Paní prof. Ing. Danuše Nerudová, Ph.D., vraťte se do školních lavic!

Miroslav Kulhavý
Miroslav Kulhavý

Oscary vyhrál film Oppenheimer i představitel titulní role v tomto filmu Cillian Murphy, který výrokem, že sošku by věnoval všem mírotvůrcům, neb žijeme v těžké době a tím zavdal podnět pro „strkanici“ dvou českých žen v politice.

Paní Dostálová z ANO výrok Murphyho komentovala poznámkou, že za takové vyjádření by u nás ministr Lipavský označil Murphyho za bezpečnostní hrozbu, tak jak to učinil na adresu Andreje Babiše za jeho názor na válku. S tvrdou námitkou na výrok paní Dostálové se vzápětí ozvala paní Nerudová a vyslovila nabídku, že zakoupí celému předsednictvu ANO lístky na dokument „20 dní v Mariupolu“, aby viděli, co se děje na Ukrajině. A dodala, že si možná  konečně uvědomí, že o míru nestačí psát hloupé posty na twittera a že pro mír musí něco udělat.

Že pro mír stačí pro paní Nerudovou – úmyslně přehlížet 8 let násilného, až genocidního přístupu k ruské menšině a bylo by jistě na místě, udělat souhrn bezdůvodně zabitých a případně i těžce raněných – se mi nechce věřit. O tom hned tak „20 dní“ natočeno nebude. Napadány i fyzicky týrány byly i děti školou povinné. M.j. v tom vynikal prapor AZOV, který byl navíc „prošpikován“ poklonkovářema k hitlerovským pohlavárům. I po vzoru nácků z 30. let z Německa byly k vidění noční pochody s pochodněmi a s připomínkovým skandováním nejčastěji jméno Rudolfa Heese. Nelze také přehlédnout výrazné tetování od hitlerovské svastiky různé velikosti až po podobiznu Hitlera na zádech. Už jsem to napsal, ale tady znovu pro paní Nerudovou zvláště.

Paní prof. Ing. Danuše Nerudová, Ph.D., výzva z titulku se týká oživení si Vašeho povědomí o metodě návaznosti v časovém sledu. Rovněž jste se jistě potkala se zákonitostí „akce a reakce“. Nevěřím, že všechny Vaše tituly zastínily vnímání reality a nebo že jste vše zapomněla. Netroufám si hodnotit, zda jde u Vás o opravdu ztrátu soudnosti, ale spíše si myslím, že dolujete body pro kandidaturu kamkoli.

Útok Ruska nepřišel z „čistého nebe“ (ale dle mého, určitě se mělo přednostně jednat za mezinárodní účasti a sankce měly být vůči Ukrajině za téměř genocidní konání vůči ruské menšině). Medveděv předložil mírový plán a ten je samozřejmě zcela opačný než dříve zveřejnil Zelenkyj ten svůj. Je ovšem malé plus, že oba takový pojem vůbec znají.

Závěrem využiji tento prostor k malé poznámce na jiné téma. Proč se intenzivně vyřvává do světa, jak byla Česká republika úspěšná v sumarizaci finančních prostředků na munici pro Ukrajinu?! To chce Fiala fakticky naplnit svá dřívější slova „jsme ve válce“?! Když to převedeme do příštích historických textů : „ Fiala se zasloužil o prodloužení války o několik měsíců  a připsal si mezi „ůspěchy“ dalších několik tisíc mrtvých nejen z fronty.“  U nás bude „hvězda“ do té doby, než tady něco opravdu bouchne; pak by se musel hodně dobře uklidit, aby…

**

Miroslav Kulhavý, Vaše Věc

4.3 15 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
17 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 1 měsícem

Pětikolka nikdy nepřipustí debatu o roku 2014 ,kdy Ukrajina útočila na Doněck ,který si dovolil oponovat v otázce úředních jazyků.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Ukrajina..Porad zjistujeme nove podrobnosti..Ted jsem se treba dozvedela,ze se naprosto neuveritelne hnusne chovaji dal…Jejich vojensti nahonci lovi vyhradne mimo Kyjev,takze opet selektuji ( predtim jim vadili rusky mluvici,ted do mlynku na kafe posilaji jen ” venkovany”)…Sileny rezim

cablik
cablik
před 1 měsícem

Paroubek: Macron se strašidlem NATO na Ukrajině žongluje, snaží se hrát s Putinem nebezpečný poker
https://42tcen.com/entry/paroubek-macron-se-strasidlem-nato-na-ukrajine-zongluje-snazi-se-hrat-s-putinem-nebezpecny-poker

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

Podívejme se na to v opačném gardu. co kdyby po zvolení PP prezidentem došlo k tomuto scénáři  Janukovyč byl 2010-2014 prezidentem země. V roce 2010 byl se ziskem 48,95 % hlasů zvolen prezidentem Ukrajiny, úřadu se ujal 25. února 2010. Po ukrajinské krizi v listopadu 2013 byl dne 22. února 2014 v nepřítomnosti parlamentem fakticky sesazen. https://cs.wikipedia.org/wiki/Viktor_Janukovy%C4%8D Ukrajina se tehdy svobodně rozhodla pro… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A nove vime,ze CIA tam radilo od roku 2012

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-dok- A teď si to představme opačně – že totiž Rusko by investovalo 5 mil. dolarů do převratu v Česku, neboť by mu vadilo vítězství rusofóbního prezidenta PP. Do Česka by k tomu vyslalo svého ministra zahraničí Lavrova, a to rovněž s nějakými marihuanovými koláčky (a pokud PP chce volební právo od 16let, mohl by být majdan… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Já bych se odvážil tvrdit, při pohledu a hlavně poslechu Bidena, že se Rusko na manipulaci a ovlivnění amerických voleb podílelo. Výsledek je úžasný majstrštyk tajných služeb Rusů. Podařilo se jim dosadit do Bílého domu naprostého imbecila.

cablik
cablik
před 1 měsícem

Všechny fakta proč vznikla válka byli napsány a věnovat téhle nastrčené 0 článek je špatné. Další propaganda zrůdného liberálního režimu a už se třese na dobře placené místo v EU.

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Té prostoduché děvečce je zbytečné cokoliv vysvětlovat. Ona přeci viděla film !!! Jen se divím jak mohla získat titul profesor a inženýr, nejen proto, že je to pitomec, ale hlavně, že prodej titulů se zavedl na Mendelově univerzitě až za jejího “šéfování”. Přesto, i dítěti v páté třídě a páté třídě odpovídajícím rozumem, by… Číst vice »

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  mikkesh

Je třeba se podívat jak vypadá Mariupol dnes očima zahraničních návštěvníků – viz Youtube ! Perfektní město ! Kolik je takových na kolektivním Západě a kolik jich takových postavil kolektivní Západ ve státech, které zničil ? I Tucker Carlson si toho povšimnul, že tak krásná města měla i Amerika za jeho mládí !… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  mikkesh

Jistě, že bude chtít. Vždyť je dle svých slov nejkrásnější a nejinteligentnější. Až zaútocime na Rusa, jistě bude alespoň markytánku. Opět bezdětná, které na osudu zejména děti nezáleží…Kdo tohle tele může brát vážně … Vzdělání a tituly ještě nejsou znakem inteligence, Putna, Fiala…

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Myslím, že ta chuděra řekla, že nevýhodou je její krása a mládí. Pokud se srovná s dva dni neholenou Langšádlovou, nejsem si jist, zda u krásy jde o nevýhodu. Ale u mládí, pokud má namysli její rozum na deset let, tam bude mít asi pravdu.

standa
standa
před 1 měsícem

Jen malá poznámka – vysokoškolský titul nechrání před hloupostí – viz Garczynski – “Chyby a omyly”. Nerudová neviděla např. 1.den bombardování stíhacími bombardéry Doněcka v r. 2014 v krásných letních dnech – neviděla mrtvé ženy a děti a neprošla alejí mrtvých dětí, která vznikla na počest obětí bombardování i dělostřeleckého ! Kde byla v tu dobu ? Česko… Číst vice »

Vlastimil
Vlastimil
před 1 měsícem

Mě osobně by právě “20 dní” přesvědčilo o nesmyslnosti dále pokračovat ve válce a “vyrábět” další a další Mariupoly. Prostě váleční štváči mají jiné mozky, nebo snad opravdu přednastavené Aspenem?

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Vlastimil

Žádná válka nemá smysl ! Když nikdo nebude chtít bojovat – války nebudou !

Jarda
Jarda
před 1 měsícem

Nerudová nemůže být úplně hloupá,dle mého je to jen pacholek řízený z ASPENu Institute a unijní brusele s vidinou koryta jako svině jourová.

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Jarda

Nerudová za peníze udělá všechno.