Návštěvy bytů

Dům Rihanny: Rekonstrukcí z něj udělala moderní bydlení při zachování romantického vzhledu

Od   | 

Na první pohled byste neřekli, že v tomto domě bydlela slavná superstar. Nestojí tam obří garáž, ani se nepyšní žádnou impozantní moderní fasádou. Se svými trojúhelníkovými štíty a polovičním roubením připomíná dům spíš britský venkov než stavbu v moderním městě.

Dům je zasezen do malebné přírody. Zdroj: Profimedia

Rihanna prodala tento dům za 10,5 milionu dolarů. Přitom je to sotva dva roky, co jej koupila za přesně 10 milionů. Náhodou přitom stojí hned vedle jiného sídla, které taktéž vlastní. Romantická stavba byla postavena ve 30. letech 20. století. Za tu dobu, kdy ho Rihanna vlastnila, prošel rekonstrukcí. Novou majitelkou domu o rozloze cca 473 metrů čtverečních je Tracey Jacobs, prominentní talentovaná agentka, která se výrazně proslavila zastupováním Johnnyho Deppa od poloviny 80. let do roku 2016. Její nový domov zahrnuje hlavní budovu, samostatný byt pro hosty na vrcholu garáže pro dvě auta, čtyři ložnice a pět koupelen.

Kam pro zahradní osvětlení?

 

Stavba se vyznačuje klenutými dřevěnými stropy, četnými krby a francouzskými dveřmi vedoucími na dobře vybavený dvorek s cihlami dlážděnou terasou, bazénem, ohništěm a basketbalovým hřištěm. Zahrada je upravená tak, aby měla dostatek prostoru k posezení či stolování pod širým nebem. Uvnitř domu je znatelný zásah zpěvačky, který celý vzhled převedl do současného a prosvětleného uspořádání, které je jako stvořené pro pohodové rodinné bydlení. Vysoké klenuté stropy dodávají celému spodnímu podlaží pocit otevřenosti a prostornosti. V přízemí se nachází kuchyň, obývací pokoj a formální jídelna. Obývací pokoj zdobí  kazetový strop v klasickém tudorovském stylu a místnost vyhřívá romantický krb v cihlové stěně.

V obývacím pokoji láká k posezení elegantní pohodlná sedací souprava. Zdroj: Profimedia

Zařízení romantické kuchyně se nese se zařízením celého domu. Zdroj: Profimedia

Gurmánská kuchyně je vybavená špičkovými nerezovými spotřebiči, jídelním ostrůvkem a snídaňovým koutkem. Hned vedle se nachází rodinný pokoj s francouzskými dveřmi, které vedou na dvorek. Kuchyně na míru v něžné bílé barvě s vyřezávanými skříňkami skvěle zapadá do celého konceptu. Kuchyňský ostrůvek v modré barvě skvěle zapadá do celého konceptu. Barové židle jsou kombinací pohodlí a moderního vzhledu. Aby nebyla kuchyně příliš strohá a až sterilní, je zde kvalitní dřevěná podlaha, která celou místnost zjemňuje. Rodinný pokoj s velkým krbem a jídelním stolem slouží jako místo setkávání rodiny a přátel. Nad stolem visí výrazný lustr v provedení, které přesně zapadá do stylu tohoto domu. 

Jíst lze v rodinném pokoji stejně jako venku na terase. Zdroj: Profimedia

Hlavní ložnice v horním patře se může pochlubit pozlaceným krbem, lemovanou dvojicí sedacích parapetů pod okny a vlastní koupelnou. Sama ložnice je obrovská a každý by si přál v ní odpočívat. Nechybí v ní velké pohodlné lůžko, odpočinkové křeslo a televize. Krásný výhled na vzrostlé stromy už je jen třešničkou na dortu. Ještě úžasnější je koupelna s dvojitým umyvadlem, sprchou z černého mramoru a klasickou vanou se zlatými nožkami ve světlém rohu s oknem.  Dvě zrcadla v pozlacených rámech jen dotváří dokonalou zámeckou atmosféru. Mimo hlavní ložnici jsou v horním patře ještě další tři. V horní části garáže je také samostatný byt pro hosty s obývacím pokojem, kuchyňským koutem a ložnicí.

Ložnice láká k odpočinku. Zdroj: Profimedia

 

 

Jakkoli působivé jsou rozsáhlé interiéry domu, ve skutečnosti je to velkorysý dvůr, který se stal skutečným klenotem. Jsou zde dva bazény a parkování mimo ulici pro několik vozidel. Nechybí altánek s ohništěm a jídelním koutem a mnoho prostoru pro lenošení a zábavu, u kterého je kvetoucí zahrada. Celý pozemek má rozměr skoro 2000 metrů čtverečních. Rihanna vlastní kousek od tudorovské vily ještě další nemovitost, proto není až takovým překvapením, že se jeden z domů rozhodla prodat. Mimo to vlastní ještě několik jiných luxusních nemovitostí, včetně vily za 6,8 milionu dolarů v Hollywood Hills, panského sídla na rodném Barbadosu či bytu v LA Wilshire Corridor.

Nejvýraznějším prvkem koupelny je mramorem obložený sprchový kout. Zdroj: Profimedia

Zdroje info: mansionglobal.com, architecturaldigest.com, vogue.com

Fotogalerie:

 

 

 


You must be logged in to post a comment Login