Christina Applegateová promluvila o svém zdraví a roztroušené skleróze

Christina Applegateová, které byla v roce 2021 diagnostikována roztroušená skleróza, v pořadu „Good Morning America“ dojemně informovala o svém zdravotním stavu a promluvila o výzvách, kterým čelí, a o podpoře, které se jí dostává.

Spolu s Jamie-Lynn Siglerovou (42), která se proslavila v seriálu Sopránovi a která také trpí roztroušenou sklerózou již více než 20 let, poskytla Applegate rozhovor moderátorce pořadu „Good Morning America“ Robin Robertsové (63).

„Moc necestuji, takže tento rozhovor je trochu náročný, už jen pro můj systém,“ přiznává Applegateová v krátké upoutávce.

V rozhovoru 52letá herečka hovoří také o svém překvapivém vystoupení na předávání cen Emmy v lednu 2024, kdy sklidila několikaminutový potlesk. „Nemusíte tleskat pokaždé, když něco udělám,“ žertovala tehdy. Sama si na tento okamžik příliš nepamatuje. „Vlastně jsem tak trochu ztratila vědomí,“ přiznává herečka.

V květnu 2023 oznámila Applegateová v rozhovoru pro Vanity Fair smutnou zprávu, že ji kvůli autoimunitnímu onemocnění už na plátně pravděpodobně nikdy neuvidíme. „Pravděpodobně už nebudu pracovat před kamerou,“ řekla. Dodala však, že se bude věnovat dabingu. „Potřebuji podporovat svou rodinu a udržovat svůj mozek v chodu,“ řekla.

zdroj: Vanity Fair, Titulní obrázek: Wikimedia Commons / Gage Skidmore – https://www.flickr.com/photos/gageskidmore/14781869542/, CC BY-SA 2.0 – Chritina Applegate v roce 2014