Hlavní obsah
Sport

Petr Koukal má tři extraligové tituly s Pardubicemi, ale naposledy hrál za Hradec Králové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Hokejový útočník Petr Koukal

Hokejový útočník Petr Koukal je trojnásobným mistrem republiky s Pardubicemi z let 2005, 2010 a 2012. V extralize hrál naposledy za Hradec Králové.

Článek

A právě oba východočeské kluby jsou aktéry třaskavé série extraligového play-off. Nejprve fanoušci bedlivě sledují první dva zápasy v Pardubicích, pak se měření sil přesouvá do Hradce Králové.

Petr Koukal odehrál nespočet utkání v play-off, vždyť má na svém kontě celkem devět stovek startů v nejvyšší soutěži. K tomu přidal i úspěšné působení v zahraničí.

Extraligu hrál stabilně do čtyřiceti let.

„Myslím, že do čtyřicítky se to dá. Ale asi od osmatřiceti je každý další rok znát. Rychlost už není taková jako byla, člověk to má v hlavě. Třeba útočník Lukáš Pech, který je taky čtyřicátníkem, měl ale loni výbornou sezonu v Českých Budějovicích. A letos hraje po zranění dál a je se svým klubem taky ve čtvrtfinále play-off,“ řekl mi Petr Koukal v probíhající sezoně při jednom zápase, kdy nastoupil za prvoligový Kolín jako hráč Hradce Králové.

A připojil příklad dalšího nestárnoucího hokejisty.

„Tehdy litvínovský útočník Viktor Hübl hrál na špičkové úrovni extraligu ještě ve dvaačtyřiceti. Záleží na tom, jaké hráč podává výkony a zda má důvěru trenéra. Vím, že Viktorovi Hüblovi bude letos šestačtyřicet a je lídrem Chomutova ve druhé lize,“ podotkl Petr Koukal.

A mistra světa z roku 2010, což je největší úspěch reprezentační kariéry Petra Koukala, jsem se také zeptal, kdy se naposledy v hráčské roli představil na extraligové scéně.

„Bylo to v loňské sezoně, kdy jsem sehrál dvě utkání za Mountfield Hradec Králové v základní části. Tedy v zápasech s Olomoucí a v Mladé Boleslavi,“ vybavil si.

Hradec Králové ve zmíněněm ročníku 2022/23 získal druhé místo v extralize. K tomu, jestli se cítí být držitelem stříbra, Petr Koukal poznamenal: „Teoreticky by to někde napsat mohli. Do play-off jsem ale nezasáhl, jen jsem s týmem trénoval. Ale předloni jsem absolvoval za Hradec Králové celou sezonu, když jsme vyhráli základní část,“ vrátil se krátce do nedávné minulosti.

„Momentálně působím v prvoligovém Kolíně. Bohužel mě postihlo zranění a sezona pro mě předčasně skončila. Někteří kluci odtud jezdí i do Hradce, já s tím už nepočítám. Ani osobně nevím, co by se muselo stát, aby mě povolali zpátky do kádru a do sestavy. Pravdou ale je, že jsem byl několikrát v kabině,“ zakončil Petr Koukal.

Zdroj: autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz