Alex Foley je zpět a vypadá to, že v létě se po 40 letech nezbedný policajt vrátí v nové komedii

Alex Foley je zpět a vypadá to, že v létě se po 40 letech nezbedný policajt vrátí v nové komedii
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když byl Eddie Murphy obsazen do hlavní role v komedii Policajt v Beverly Hills, bylo mu pouhých 23 let a roli nedostal kvůli barvě pleti, ale pro svůj ohromný talent, který už předvedl ve snímku 48 hodin.

Oddechová komedie, která je doslova našlapaná vtipnými scénami, rozhodně patří k nezapomenutelným filmům té doby, a přestože se Murphy už dávno ztratil v tvorbě, kde je většina hereckého obsazení tvořena herci afroamerického původu, jeho raná tvorba určitě stojí za připomenutí.  

V době, kdy Murphy film natáčel, byl na počátku své hvězdné kariéry a film jednoznačně patří mezi nejlepší krimi komedie, které byly kdy v USA natočeny. Scénář filmu byl dokonce nominován na Oscara.

Úsměvný příběh o nezbedném policajtovi ze zaprášeného a drsného Detroitu, který se souhrou náhod připletl k práci policistů v luxusních čtvrtích Los Angeles, sice už trošku vyčpěl, ale pořád diváka neurazí a stále má humorný náboj.

Kromě impozantní hudby, která dodala filmu patřičný náboj, je snímek zajímavý i tím, že samotní herci v hlavních rolích se ze všech sil snažili během natáčení pilovat každý detail k dokonalosti. Celá řada humorných dialogů vznikla až na place a ve scénáři nikdy nebyly. Kvůli neplánovaným salvám smíchu se musely scény přetáčet. Některé humorné scénky byly v té době „na hraně“, a proto byl film určený pro diváckou kategorii +18.

Stallone si na tolik humoru netroufl

Zajímavé je, že role byla původně psaná pro úplně jiného herce. Sylvester Stallone po přečtení scénáře pochopil, že tolik humoru by neunesl a není tou nejlepší volbou. Z projektu odstoupil.

Eddie Murphy byl z role tak nadšený, že nechal plavat nabídku na roli ve filmu Krotitelé duchů. Nikdy toho nelitoval, přestože i tento snímek se nesmazatelně zapsal do filmové historie. Poslední slovo však měli diváci a v roce, kdy šel Policajt v Beverly Hills do kin, ho v návštěvnosti porazil pouze Harrison Ford jako Indiana Jones s druhým filmem (Indiana Jones s Chrám zkázy).

Film zaznamenal velký úspěch, o tři roky později se tak dočkal ještě úspěšnějšího pokračování a sérii zakončil poněkud slabě přijatý třetí díl v roce 1994. Čtyřka se pak chystala dlouhé roky, v roce 2016 ji ale studio stáhlo z kalendáře. Vypadá to, že v současné době už natáčení dostalo zelenou a film by měl být hotový v létě a objevit se na Netflixu jako Policajt z Beverly Hills: Axel F.

Příběhová linie připravovaného filmu

Detektiv Axel Foley zjistí, že ho opět láka nablýskané prostředí Beverly Hills. A bude mít komplikovaný úkol – vypátrat příčinu předčasné smrti dlouholetého přítele. Během této spletité cesty narazí na hluboce zakořeněnou korupci, která se zákeřně rozšířila v řadách policie v Beverly Hills. Uprostřed této spletité sítě podvodů Foley nachází útěchu ve shledání se svou milovanou dcerou. V ironickém zvratu osudu uzavře nepravděpodobné spojenectví s jejím bývalým přítelem, policistou proslulým svým svědomitým dodržováním zákona.

Film z roku 1984 zařadila do své nabídky prima+ a je také v nabídce SkyShowtime.

Zdroje článku: