Slavia dohrávala na morál. Trenér Trpišovský rozebral, v čem byl Liberec lepší. Došlo i na zhasnutý motor

Slavia připomínala v duelu s Libercem chvílemi vyždímaný citron. Trenér Trpišovský uvedl, že kdyby Slovan vyrovnal, na zvrat by sešívaným zřejmě chyběly síly.

i Zdroj fotografie: SK Slavia Praha
                   

Prvních dvacet minut utkání s Libercem Slavia na domácím hřišti dominovala. Po gólu Jurečky ovšem sešívaní vypnuli motor a Liberec se dostal do hry. „Určitě nešlo o podcenění soupeře, to bych chtěl jednoznačně vyvrátit. Má slova ostatně potvrdil i vstup do zápasu, který byl z naší strany velmi dobrý. Zápas jsme chtěli zlomit co nejdříve, abychom vystačili se silami,“ řekl na tiskové konferenci trenér Jindřich Trpišovský.

Výpadek koncentrace? Kdepak

Na červenobílých se podle kouče projevila únava po náročném programu. „Sešlo se několik věcí. Náročný program, intenzivní herní styl, únava jednotlivých hráčů. Třeba Tomáš Vlček už toho měl po dvojzápase s AC Milán dost, proto nenastoupil. Nestává se nám, že bychom se ocitli v bloku a mohli šetřit síly. Soupeře pořád dostupujeme, nabíháme za obranu. Ve čtvrtek jsme navíc hráli značnou část utkání v deseti, to vám také vezme hodně energie. Nešlo tedy o výpadek koncentrace, soupeř se zkrátka v některých situacích pohyboval lépe a z toho pramenily šance,“ vysvětlil trenér Slavie.

Mojmír Chytil pojistil v 83. minutě vedení Slavie. I na útočníkovi byla znatelná únava.
iZdroj fotografie: SK Slavia Praha

Vítězství nad Libercem si Trpišovský hodně cení. „Vzhledem k souhře všech faktorů si vítězství nesmírně vážím. Takovéto výsledky mohou později rozhodnout o titulu,“ tuší trenér. Uznal mimo jiné, že slávistům docházela šťáva. My jsme v některých fázích tahali nohy. Liberec hrál fakt dobře a strašně náročně, což na nich bylo na konci vidět. Běžecky vždy v nějaké 25., 30. minutě každého poločasu začal být lepší než my. Byl u všeho dřív a my jsme běžecky v některých situacích plápolali. Ztratili jsme tím střed hřiště,“ poznamenal Trpišovský.

Trpišovský: Úplně nám zhasl motor

Ve druhém poločase byl tento rozdíl vidět ještě markantněji. „Kolem 65. minuty nám zhasl motor úplně a Liberec nás dostal do velké pasivity, ze které jsme nebyli schopní se dostat. Hodně to vysunuli, zavřeli nám střeďáky, tu první rozehrávku a my jsme ztratili hrozně míčů. Rezultovala z toho i ta obrovská šance, kdy Liberec mohl vyrovnat. Tam nás Jindra Staněk natřikrát podržel,“ vypíchl trenér červenobílých moment, ve kterém se zápas lámal.

Václav Jurečka (uprostřed) vstřelil proti Liberci dva góly, Mojmír Chytil (vlevo) skóroval jednou a Conrad Wallem si připsal asistenci.
iZdroj fotografie: SK Slavia Praha

Tři fantastické zákroky Staňka během pár vteřin udržely Slavii ve vedení a nasměrovaly ji ke třem bodům. „Kdybychom inkasovali vyrovnávací branku, nevím, jestli by nám zbylo dost fyzických sil na zvrat. Někteří kluci dohrávali na morál, na hranici svých fyzických možností,“ přiznal Jindřich Trpišovský. Během reprezentační pauzy si většina týmu moc neodpočine. „Hned 14 hráčů bude pryč,“ dodal trenér.

Dolehla nyní únava více na Spartu, nebo na Slavii?

Diskuze Vstoupit do diskuze
63 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články