Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Česká rekordmanka Stewartová doběhla jedenáctá v Lisabonském půlmaratonu

Česká reprezentantka Moira Stewartová doběhla jedenáctá v Lisabonském půlmaratonu, který vyhrála keňská hvězda Brigid Kosgeiová šestým nejrychlejším časem roku 1:05:51. Stewartová dokončila závod, který pro ni byl součástí přípravy na olympijský maraton v Paříži, za 1:12:41. Její český rekord z předloňského závodu v Istanbulu má hodnotu 1:10:14.

Moira Stewartová
zdroj: ČAS autor: Soňa Maléterová

"Pořád mám v hlavě hranici 1:10, kterou bych chtěla prolomit. Ale teď to na to asi prostě není," uvedla Stewartová. "Bohužel se většinou běželo v protivětru. Navíc bylo dost velké horko. Škoda, že byl start až v 10 hodin," doplnila osmadvacetiletá vytrvalkyně, která si před třemi týdny ve španělském Castellónu vylepšila osobní rekord v silničním závodu na 10 km.

Bývalá světová rekordmanka v maratonu Kosgeiová si doběhla v přípravě na dubnový Londýnský maraton pro suverénní vítězství, druhou Bosenu Mulatieovou z Etiopie porazila o více než tři minuty. Třicetiletá Keňanka bude v Londýně útočit na třetí vítězství po letech 2019 a 2020. Ve sbírce úspěchů má i triumfy z dalších prestižních maratonů v Chicagu, Londýně či Tokiu a olympijské stříbro z roku 2021.

"Já jsem si Kosgeiovou moc neužila. Frnkla hned po startu, takže tohle žádný speciální zážitek nebyl," konstatovala Stewartová, která drží i český rekord v maratonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články