Celebrity

18. března 2024 13:20

Tomáš Durčák

Adéla Vinczeová s manželem pokročili v adopci. Syn nám snad zůstane, věří

Slovenská moderátorka Adéla Vinczeová (za svobodna Banášová) si na cestě za vytouženým miminkem musela vytrpět leccos. Dlouholeté snahy o početí i hledání alternativních způsobů vyvrcholily před rokem, kdy s manželem Viktorem konečně doma přivítali adoptivního chlapečka. Zpočátku však o dítěti striktně mlčeli a neprozradili ani jeho pohlaví. Mohl za to fakt, že adopce oficiálně nebyla uzavřena. A není dodnes.

„Hodně věcí se v našem životě změnilo, ale až dnes jsem si uvědomila, že než jsme se stali rodiči, utrpení cizích dětí jsem tolik nevnímala jako teď. Najednou je to pro mě daleko citlivější téma a už chápu své kamarády, kteří děti mají, jak to prožívali,“ popsala v lednu roku 2023 šťastná Adéla Vinczeová, která tehdy byla novopečenou maminkou.

Čtěte také: Shopaholic Nicol rodila tři dny, bez partnera by to nezvládla. Syn dostal germánské jméno

„Vše je nové a neuvěřitelné, od vstávání, nespaní a dalších věcí. Je to obrovské těšení a neuvěření, že si dokážete vybudovat tak silný vztah k někomu, kdo neumí říct ani souvislou větu,“ svěřila se zjevně dojatá maminka Adéla, která řadu let vyhýbavě odpovídala na dotazy, kdy konečně založí rodinu, přičemž musela překonat i krutost potratu a následně čekat ve frontě adoptivních rodičů na vysněné miminko.

Nadšení rodiče však o adoptovaném potomkovi veřejnosti nemohli říct prakticky nic konkrétního. „Museli jsme podepsat mlčenlivost, že nemůžeme prozradit jeho věk, jméno, pohlaví ani to, odkud je. Je to v procesu, dítě nám ještě oficiálně není přidělené, proto je to ještě velmi citlivé,“ popsala dnes třiačtyřicetiletá Vinczeová v rozhovoru pro slovenský deník Plus jeden den.

Stejnému médiu se nyní svěřil její o devět let mladší muž s tím, jak její maminkovský sen nadále pokračuje. Manželé už mají chlapečka doma více než rok, a byť už jej dávno milují čirou mateřskou láskou, musí o něm stále mlčet. Byrokratický kolotoč totiž zatím neskončil, takže i když už jim dost možná říká „máma“ a „táta“, stále nejsou rodiči na papíře.

„Doufali jsme, že se to ukončí v první polovině roku 2024, ale stále nevíme, kdy přesně to bude, protože stále nemáme termín projednávání. Všechno ale mezitím běží, nijak zásadně se na to nesoustřeďujeme. Malý je super, běžně vlastně ani není prostor na to, abychom přemýšleli nad tím, jestli už máme všechny papíry uzavřené. Doufáme, že to nakonec dobře dopadne, ale zároveň se tím vůbec nestresujeme,“ popsal Viktor optimisticky.

Manželé Vinczeovi jsou už více než rok šťastnými rodiči malého chlapečka:

Jelikož už mají chlapečka v péči více než rok, riziko jeho odebrání z péče se rapidně snížilo. Jak ale manžel Adély Vinczeové přiznal, stále pokračující byrokratický proces mimo jiné znamená, že syn ještě nemá ani příjmení svých nebiologických rodičů, kteří ho láskyplně vychovávají. „V této fázi by mělo být riziko už úplně minimální. Muselo by se něco zásadního stát na naší straně, což se nestane,“ věří šťastný tatínek.

„Posunuly se nějaké procesy, ale ukončené to stále není. Stále ještě například nemá naše příjmení. To bude až poslední krok, jenom zatím nedokážeme říct, kdy to bude,“ vysvětlil Viktor, podle něhož si Adéla mateřství nesmírně užívá, byť je pro ni kvůli fixaci syna primárně na ni místy vyčerpávající. „Adélka je aktuálně primární rodič. Je na ni extrémně navázaný. Je z toho víc vyčerpaná, protože jí někdy nedokážu pomoct. Dokud neodejde někam pryč, malý chce pořád jen mámu a mámu,“ popsal manžel náročnější chvíle maminky Adély.

Méně známý manžel Adély Viktor Vincze byl před pár lety hostem v Show Jana Krause:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.