Hlavní obsah
Sport

Vojtěch Kubinčák: Vážím si bronzu se Spartou pod trenérem Aloisem Hadamczikem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Bývalý hokejový útočník Vojtěch Kubinčák

Hokejový útočník Vojtěch Kubinčák během dvaceti sezon odehrál v extralize na 850 zápasů a hájil barvy čtyř klubů. Za tu dobu ale získal „jen“ jedinou medaili v nejvyšší soutěži.

Článek

Jelikož se hraje od poloviny března ostře sledované extraligové play-off, zeptal jsem se Vojtěcha Kubinčáka, jak vzpomíná na důležité okamžiky ze své dlouhé kariéry. Jako sportovní novinář si vybavuji, že poprvé do extraligy naskočil v sezoně 1997-98.

Působil jste šestnáct let v Litvínově bez výrazného týmového triumfu. Ve statistikách máte uvedeno, že jste se podílel na bronzu pražské Sparty v sezoně 2002/2003. Jak k tomu došlo?

Je to paradox, ale je to tak. Do Sparty mě přivedl trenér Václav Sýkora. Jenže týden na to přišel do klubu trenér Alois Hadamczik. A pod jeho vedením jsme to pak dotáhli ke třetímu místu.

Sparta disponovala po dvou titulech z let 2000 a 2002 i ve zmíněné „bronzové“ sezoně skvělým kádrem. Můžete to potvrdit?

Rozhodně ano. V brance byl hvězdou Petr Bříza. V útoku byli kluci jako Ondřej Kratěna, Michal Broš, Jan Tomajko, Jirka Zelenka, Viktor Ujčík, Patrik Martinec, Petr Leška, Roman Šimíček, Radek Bělohlav, v obraně Honza Srdínko, Franta Ptáček, Pavel Šrek, Jarda Nedvěd, Martin Richter a další.

Dá se tedy říci, co jméno, to pojem.

Vezměte si, že za Spartu hrálo asi šest mistrů světa, dlouholetí reprezentanti a k tomu další skvělí hokejisté. Většina z nich se stala trenéry nebo i manažery. Ve Spartě jsem byl jen necelý rok, pak jsem se vrátil do Litvínova.

Předpokládám, že sledujete i současnou extraligu. Po naději na prvenství asi během čtvrtfinále touží kompletní osmička týmů v play-off. Jak to vidíte?

Chodím se dívat na hokej v Litvínově, skoro na každý zápas. Nedávno se mi hokejově líbila právě Sparta, když tam ještě v základní části vyhrála 8:2. Sparta je silná, hodně silná. To se dá tvrdit i o Pardubicích. Oba kluby dlouho neměly titul a myslím, že si to o něj rozdají právě Sparta s Pardubicemi. Ale nijak se k tomu neupínám. Je mi jedno, kdo nakonec vyhraje.

Zdroj: autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz