Hlavní obsah

Nový kouč Karviné: Dneska a v neděli jsem ligový trenér, v pondělí se ale vracím k rezervě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Karviné poprvé vedeni zřejmě jen dočasným trenérem Markem Bielanem potvrdili pořekadlo o novém koštěti, doma porazili České Budějovice 2:1 a odsunuli je pod sebe na poslední příčku tabulky. Bývalý hráč Slezanů, který se k ligovému týmu v týdnu posunul společně s Radimem Grussmannem po odvolání Juraje Jarábka, po utkání prohlásil, že v pondělí se vrací k třetiligové rezervě.

Foto: Ivo Dudek

Trenér Karviné Marek Bielan

Článek

„Dneska a zítra jsem ještě trenér A mužstva, v pondělí se vracím k mému rezervnímu týmu,“ prohlásil Bielan, pod jehož vedením Karviná utkání proti Dynamu zvládla podobně, jak se to v září povedlo týmu v prvním utkání po příchodu Juraje Jarábka (výhra 5:2 na Libercem).

„Možná to teď bude tak, že se tu budou pořád střídat trenéři, abychom vítězili,“ pousmál se Fleišman. „Nevím, zda tu zůstane, nebo ne. Já bych se toho ale nebál. Je odsud, klub miluje, fakt bych se toho nebál ho u týmu nechat. Přišel, povedlo se mu za tři dny nás dát do kupy. Nevím, zda má vedení někoho připraveného, ale nejde pořád měnit trenéry, byť se říká, že nové koště dobře mete,“ upozornil ostřílený ligový obránce.

Karviná s Dynamem po gólu Jana Suchana od 20. minuty prohrávala, ještě do přestávky ale srovnal Amar Memič a v 92. minutě zařídil výhru z pokutového kopu Alex Iván. „Kluci hráli dobře už v Liberci. Viděl jsem skoro každý zápas mužstva, byl jsem na skoro každém tréninku. Trenér Jarábek s nimi pracoval velmi dobře. Kondičně jsou kluci velmi dobře připravení, což dneska potvrdili. Za tou výhrou jsme si šli,“ popisoval Bielan.

„Za tři dny, co jsme u týmu jsme toho moc udělat nemohli. Jen jsme hráčům opakovali, že jsou ligoví fotbalisté, přestože mohli slyšet a číst, že to tak už není. Postavili jsme hru na Martinovi Doležalovi na hrotu, který, ač nedal gól, nám strašně moc pomohl. Vyhrál spoustu balónů i vzdušných soubojů,“ poukázal Bielan na klíčové hráče týmu.

Kromě Doležala jimi jsou podle něj také obránci Jaroslav Svozil a Jiří Fleišman. „Fleišman, že je pomalý? Není! To samé Svozil, vyhrál hodně soubojů. A z Doležala jsem byl paf a unešený! Pokud už tady nový trenér byl, nebo zápas viděl, tak ví, že má na čem stavět, že ti kluci tady pracují a tým má sílu,“ řekl Bielan.

Jaké mají šéfové Karviné záměry ohledně realizačního týmu v nadcházející reprezentační přestávce je zahaleno v mlze. Jisté je, že se jim po prvním vítězství od 29. října (1:0 v Plzni) bude pracovat uvolněněji.

„Možná je škoda, že teď čtrnáct dní fotbal hrát nebudeme. Ten mančaft je tady dobrý, prohrávali jsme po individuálních chybách, poslední tři zápasy po penaltách za ruku. Proti Českým Budějovicím jsme šli za výhrou více než soupeř, protože bod pro nás nic neřešil. Vyhráli jsme, bude se nám líp trénovat a chystat se na další zápasy,“ uvedl Fleišman. Po reprezentační přestávce se Karviná představí v neděli 31. března na hřišti Hradce Králové.

Reklama

Související témata: