Řepík v prodloužení zajistil Spartě druhou výhru ve čtvrtfinále nad Libercem

foto Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas: HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec, 16. března 2024, Praha. Ondřej Najman ze Sparty (druhý zleva) střílí gól. Vlevo je brankář Dávid Hrenák z Liberce.

Praha - Gól kapitána Michala Řepíka v čase 73:10 zajistil hokejistům Sparty výhru ve druhém čtvrtfinálovém utkání play off extraligy nad Libercem. Pražané zvítězili 3:2 v prodloužení a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:0. Čtvrtfinále pokračuje v úterý v Liberci.

Oba týmy začaly opatrně, dříve se ale v útoku začala osmělovat Sparta a ve 4. minutě se také dostala do vedení, když Kempného střelu od modré čáry dorazil za Hrenákova záda Hrabík.

Bílí Tygři mohli srovnat krok v přesilové hře, Kovář ale slibný pokus Rychlovského vyrazil. Liberec byl poté střelecky aktivnější, sparťanský brankář nicméně pokračoval ve výborném výkonu z prvního zápasu série, v němž vychytal Liberec při nájezdech. Na konci první třetiny se do několika slibných šancí dostali i domácí, druhý gól ale nepřidali.

I díky tomu mohli Severočeši ve 25. minutě vyrovnat. Při Buchteleho vyloučení se prosadil z dorážky Rychlovský a připsal si jubilejní 30. gól v sezoně. Sparta pak výrazně zvýšila střeleckou aktivitu, Hrenák ale chytal spolehlivě. Se svými spoluhráči ustál první oslabení a krátce před polovinou utkání jej nepřekonal ze samostatného nájezdu ani Konečný.

Ve 34. minutě se v O2 areně výrazně zvedly emoce. Hostující Flynn poslal hlavou na mantinel Moravčíka a utkání pro něj skončilo. Bek Sparty opustil led na nosítkách.

Při odchodu vyloučeného libereckého útočníka došlo mezi střídačkami ke konfliktu hráčů obou týmů a rozhodčí do kabin předčasně poslali i Hrabíka, Buchteleho, Vlacha a Aubrechta. Pětiminutovou přesilovku ale Pražané sehráli špatně a druhý gól nepřidali.

Na přelomu druhé a třetí třetiny domácí přežili dvě oslabení při vyloučení Němečka a poté sami udeřili. Po rychlé kombinaci překonal Hrenáka Najman. Liberec ale dokázal rychle srovnat krok. Kovářovi prošla mezi betony Bulířova střela a Birner ji pohotově dorazil. Rozhodčí sice před zakončením libereckého útočníka přerušili hru, po kontrole u videa ale branku uznali s tím, že jejich "písknutí" nemělo na zakončení vliv.

Když poté Zacharova střela v 52. minutě skončila na tyči, zápas se stejně jako o den dříve prodlužoval. V úvodu čtvrté dvacetiminutovky hrály oba týmy hodně opatrně, v 68. minutě nebezpečně zakončoval Hawryluk, který byl ale následně vyloučen. Ani další přesilovku však Sparta nevyužila. Nakonec přesto opět vyhrála, když v 74. minutě prostřelil Hrenáka Řepík.

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Gross (Sparta): "Jsme rádi, že jsme opět dokázali vyhrát. V pátek po penaltách, dnes v prodloužení. Šance byly na obou stranách, gólmani byli vynikající. Je to 2:0, ale nic to neznamená."

Filip Pešán (Liberec): "Můj komentář je stejný jako po prvním zápase. Bylo to extrémně bojovné utkání, extrémně vyrovnané. Nepomohli jsme si v přesilovkách tak, jak bychom si představovali, ale na druhou stranu jsme ubránili sparťanské přesilovky, což bylo důležité. Remíza po 60 minutách byla spravedlivá a v počtu (hráčů), ve kterém jsme dohrávali, to byl až heroický výkon. Rozhodl zabijácký instinkt (Řepíka) v závěru poslední akce. Bohužel jedeme domů za stavu 0:2."

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Hrabík (Harper, Kempný), 45. O. Najman (Krejčík, Chlapík), 74. Řepík - 25. Rychlovský (Filippi, Melancon), 47. Birner (Bulíř, Melancon). Rozhodčí: Úlehla, Stano - Hynek, Šimánek. Vyloučení: 6:3, navíc Buchtele, Hrabík - Flynn, J. Vlach, Aubrecht všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 12. 241. Stav série: 2:0.

Sestavy:

Sparta: Jakub Kovář - Mozík, Kempný, Mikliš, Krejčík, Irving, Moravčík, Němeček - Chlapík, Horák, D. Vitouch - Řepík, O. Najman, P. Kousal - Forman, Lajunen, Buchtele - Harper, Konečný, Hrabík. Trenér: Gross.

Liberec: Hrenák - Knot, McCoshen, Melancon, Ivan, Budík, Derner, Aubrecht - Faško-Rudáš, Filippi, J. Vlach - Flynn, A. Najman, Rychlovský - Hawryluk, Bulíř, Birner - Kelly Klíma, Šír, Zachar. Trenér: Pešán.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.04.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je neděle 28. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 7°C

Celá předpověď