Asi ale nemůžeme začít jinak než vysvětlením, proč módní experti šílí ze silonek a nutí vás i v mrazech jít do opery bez toho transparentního filmu, který obepne nožku. Problém je v tělových silonkách, jelikož jsou velmi zrádné. Nevidíte v tom problém, když mají odstín vaší kůže? Opravdu? Většina dam má tendence si nožku „opálit“ tím, že si koupí tmavší silonky. Jenže takhle to nefunguje, hrubá struktura odhalí, že máte punčochu. Někdo si naopak zase koupí světlejší tón, takže si vytvoří parádní sýrový odstín. A pak je tu lycra. To je kapitola sama pro sebe. Dámy jaksi propadly víře, že lesk udělá z jejich nohou hvězdy. Naopak, hned odhalí, že máte na nožkách něco umělého, navíc tyto blyštivé efekty umí opticky zesílit i zkřivit nohy jako nic jiného. Takže tělovky ne, ty zahoďte. Tolerují se možná v případě, kdy jde o jistá hygienická nařízení nebo předepsaný dresscode v práci.

Černé silonky jsou sexy

Nedůvěra k temným silonkám a naopak příklon k tělovkám je u nás zakořeněna ještě z minulého režimu. Tehdy se černé punčochy nosily na pohřby. Naopak ty silné, tělové, klidně i v odstínu pleti jamajských domorodkyň, co stály asi 1,60 Kčs, byly super doplňkem ke krimplenovým šatům i dederonové zástěře. To je naštěstí pasé. Černé silonky jsou víc cool a hlavně sexy. Tmavá barva vizuálně zeštíhlí nohu, v různých křivkách lýtka se navíc opticky zesílí struktura, takže se noha i vytvaruje. Takovou službu vám tělovky neudělají.   

Černé punčochy se hodí (skoro) ke všemu

Tmavé silonky můžete kombinovat skoro se vším. Samozřejmě si musíte dát pozor například na kontrast mezi bílou a černou, vzít si například v létě sněhové košilové šaty a k tomu černé silonky, to není dobrá volba. Flexibilitu nabízí i různé vzorky na silonkách, velmi efektní jsou například puntíky, svůdné jsou i švy protažené stříbrnou nití na zadní straně nohy. Cool jsou taktéž děrované černé punčochy, ty mimochodem skvělé fungují s protrhanými džínami, kdy prokukují skrz díry.

Zahoďte legíny, berte silonky

Pozor, zde vás nenutíme se inspirovat stylem, jaký má Bianca Censori. Vezměte si však rozdíl mezi legínami a punčochami. Legíny jsou možná trochu silnější, ale ani to z nich nečiní společenský oděv, který vynesete dál než za dveře posilovny. Ani štíhlým ženám se nepromíjí, protože se pod nimi rýsuje i to, co by mělo zůstat skryto. Kam tím míříme? Vždyť punčochy jsou přece slabší. Správně? Proto nechápeme, že když si žena vezme sukni, tak si rovnou neobleče punčochy, ale nasouká se zase do legín. Jejich neminimalistická struktura prostě působí divně, a to i tehdy, když zrovna nejde o divoké barevné variace. Hodně bychom přimhouřili oko, kdyby se kombinovaly s delším topem, například svetrem. Jinak je ale lepší si vzít rovnou punčochy, jež nekončí nad kotníkem a neodhalují tak pokožku.

Jak kombinovat černé silonky?

Můžete si vybrat z různé síly, což samozřejmě vytváří rozličné efekty. Opravdu velmi silné punčochy, které zahalí nohu do černé, se hodí například k šatům z pevného materiálu, třeba pleteniny, tvídu apod. Průsvitnější variace kombinujte se sukní, můžete je obléct pod šortky, s těmi džínovými krásně souzní. Jste však žena, která nesnáší punčochy, protože jí třeba sklouzávají nebo se zařezávají? Tak vsaďte na podvazky. Nejde pouze o erotické spodní prádlo, naopak se jedná o funkční doplněk, který je vetší jistotou než třeba samodržící punčocháče. Nebojte se vzorů, efektní jsou květinové motivy, variace na krajku, koketní jsou i punčochy s náznakem podvazků, což je zpracování tmavší struktury sahající nad kolena a po pás pak postupuje klasická světlejší vrstva. Sexy jsou i obyčejné švy ve středu zadní části nohy. Pamatujete na záběr na nohy Marilyn Monroe ve filmu Někdo o rád horké, jak si to šinula na nástupišti u vlaku, že?

Zdroj: iGlanc.cz,  NY Times, Glamour

Související články