Juliska velebí žolíka a Dukla vede druhou ligu! Je to jen dílčí úspěch, neusneme na vavřínech, hlásí trenér

Juliska velebí žolíka a Dukla vede druhou ligu! Je to jen dílčí úspěch, neusneme na vavřínech, hlásí trenér
OBSAHUJE VIDEO

Druhá nejvyšší soutěž hlásí nové pořádky. Na první místo se po víkendu vyšvihla pražská Dukla. Po výhře nad Žižkovem přeskočil tým z Julisky tápající Vyškov. "První místo nechci hodnotit, je to jen dílčí úspěch," hlásil po utkání Jiří Vágner, asistent kouče Petra Rady. I když má druhá nejvyšší soutěž také reprezentační přestávku, lenošit se nebude. "V plánu je regenerace, ale nesmíme odpočívat a usnout na vavřínech. Normálně budou dvoufázové tréninky."

Dukla proměnila tři jarní zápasy v sedm bodů. Dosud vedoucí Vyškov klopýtal a výsledkově i herně strádal, proto se na první příčku dostal tým trenéra Petra Rady. Na špici mu pomohla těsná výhra 1:0 nad Žižkovem. "Soupeř byl nepříjemný, bylo těžký se do nich dostal," připustil Vágner. "Museli jsme být hodně trpěliví," dodal.

Domácí tým vysvobodila až penalta, která se pískala po zákroku na Zeronika. "Odvaha od Zera byla krásná. Dopadlo to těsně, ale víc jsme si za tím šli," pochvaloval si kouč Dukly. "Zero se cítít dobře. Je vidět, že si věří. Pomáhá celému týmu," konstatoval kouč.

Možná si tím hráč pomalu říká o základní sestavu. "Vždycky se říká, když někdo takhle naskakuje a daří se mu, že je to žolík. Nás je tu dvacet a může nastoupit kdokoliv," odmítá Vágner naznačit, zda by se Zeronik mohl příště objevit třeba v základní sestavě Dukly.

A co na všechno říká samotný hráč? "Teď jsem žolík a funguje to. Každý by chtěl samozřejmě hrát co nejvíce," naznačil hráč, že by se mu posun do základní sestavy zamlouval. K samotné penaltě pak poznamenal, že šlo o jasný nedovolený zákrok. "Dělal jsem kličku, hráč soupeře možná nechtěl, ale škobrtl mi o nohu a byla penaltu," prozradil hráč, který si v duelu se Zbrojovkou Brno připsal asistenci a prsty měl i v akci, která Dukle zajistila tři body ve Varnsdorfu.