Co se to děje s Vyškovem? Lídr druhé ligy se na jaře trápí

Přidat na Seznam.cz

Před jarními odvetami druhé české fotbalové ligy se očekávala stíhací jízda pražské Dukly a brněnské Zbrojovky, která bude mít za cíl dohnat vedoucí Vyškov. Jenže vyškovští fotbalisté to svým soupeřům ulehčují svými špatnými výsledky. Během tří jarních zápasů uhráli pouhý bod za domácí remízu s Vlašimí a to ještě zachraňovali tento nerozhodný výsledek v nastaveném čase…

Očekávalo se, že olomoucké béčko je ideální tým k nastartování vítězné série. Jenže to by vyškovští fotbalisté museli na hřišti podat stoprocentní výkon… „Je potřeba, aby si všichni uvědomili, o co hrajeme. Pokud budeme pokračovat takto, úspěch nám to přinést nemůže,” řekl v Olomouci po zápase vyškovský kouč Jan Kameník. „Soupeř vstřelil branku, my ne. První půli hodnotit nelze, to byl nejhorší poločas pod mým vedením ve Vyškově. Nesplňoval byť jediné kritérium, jež jsme si nastavili. Vstup do druhé části byl živější, bohužel naše akce končily kolem pokutového území,” poznamenal kouč Kameník.

Olomoucké béčko se díky výhře dostalo do klidnějšího středu druholigové tabulky. „Proti prvnímu se hraje lépe, když dvakrát ztratí, než kdyby před tímto zápasem dvakrát vyhrál. Je to velmi cenný skalp. Bavili jsme se před zápasem o tom, že by bylo krásné Vyškov porazit a mít dva týdny klid a čistou hlavu na práci. I pohled na tabulku aby byl lepší,“ uvedl střelec jediného gólu Jáchym Šíp. „Jsem strašně rád, že jsem po dlouhé době dal gól. Spadl mi kámen ze srdce, Murimu (Yunusa Murutala) jsem děkoval. Chvíli před tím jsme byli v podobné pozici, já jsem bohužel žádného spoluhráče. On mě naštěstí našel, takže super,“ dodal olomoucký záložník.

Vyškov má štěstí, že se trápí i na začátku zmiňovaná Zbrojovka, která po dvou jarních remízách si dnes dokonce připsala porážku v Chrudimí 1:3. „Mám obrovskou radost. Musím kluky pochválit, protože jsme utkání nevyhráli náhodou, ale perfektním výkonem. Splnili jsme přesně to, co jsme si řekli, byli jsme také produktivní a dali jsme góly, a proto jsme zaslouženě vyhráli,“ byl po zápase nadšený chrudimský kouč Radek Kronďák.

Zdroj: mfkvyskov.cz , mfkchrudim.cz