 Chorvatsko – Kamerun (házená/MS žen)

17:50 Srbsko – Německo (házená/MS žen)

17:55 Kopřivnice – Dukla (házená/extraliga)

20:25 Maďarsko – Švédsko (házená/MS žen)

20:20 Polsko – Dánsko (házená/MS žen)

09:40

Martina Sáblíková si před včerejším závodem na tři kilometry po pádu natáhla přitahovač stehenního svalu a do dnešního klání na 1500 metrů nenastoupí.

00:00

SOBOTA 9. PROSINCE

16:52

Roman Koudelka postoupil do sobotního závodu Světového poháru v Klingenthalu. Český reprezentant obsadil v kvalifikaci, kterou provázelo husté sněžení, 44. místo. Koudelka skočil 115,5 metru a bude moci útočit na první body v sezoně.

16:18

Jessica Jislová se v rakouském Hochfilzenu postarala o nejlepší český výsledek v sezoně. Ve sprintu po bezchybné střelbě skončila desátá, z vítězství se raduje Ingrid Tandrevoldová z Norska. Na šestnáctém místě dokončila Tereza Voborníková a do třicítky se vešla také Lucie Charvátová. Závod naopak nevyšel Markétě Davidové.

14:16

Po krátkém programu ve finále Grand Prix vede Japonka Kaori Sakamotová.

12:52

Nejlepším z českých biatlonistů byl na úvod programu v Hochfilzenu třiadvacátý Michal Krčmář. V norském souboji zvítězil Tarjei Bö.

12:15

Ester Ledecká se vrátila po roce a tři čtvrtě do SP lyžařek 23. místem v superobřím slalomu ve Svatém Mořici. Vyhrála Italka Sofia Goggiaová.

11:34

Závod sportovních dvojic ve finále krasobruslařské Grand Prix vyhráli Němci Haseová s Volodinem.

11:29

Anna Fernstädtová skončila v La Plagne na děleném čtrnáctém místě.

11:17

Ester Ledecká má za sebou super-G ve Svatém Mořici. Na čelo ztratila při svém návratu do Světového poháru více než tři vteřiny.

10:39
10:38

Ester Ledecká se vrací do Světového poháru lyžařek. Ve Svatém Mořici vystartuje s číslem 23.

9:48

Anna Fernstädtová je po prvním kole závodu SP skletonistek v La Plagne sedmnáctá.

08:21

Páteční program

 08:35 SP ve skeletonu La Plagne (1. kolo žen)
09:40 Finále GP v krasobruslení (volné jízdy sportovních dvojic)
10:20 SP v alpském lyžování Svatý Mořic (super-G žen)
10:35 SP ve skeletonu La Plagne (2. kolo žen)
11:15 SP v biatlonu Hochfilzen (sprint mužů)
12:35 SP ve skikrosu Val Thorens
12:50 Finále GP v krasobruslení (krátký program žen)
12:55 SP ve freestyle lyžování Idre Fjäll (jízda v boulích)
13:55 Finále GP v krasobruslení (rytmické tance)
14:10 SP v biatlonu Hochfilzen (sprint žen)
18:25 SP v rychlobruslení Tomaszow Mazowiecki

 

08:19

PÁTEK 8. PROSINCE

21:29

Double v kanadském Tremblantu dovršila Italka Federica Brignoneová, jež se nejrychlejší jízdou ve druhém kole v náročných podmínkách vyhoupla do čela po šestém místě po první jízdě. Zklamaná Petra Vlhová skončila pátá, Adriana Jelínková brala dva body za konečnou 29. příčku.

19:37

Adriana Jelínková postoupila 27. časem do druhého kola obřího slalomu v Tremblantu a útočí na první body v českých barvách ve Světovém poháru. Lyžařka, která do loňského července reprezentovala Nizozemsko, na vedoucí Slovensku Petru Vlhovou ztrácí 2,54 sekundy.

18:44

Další triumf ve Světovém poháru si připsal rakouský skokan na lyžích Stefan Kraft. Na velkém můstku v Lillehammeru zvítězil s náskokem necelých šesti bodů před Němcem Andreasem Wellingerem. Do druhého kola nepostoupil český zástupce Roman Koudelka, který za 114 metrů bral 34. místo s odstupem 3,3 bodu za elitní třicítkou. 

16:58

Martina Sáblíková jako jediná rychlobruslařka zajela ve Stavangeru čas pod sedm minut a zajistila si tak na trati 5000 metrů svoje letošní první prvenství ve Světovém poháru. Druhá skončila Nizozemka Groenewoudová.

16:37

Kvůli špatnému počasí musel být i v neděli zrušen závod v Beaver Creeku. Příčinou je silný vítr.

16:36

Sebastian Samuelsson potěšil své fanoušky a na domácí půdě v Östersundu vyhrál stíhací závod. Švédský biatlonista v závěrečném okruhu porazil vítěze sprintu Philippa Nawratha. Z českých závodníků dopadl nejlépe na 34. místě Adam Václavík.

16:14

Cyklokrosový kolotoč se po zastávce v Dublinu vrátil do Francie, kde znovu soupeřila světová špička. Ve startovním poli byly hvězdy jako Shirin van Anrooijová či Lucinda Brandová – a právě druhá jmenovaná si připsala další ze svých triumfů ve SP. Mezi muži došlo na souboj Larse van der Haara s Elim Iserbytem a Pimem Ronhaarem. Po lítém boji proti týmové přesile zvítězil Iserbyt. 

14:38

Lou Jeanmonnotová je podruhé za sebou vítězkou závodu Světového poháru. Ve stíhacím závodě mladá Francouzka potvrdila svůj výkon ze sprintu, když v závěrečném sprintu porazila Franzisku Preussovou. Markéta Davidová chybovala na střelnici dvakrát a polepšila si na osmnácté místo. Jessica Jislová dojela třiadvacátá. Přímý přenos závodu mužů sledujte od 15:55 na ČT sport a ČT sport Plus.

14:14

Markéta Jislová a Jessica Jislová jsou jedinými českými závodnicemi ve stíhacím závodu v Östersundu. Ve švédském středisku panují znovu velmi nízké teploty, jury závodu ale start nakonec povolila. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

13:37

Pokud kromě sněhu máte rádi i terénní cyklistu, můžete nyní sledovat Světový pohár cyklokrosařů ve Flamanville.

13:16

Česká štafeta startovala v mužském závodě v Gällivare, kde kvarteto Michal Novák, Adam Fellner, Tomáš Lukeš a Luděk Šeller obsadilo desáté místo. Z vítězství se radují Norové, kteří v závěrečném kole porazili domácí Švédy.

12:08

Stejně jako v sobotu vyrážel v Lillehameru po skokanské části jako první muž do závodu na 10 kilometrů domácí Jarl Magnus Riiber. A stejně jako v sobotu doběhl do cíle jako první.

11:33

Po skokanské části v Lillehammeru vybíhá jako vedoucí muž domácí Jarl Magnus Riiber. Velký můstek nesedl českým reprezentantům. Jan Vytrval startuje jako poslední muž závodu, Ondřej Pažout stejně jako v sobotu do běhu nenastoupil Přímý přenos sledujte živě na ČT sport Plus.

11:14

Švédský běh na lyžích je v Gällivare ve formě. Ženy vyhrály štafetu, naváží na ně po poledni i jejich mužští kolegové? Sledujte od 12:00 na ČT sport Plus.

09:00

Po sobotním kole, jež ovládl v Lillehammeru domácí Nor Jarl Magnus Riiber, severská kombinace pokračuje i nedělním závodem Světového poháru. Před poledním během se sdruženáři včetně Jana Vytrvala a Ondřeje Pažouta představí na velkém můstku. Přímý přenos skokanské části sledujte živě na ČT sport a ČT sport Plus.

08:19

Nedělní program ČT sport a ČT sport Plus:

08:55 SP v severské kombinaci Lillehammer (skoky mužů z velkého můstku)
09:45 SP v běžeckém lyžování Gällivare (štafeta žen)
11:25 SP v severské kombinaci Lillehammer (10 km mužů)
11:55 v běžeckém lyžování Gällivare (štafeta mužů)
12:25 SP ve skocích na lyžích Lillehammer (velký můstek žen)
13:55 SP v biatlonu Östersund (stíhačka žen)
14:25 SP ve snowboardcrossu Les Deux Alpes
14:25 SP v rychlobruslení Stavanger
14:50 Třinec – Pardubice (hokej/extraliga)
15:25 SP ve freestyle lyžování Ruka (akrobatické skoky)
15:55 SP v biatlonu Östersund (stíhačka mužů)
16:55 SP v alpském lyžování Tremblant (1. kolo obřího slalomu žen)
16:55 SP ve skocích na lyžích Lillehammer (velký můstek mužů)
18:25 SP v alpském lyžování Beaver Creek (super-G mužů)
20:10 SP v alpském lyžování Tremblant (2. kolo obřího slalomu žen)

08:12

NEDĚLE 3. PROSINCE

21:09

Federica Brignoneová zvládla v náročných podmínkách nejlépe dvě kola obřího slalomu a v kanadském Tremblant slaví vítězství. V husté kanadské mlze zajela o 21 setin vteřiny rychleji než druhá Petra Vlhová. Třetí skončila Mikaela Shiffrinová. Adriana Jelínková nepostoupila do druhého kola závodu, když skončila první nad čarou na 31. místě. 

19:33

Federica Brignoneová zvládla v náročných podmínkách nejlépe první kolo obřího slalomu a v kanadském Tremblant je ve vedení. V husté mlze zajela o jedenáct setin rychleji než druhá Sara Hectorová. Adriana Jelínková na nejrychlejší závodnici ztratila více než tři vteřiny (+3,27) a nepostoupila do druhého kola závodu, když skončila první nad čarou na 31. místě. Přímý přenos 2. kola sledujte od 20:10 na ČT sport a ČT sport Plus.

18:03

Stefan Kraft má zatím v této sezoně skvostnou skokanskou formu. Potvrdil to na středním můstku v norském Lillehammeru.

17:30

Roman Koudelka se ve svém prvním startu v sezoně nevešel mezi třicet postupujících do druhého kola. To v Lillehammeru právě začalo.

17:15

V kanadském Tremblant právě začíná obří slalom lyžařek. S číslem 37 se na trať vydá také Adriana Jelínková. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

16:50

Ani v sobotu se nakonec kvůli počasí neuskuteční sjezd lyžařů v Beaver Creeku. Závod byl zrušen kvůli sněžení a větru.

16:00

Němci slaví další triumf ve Světovém poháru. Desetikilometrový sprint v Östersundu zvládl poprvé v kariéře nejrychleji s čistým kontem třicetiletý Philipp Nawrath, který tak uťal tažení norského krále Johannese Thingnese Böa. Čechům mrazivé švédské počasí nesedlo, nejlépe dojel na 25. místě Michal Krčmář.

15:32

Ondřej Moravec je dnešním hostem ČT sport. Jeho názory na změnu v mazání lyží či současné výkony české reprezentace čtěte ZDE.

14:00

Běžeckou část sdruženářského závodu mužů v norském Lillehammeru můžete nyní sledovat na ČT sport Plus.

13:46

Třikrát na bodech. V úvodním závodu SP skokanek na lyžích bodovaly v Lillehammeru se mezi nejlepší dostaly hned tři české reprezentantky. Nejlépe si na 24. místě vedla Karolína Indráčková, pro její sestru Anežku je 25. pozice životním maximem. Osmadvacátá skončila Klára Ulrichová. Na středním můstku zvítězila Japonka Juki Itová.

13:06

Rakouská snowboardistka Anna Gasserová potvrdila svou dominanci v Big Airu vítězstvím v Pekingu. Dvojnásobná olympijská vítězka a mistryně světa se prosadila na stupně vítězů i při 17. startu v této disciplíně v elitním seriálu.

13:04

Michalu Novákovi se ve Světovém poháru znovu dařilo. Volnou desítku v Gällivare zvládl v devátém nejlepším čase. Dominovali Norové, kteří obsadili první čtyři místa – zvítězil Paal Golberg.

11:17

Sáblíková před nedělní pětkou skončila na Světovém poháru ve Stavangeru druhá na trati 1500 metrů v divizi B. Nestačila pouze o 41 setin na Nizozemku Elisu Dulovou.

10:58

Po vítězství Američana Halla a Švýcarky Gremaudové v akrobatickém lyžování se v pekingském Big Airu představí i snowboardisté. Přímý přenos finále sledujte živě na ČT sport Plus.

9:50

V Gällivare se jede závod SP žen v běhu volnou technikou na 10 km s českou reprezentantkou Kateřinou Janatovou.

09:34

Sobotní program vysílání ČT sport i ČT sport Plus

09:40 - 10:45 SP v běžeckém lyžování Gällivare (10 km volně žen)
09:40 - 10:30 SP v severské kombinaci Lillehammer (střední můstek žen)
10:45 - 11:50 SP v severské kombinaci Lillehammer (střední můstek mužů)
10:50 - 12:40 SP ve snowboardingu Peking (Big Air)
11:50 - 13:30 SP ve skocích na lyžích Lillehammer (střední můstek žen)
11:55 - 13:05 SP v běžeckém lyžování Gällivare (10 km volně mužů)
13:20 - 13:50 SP v severské kombinaci Lillehammer (5 km žen)
13:55 - 14:40 SP v severské kombinaci Lillehammer (10 km mužů)
14:30 - 16:00 SP v biatlonu Östersund (sprint mužů)
16:10 - 17:50 SP ve skocích na lyžích Lillehammer (střední můstek mužů)
16:10 - 17:50 SP ve freestylu na lyžích, jízda v boulích
16:55 - 18:30 SP v alpském lyžování Tremblant (1. kolo obřího slalomu žen)
18:35 - 20:45 SP v alpském lyžování Beaver Creek (sjezd mužů)
20:10 - 21:15 SP v alpském lyžování Tremblant (2. kolo obřího slalomu žen)

09:30

SOBOTA 2. PROSINCE

20:00

Mikaela Shiffrinová si v Killingtonu vyjela jubilejní devadesáté vítězství. Slalom na náročné trati po domácí hvězdě zvládla nejlépe druhá Petra Vlhová. Martina Dubovská klesla po skvělém prvním kole na konečnou šestadvacátou příčku.

18:06

Rakouský skokan na lyžích Stefan Kraft vyhrál i druhý závod nové sezony SP v Ruce. Zvítězil před krajanem Janem Hörlem a Němcem Andreasem Wellingerem. Češi ve Finsku nestartovali.

16:28

Své první vítězství ve vytrvalostním závodu si na Světovém poháru v Östersundu vyjel německý biatlonista Roman Rees. Druhý skončil jeho týmový kolega Justus Strelow, třetí se umístil i přes dvě trestné minuty Nor Johannes Thingnes Bö. Z Čechů nejlépe dvacetikilometrovou trať ve Švédsku zvládl na 14. místě Michal Krčmář.

14:37

Jarl Magnus Riiber vyhrál i druhý víkendový závod v Ruce a upevnil si vedení ve Světovém poháru. Norský sdruženář vylepšil svoji rekordní bilanci v seriálu o 59. vítězství. Český reprezentant Jiří Konvalinka obsadil 44. místo.

13:29

Michal Novák vybojoval druhé místo v závodě na 20 km s hromadným startem. V těsném finiši nestačil český běžec na lyžích jen na Nora Jana Thomase Jenssena, třetí skončil další norský reprezentant Harald Östberg Amundsen.

13:04

Italka Lisa Vittozziová vyhrála v Östersundu úvodní vytrvalostní závod biatlonistek. Nejlepší z českých reprezentantek Tereza Voborníková obsadila 30. místo a jako jediná z týmu v prvním individuálním závodu sezony bodovala. Markéta Davidová skončila na 44. příčce.

11:18

Moa Ilarová slaví první individuální vítězství ve Světovém poháru. Švédská lyžařka vyhrála závod s hromadným startem na 20 km volnou technikou. Jediná česká zástupkyně Kateřina Janatová dokončila třetí závod sezony na 25. místě.

09:48

Po běžecké části úvodního závodu sdruženářů s hromadným startem v sezoně vede Němec Vincenz Geiger, který v dojezdu vedoucí skupiny finišoval o tři desetiny sekundy před krajanem Johannesem Rydzekem a Norem Jarlem Magnusem Riiberem. Jiří Konvalinka byl posledním klasifikovaným závodníkem se ztrátou 2:48,5.

08:04

Nedělní program ČT sport Plus:
09:00 a 16:00 Vánoční cena Zlína v plavání
12:00 Běžecké lyžování: 20 km s hromadným startem mužů
13:30 Severská kombinace: skoky jednotlivců z velkého můstku
13:50 SP v cyklokrosu Dublin
15:55 a 18:55 Alpské lyžování: slalom žen
15:55 Finále Davis Cupu Austrálie – Itálie
16:10 Skoky na lyžích: závod mužů 
16:55 Španělská basketbalová liga: Barcelona – Girona
17:55 Národní basketbalová liga: Ústí nad Labem – Nymburk

08:00

NEDĚLE 26. LISTOPADU

20:05

Světový pohár v alpském lyžování žen v americkém Killingtonu ovládla Švýcarka Lara Gutová-Behramiová. Připsala si druhé vítězství v sezoně a 39. v kariéře. Gutová-Behramiová zvítězila o 62 setin sekundy nad Novozélanďankou Alicí Robinsonovou a zopakovala triumf z úvodu sezony v Söldenu. Třetí dojela vedoucí žena seriálu Američanka Mikaela Shiffrinová. Jelínková se stejně jako v říjnu na rakouském ledovci mezi nejlepší třicítku nevešla.

18:21

Skotští curleři získali šestnáctý titul mistrů Evropy. Ve finále domácího šampionátu v Aberdeenu zdolali Švédsko 6:5 v dodatečném endu a zlato slaví potřetí v řadě. Mezi ženami vybojovaly sedmý titul Švýcarky, které ve finále přehrály v deseti endech Itálii rovněž 6:5.

18:02

Prvním vítězem v nové sezoně SP ve skocích na lyžích se stal Rakušan Stefan Kraft. Ve finské Ruce zdolal německé rivaly, druhý skončil Pius Paschke a třetí Stephan Leyhe. V neděli čeká skokany nová kvalifikace a druhý závod.

16:20

Úvodní závod smíšených štafet ovládla Francie před Norskem. České kvarteto ve složení Michal Krčmář, Mikuláš Karlík, Markéta Davidová a Jessica Jislová obsadilo v Östersundu páté místo.

 
14:51

Norský suverén Jarl Magnus Riiber si připsal ve Finsku další triumf ve Světovém poháru. V závodě na 10 kilometrů gundersenovou metodou zvítězil o 53 sekund před druhým Rakušanem Johannesem Lamparterem. Konvalinka skončil 37., Jan Vytrval 45. a Tomáš Portyk závod nedokončil.

13:27

Soutěž mužů na japonské krasobruslařské Grand Prix ovládl domácí Yuma Kagijama před dalším Japoncem Shoma Unem.

13:23

Úvodní závod smíšených dvojic v SP biatlonistů vyhrála švédská dvojice Hanna Öbergová a Sebastian Samuelsson. České duo Tereza Voborníková a Jonáš Mareček obsadilo dvanácté místo. Souboj smíšených štafet můžete od 14:40 sledovat na ČT sport a ČT sport Plus.

13:19

V závodě na 10 kilometrů klasicky v Ruce triumfoval Nor Martin Nyenget, který odsunul na druhé místo dlouho průběžně vedoucího domácího Iivo Niskanena. Michal Novák jako nejlepší z české trojice si dojel pro 13. příčku.


10:37

Soutěž sportovních dvojic na GP Japonska vyhráli Minerva Fabienne Haseová s Nikitou Volodinem z Německa. Volné jízdy mužů jsou na programu od 11:30 a sledovat je můžete na ČT sport Plus.

10:05

Do svého závodu postupně startují také běžkyně na lyžích. Závod na 10 kilometrů klasickou technikou s intervalovým startem s Kateřinou Janatovou a Terezou Beranovou sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

10:03

Ve skokanské části sduženářů na velkém můstku byl nejlepší Nor Jarl Magnus Riiber. Nejlepším Čechem byl Jiří Konvalinka na 36. místě. Tomáš Portyk obsadil 38. místo, Jan Vytrval až 53. Přímý přenos běžecké části sledujte od 14:10 na ČT sport Plus.

09:05

Ve finské Ruce pokračuje dalším závodem také severská kombinace. Přímý přenos skokanské části na velkém můstku sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

08:13

Na krasobruslařské Grand Prix v Ósace už skončila soutěž tanců na ledě i kategorie žen. V tancích zvítězil britský pár Lilah Fearová, Lewis Gibson. Mezi krasobruslařkami vyhrála Američanka Ava Marie Zieglerová, která po krátkém programu byla až pátá. Přímý přenos volných jízd sportovních dvojic sledujte od 9:10 exkluzivně na ČT sport Plus.

08:00

SOBOTA 25. LISTOPADU

15:25

Ve finské Ruce odstartoval Světový pohár v severské kombinaci v novém formátu a ve spurtu tří Norů vyhrál Oftebro před Riiberem a Graabakem. Nejlepší z českých reprezentantů byl Jan Vytrval na 32. místě.

14:57

Ve finské Ruce se při SP v severské kombinaci koná závěrečný běh na 7,5 km, Závod můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport Plus.

14:12

Ve sprintech klasickou technikou v Ruce triumfovali Erik Valnes z Norska a Emma Ribomová ze Švédska. 

Devátý muž loňského hodnocení Světového poháru Michal Novák obsadil v úvodu letošního ročníku 17. místo. Body po postupu do vyřazovacích bojů získaly kromě něj také osmnáctá Tereza Beranová, dvaadvacátá Barbora Antošová a osmadvacátá Kateřina Janatová.

13:17

Místenku v semifinále si nezajistil ani Michal Novák, který ve svém čtvrtfinále doběhl na čtvrté příčce.

13:07

Žádná z trojice českých reprezentantek nepostoupila do semifinále sprintu Světového poháru v běhu na lyžích ve finské Ruce. Kateřina Janatová skončila ve svém čtvrtfinále šestá, Tereza Beranová čtvrtá a Barbora Antošová pátá.    

12:08

Skokanskou část závodu Světového poháru sdruženářů v Ruce vyhrál Rakušan Johannes Lamparter, Češi obsadili následující pozice: 44. Tomáš Portyk, 46. Ondřej Pažout a 50. Jan Vytrval. Přímý přenos běžecké části sledujte od 14:55 na ČT sport Plus.

11:24

V kvalifikaci na sprint klasickou technikou, kterým ve finské Ruce začíná Světový pohár v běhu na lyžích, uspěli čtyři ze sedmi českých reprezentantů.

Nejlepším byl Michal Novák, který postoupil z 12. místa. Devátý muž celkového hodnocení minulého ročníku SP zaostal o tři sekundy za vítězným Marcusem Gratem ze Švédska. Přímý přenos sledujte od 12:20 na ČT sport a ČT sport Plus.

10:57

V japonské Ósace pokračuje Grand Prix v krasobruslení. Přímý přenos krátkého programu mužů sledujte exkluzivně na ČT sport Plus.

10:51

Ve finské Ruce startuje Světový pohár v severské kombinaci, tentokrát v novém formátu. Podle pravidel kompaktního závodu jsou rozestupy po skokanské části předem dané. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

10:07

Hokejový obránce Libor Šulák skončil v Omsku, kam přišel před touto sezonou KHL. Bývalý český reprezentant se vrací do Vladivostoku, za který hrál v předchozích dvou ročnících.

Generální manažer Avangardu Anton Kurjanov oznámil, že se vedení klubu rozhodlo služeb Šuláka vzdát kvůli omezení počtu cizinců na soupisce.

09:41

Po krátkém programu vévodí Grand Prix v Ósace americká krasobruslařka Lindsay Thorngrenová. Před druhou Belgičankou Ninou Pinzarroneovou má náskok pěti a půl bodu. Přímý přenos krátkého programu mužů sledujte od 10:55 exkluzivně na ČT sport Plus.

08:00

PÁTEK 24. LISTOPADU

23:15

Čeští curleři na Italy nestačili a prohráli 1:8.

20:25

Českým curlerkám se v pondělním programu nedařilo. Podlehly Skotsku (1:8) i Švýcarsku (4:8). Dojem napravil tým Lukáše Klímy, který si poradil s Tureckem (7:4) a již za 30 minut jej čeká další zápas. V něm v přímém přenosu na ČT sport Plus změří síly s Itálií.

08:43

Nejbližší program ČT sport Plus:

08:55 Česko – Skotsko (curling/ME žen)
12:55 Česko – Turecko (curling/ME mužů)
16:55 Česko – Švýcarsko (ME v curlingu žen)
20:25 BO Ostrava – Black Dogs Budweis (univerzitní hokejová liga)
20:55 Česko – Itálie (ME v curlingu mužů)

08:41

PONDĚLÍ 20. LISTOPADU

22:56

Čeští curleři se skipem Lukášem Klímou nenavázali ani ve večerním utkání na sobotní senzační skalp Švédů. Ve třetím duelu na turnaji nicméně trápili favorizované obhájce titulu ze Skotska a podlehli jim 5:6.

17:47

České curlerky vedené skipkou Annou Kubeškovou se dočkaly první výhry na mistrovství Evropy. Ve skotském Aberdeenu otočily nepříznivě vyvíjející se zápas a porazily Estonky 9:6.

16:11

Michael Boroš v závěru Světového poháru v Troyes bojoval o své první letošní umístění v sezoně. Nakonec končí těsně jedenáctý. Zvítězil Belgičan Eli Iserbyt.

14:57

České curlerky nastupují ke svému třetímu utkání na mistrovství Evropy, v němž čelí Estonsku. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

14:33

Kristýna Zemanová dojela ve francouzském Troyes třináctá. Z vítězství se raduje po týdnu znovu Ceylin del Carmen Alvaradová.

14:17

Martina Sáblíková hodnotí svůj výkon z Pekingu, kde skončila stříbrná na 3000 m. "Výkon byl hodně podobný jako minulý týden, akorát tady ten led je opravdu hodně těžký a bylo to znát na těch časech. Spousta závodnic jela pomaleji, ale zase byl někdo, kdo na tom dokázal jet rychleji. Prostě byl ten led takový nevyzpytatelný."

14:16

Ester Ledecká o zrušení sjezdu v Zermattu/Cervinii: "Vypadalo to dneska trošku líp, proto nás pustili nahoru, ale bohužel v některých pasážích foukalo. Třeba na největším skoku, který je do takové komprese, tam bohužel foukalo proti, takže to by bylo nebezpečné. (...) Je fakt, že kdyby poryvy přišly právě ve chvíli, kdy by závodník byl v letu, tak by to mohlo být pro něj fatální." (Radiožurnál Sport)

13:39

Přímý přenos cyklokrosového SP v Troyes sledujte na ČT sport a ČT sport Plus. Kristýna Zemanová startuje z první řady.

13:00

Také druhý závod čtyřbobů vyhrál v Číně Němec Johannes Lochner.

12:13

Tým skipa Lukáše Klímy nenavázal na úvodní překvapivou výhru nad Švédskem a ve svém druhém utkání na mistrovství Evropy podlehl Němcům 4:9. Německý výběr má po vítězství nad Finy na turnaji již druhou výhru.

12:06

První český úspěch dne! Martina Sáblíková obsadila druhé místo v závodě na 3000 metrů na Světovém poháru v Pekingu. Vyhrála Norka Ragne Wiklundová.

11:42

Také druhý sjezd lyžařek v Zermattu a Cervinii musel být kvůli počasí zrušen. Důvodem jsou silné poryvy větru.

11:19

Lukáš Klíma se svým týmem prohrává po nepovedeném pátém endu (0:4) s Německem již 3:8.

11:10

Další posunutí sjezdu v Zermattu/Cervinii. Začít by se mělo ve 12:30.

10:52

Start ženského sjezdu s Ester Ledeckou je odložen na 12:00.

09:53

Tomáš Paul mluvil i o týmu skipky Anny Kubeškové, který zatím má dvě porážky (se Švédskem a Norskem). "Nedělal bych z toho tragické závěry. Ve druhém zápase hrály o mnoho lépe," míní.

09:52

Curler Tomáš Paul je hostem studia ČT sport. "Kluci se můžou měřit s nejlepšími. Posunuli se zase o kus dál. Na téhle úrovni všichni umí všechno, mají skvělou techniku. De facto to je jenom o hlavě," řekl o úspěchu týmu skipa Lukáše Klímy, který v sobotu porazil Švédy 7:6.

09:45

Na ČT sport právě začíná nedělní studio, kterým diváky spolu se svými hosty provede Michal Dusík.

08:07

Nejbližší program ČT sport Plus:

09:55 – 12:10 Německo – Česko (curling/ME mužů)
09:55 – 13:10 SP v rychlobruslení v Pekingu
10:55 – 11:50 SP v bobech v Jen-čchingu (1. kolo čtyřbobů)

08:06

NEDĚLE 19. LISTOPADU

18:23

Velkou senzaci na úvod mistrovství Evropy předvedl tým skipa Lukáše Klímy. Čeští curleři porazili ve svém prvním utkání na šampionátu trojnásobné mistry světa Švédy 7:6.

18:09

Stav utkání Česko – Švédsko je před posledním endem vyrovnaný 6:6.

17:30

Češi v sedmém endu curlingovém otvíráku mistrovství Evropy srovnávají se Švédy na 4:4.

16:56

Český tým skipa Lukáše Klímy prohrává v polovině utkání se Švédskem 2:4. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

14:48

Protest klimatických aktivistů narušil průběh druhého kola lyžařského slalomu v Gurglu. S jedním z protestujících, kteří pronikli do prostoru cíle a dojezdový prostor postříkali barvou, si to šel vyříkat Nor Henrik Kristoffersen. Z vítězství v prvním slalomu sezony se nakonec radoval Manuel Feller.

13:45

Začíná přímý přenos volných jízd sportovních dvojic z Grand Prix Finska. Sledovat jej můžete na ČT sport Plus i ČT sport.

13:22

Japonský krasobruslař Kao Miura potvrdil vlastní mistrovství z krátkého programu i ve své volné jízdě a ovládl Grand Prix Finska. Miura si díky vítězství zajistil i místo ve finále této krasobruslařské série. Ve sportovních dvojicích zvítězili Němci Haseová a Volodin.

13:01

Úvodní závod sezony vyhrál v Jen-čching čtyřbob Johannese Lochnera. O sedmadvacet setin za ním skončil další z Němců Francesco Friedrich. Z bronzu se překvapivě raduje domácí čínská posádka Sun Kchaj-č', Ting Sung, Jie Ťie-lung a Čen Cheng.

12:35

Na ČT sport Plus můžete sledovat druhé kolo závodu čtyřbobů z čínského Jen-čching.

12:34

Tým Anny Kubeškové vstoupil do mistrovství Evropy porážkou 4:10 se Švédskem. Utkání skončilo po devátém endu.

12:13

Švédky zvyšují vedení a v Aberdeenu vedou nad českým týmem po osmi odehraných endech již 9:4.

12:10

Reakce Ester Ledecké po zrušení sjezdu. "Trénink jsem si hrozně užila a těšila jsem se na dnešek, protože mně se ten kopec moc líbí. Ale prostě tak to je, s počasím člověk nic moc nenadělá. Od posledního sloupu gondoly ke konci to tam s vámi docela mává a na posledním skoku si myslím, že bychom ulétly slušně." (Radiožurnál Sport)

12:03

Po sedmém endu Anna Kubešková se svým týmem stále zaostává za Švédkami. Stav úvodního duelu ME je 4:6 z českého pohledu.

12:01

Lyžaři mají na počasí větší štěstí než jejich kolegyně. V rakouském Gurglu vede po prvním kole úvodní slalom sezony domácí Manuel Feller. Druhé kolo se jede od 13:45. Čeští reprezentanti nestartují.

11:43

Cyklokros přijde na řadu až zítra díky Světovému poháru v Troyes. Už nyní si ale můžete přečíst a poslechnout rozhovor s Kristýnou Zemanovou, bronzovou medailistkou z nedávného ME.

11:40

Volnými jízdami mužů začíná sobotní program na krasobruslařské Grand Prix. Tu hostí finské Espoo. Jedinými českými zástupci jsou sourozenci Mrázkovi, kteří na led půjdou po devatenácté hodině.

11:35

České curlerky momentálně hrají svůj úvodní duel na mistrovství Evropy. V Aberdeenu čelí Švédkám, které po pátém endu vedou 4:3.

11:30

Kvůli počasí (silný vítr) musel být zrušen první ženský sjezd sezony v Zermattu/Cervinii. Odkládá se tím i návrat Ester Ledecké na sjezdovky.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články