1. Adolf

Původně hezké jméno germánského původu znamená v překladu „statečný vládce“. Jiný překlad je „vládce vlků“. Všechno se změnilo s příchodem nejznámějšího nositele tohoto jména. Adolfa Hitlera, který se zapsal do mezinárodních dějin jako jeden z nejhorších lidí, kteří se na této planetě narodili. Jak jistě víte, známý diktátor vedl nacistické Německo do druhé světové války. Pravděpodobně není horší a nejméně oblíbenější jméno, než je toto.

2. Josef (Joseph)

Jméno Josef se používá v různých koutech světa. Oblíbené jméno je ale spojováno s mnoha negativními osobnostmi světové historie. Původně pochází z hebrejského jména „Yosef“, což znamená „přidán“. Toto jméno v sobě nese negativní energii. Známým záporákem byl v tomto případě Josef Stalin, který proslul svou brutální diktaturou, při které zahynuly miliony obětí. Politik byl vůdcem Sovětského svazu mezi lety 1920 až 1950.

3. Ivan

Ruské jméno Ivan je ekvivalentem u nás známého jména „Jan“. Význam tohoto jména se překládá jako „ Bohem obdarovaný“. U nás je naopak jméno Honza velmi populární, a není spojováno s ničím negativním. Ivan je poznamenán zejména krutovládou známého ruského cara Ivana Hrozného. Ten se v 16. století zapsal do ruské historie jako největší tyran, protože týral a mučil lidi. Jeho krutost byla tak bezcitná, že jeho jméno zná celý svět.

4. Alžběta (Elizabeth)

Klasické jméno Alžběta je ve světě známé jako Elizabeth, která má hebrejský původ. Znamená to „Bohyně přísahy“ nebo „Boží slib“. Tradiční jméno „znesvětila“ uherská šlechtična Alžběta (Elizabeth) Báthory, která se proslavila jako „Čachtická paní“. Právě její jméno je spojováno s okultními obřady a nejkrutějšími vraždami mladých dívek, kterými se zapsala jako vražedkyně do dějin.

5. Teodor (Theodore, Ted)

Teo, Teodor, nebo Ted je jméno řeckého původu, které v překladu znamená „Boží dar“. Vydařeným dárečkem se stal jeho nejznámější nositel, Ted Bundy. Jeden z nejslavnějších sériových vrahů světa. Brutální vrah byl okouzlujícím sympatickým mužem, který uměl zaujmout pohledné ženy. Bohužel své vyhlédnuté oběti znásilňoval a zabíjel. Ted řádil v 70. letech 20. století.

6. Marie (Mary)

Tradiční ženské jméno, je používané v mnoha končinách světa. Marie má původně hebrejský význam „hořící hvězda“. Další překlad tohoto hezkého jména je „hvězda“. Známá anglická sériová vražedkyně Mary Ann Cotton žila v 19. století a byla podezřelá ze zabití několika svých manželů a dětí otrávením arzenikem. Její případ je považován za jednu z nejznámějších sériových vražd v historii Anglie.

7. Harold

Původem tohoto jména je germánské mužské „Hereweald“, což znamená „vládce bojující za armádu“. Historické jméno zní sice velmi ušlechtile, ale za jeho slávou stojí nechvalně známý britský lékař Harold Shipman, známý jako Dr.Smrt. Z doktora, který měl sloužit lidem ve jménu zdraví, se totiž vyklubal sériový vrah, který zavraždil nejméně 218 svých pacientů.

8. Aileen (Helena)

Kořeny tohoto jména sahají až do Irska. Vyvinulo se ze jména „Aibhilín“, což je překvapivě irská varianta řeckého jména Helena, které překládáme jako „zářící světlo“. Keltské jméno má tradici v anglicky mluvících zemích. Jméno proslavila americká sériová vražedkyně Aileen Wuornos, která v letech 1989 až 1990 zavraždila sedm mužů.

9. Andrei

Hezké mužské jméno pochází z ruského „Andrej“, což znamená „mužný“ nebo „statečný“. Když se nebudeme zaměřovat na českou politickou scénu, naši pozornost zaujme jeden z nejslavnějších nositelů tohoto jména. Andrei Chikatilo je považován za jednoho z nejbrutálnějších sériových vrahů světa. Je znám jako „Rostovský násilník“, který v letech 1978 až 1990 zavraždil více než 52 lidí.

10. Rosemary

Krásné ženské jméno je kombinací jmen „Rose“ a „Mary“ a má anglosaský původ. „Rose“ symbolizuje květ a „Mary" znamená „hořící jako hvězda“. Rosemary Pauline Westová je anglická sériová vražedkyně, která v letech 1973 až 1987 spolupracovala se svým manželem Fredem Westem na mučení a vraždě nejméně devíti mladých žen. Zavraždila i svou osmiletou dceru.


Zdroj: wikipedia.org