Krčmářovo trápení. ‚Naše střelba je žalostná, chybí mi i běžecká pohoda,‘ lituje biatlonista svoji formu

Biatlonista Michal Krčmář dál čeká na střelecky bezchybný závod sezóny. Platí to i během finále Světového poháru v kanadském Canmore. Dost možná už má před sebou poslední pokus v sobotní stíhačce, protože ve sprintu skončil na 33. místě.

Canmore (Kanada) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář po dojezdu do cíle

Michal Krčmář | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Nestřílí mu to podle představ a také běh by mohl být lepší. Biatlonista Michal Krčmář se trápí. „Kolorit letošní sezony. Trefím ležku, netrefím stojku, trefím stojku, netrefím ležku. Neumím to spojit v jedno,“ lituje Krčmář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká biatlonista Michal Krčmář o své letošní formě

A i proto má z osmi sprintů sezóny Michal Krčmář jen jedno umístění v elitní dvacítce, na domácím mistrovství světa byl devatenáctý.

„Jsem z toho unavený, moc mě to mrzí. Když se pak člověk koukne na výsledky, tak to není o tom, že bych nebyl schopný zajet výsledek do desítky, ale naše střelba je bohužel žalostná,“ dodává stálý člen české reprezentace.

Oproti minulé sezóně, ve které v celkovém hodnocení Světového poháru obsadil životní 13. místo, si Krčmář pohoršil v úspěšnosti střelby o tři procenta. A ani na běžkách se necítí tak dobře.

„Je to všechno se vším. Určitě mi oproti loňsku chybí běžecká pohoda, na druhou stranu, když jsem dva měsíce v létě netrénoval kvůli nemoci a v zimě byl dvakrát vyoutovaný kvůli nemoci, tak nemůžu čekat běžeckou pohodu,“ vypočítává zkušený Krčmář.

Možnost nápravy

V sobotu čeká Michala Krčmáře v Kanadě stíhací závod a musí se mu povést, aby si vybojoval účast v nedělním závodě s hromadným startem.

Přímý přenos Radiožurnálu Sport začne ve 22 hodin a 10 minut, už předtím od 18.10 poběží ženy, které mají lepší výchozí pozici. Nejdřív odstartuje coby dvanáctá Tereza Voborníková.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme