18. března 2024 • 19:36

Kometa - Litvínov 1:5. Smršť nezastavil ani Lukeš, Verva v trháku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova si ve čtvrtfinále play off extraligy došli na ledě Komety i pro druhé vítězství, když po nedělním nájezdovém dramatu přejeli domácí tým 5:1 a vyhnali z branky Dominika Furcha. Jenže i Štěpán Lukeš dvakrát inkasoval a Verva se v boji o semifinále ujala vedení 2:0 na zápasy. Do trháku šel ve druhé sérii i Třinec, který si poradil s Českými Budějovicemi.



Severočeši o přesvědčivé výhře rozhodli čtyřmi góly ve druhé třetině, dvakrát se trefil britský útočník Liam Kirk. Hosté vyhráli sedmý zápas za sebou a před dvěma duely na vlastním ledě si vytvořili ideální pozici pro postup do semifinále, v němž byli naposledy v mistrovské sezoně před devíti lety.

Oba trenéři museli udělat oproti prvním zápasu nucené změny. Chyběli potrestaní domácí Ščotka a hostující Havelka, do hry preventivně nezasáhl ani faulovaný litvínovský útočník Gut, který je ale zdravotně v pořádku. Místo nich se v sestavách objevili brněnský Osburn a na straně soupeře Válek a Maštalířský.

Sebevědomý nástup hostů mohl narušit už ve třetí minutě Flek, jehož nájezd zlikvidoval brankář Tomek. Jeho jistota a klid byly základem pevné obrany při očekávaném tlaku Komety.

Brňané ale cestu k otevření skóre hledali těžko. Domácí neuspěli při ošemetných nahozeních, střelách, ani dorážkách z předbrankového prostoru. Co do něj prošlo, zpacifikoval Tomek.

„Chemici“ vytěžili z minima maximum. V 15. minutě při krátkém pobytu v útočném pásmu se vyražený puk dostal k Zygmuntovi, který otevřel skóre.

Vyrovnat mohl Marcinko, ale zblízka netrefil prázdnou branku. Brnu nevyšla ani přesilovka na přelomu první a druhé třetiny, jeho největším problémem byla přesnost finální fáze a důraz před brankou.

A tak se opakoval scénář z první třetiny. Litvínovu stačilo pár útočných akcí, aby se prosadil podruhé. Abdul našel křížným pasem Kudrnu, na jehož bombu neměl Furch nárok zareagovat.

O tři minuty později po další pěkné kombinaci rozvlnil síť Kirk a Furch přepustil místo v brance Lukešovi.

Ani to ale nebyl impulz pro změnu charakteru zápasu. Naopak. Z hostů čišela pohoda, kterou promítli do dalších hezkých akcí a hlavně gólů. Před druhou přestávkou se ještě trefili Koblasa a znovu Kirk.

Brňané už nemohli pomýšlet na obrat, ale chtěli si alespoň zvednout pošramocené sebevědomí dílčím úspěchem ve třetí třetině. Hosté ale neslevili z pevné defenzivy, byť ji překonal v 50. minutě zblízka Zbořil.

Vzápětí byl ale vyloučen na pět minut a do konce zápasu Kučeřík za faul na Abdula a tím byl odpor Brna definitivně utlumen. Bez efektu vyzněla i závěrečná power play.

Góly

Domácí: 49:31. Zbořil

Hosté: 14:30. Zygmunt, 26:47. Kudrna, 29:47. Kirk, 36:17. Koblasa, 37:01. Kirk

Sestavy

Domácí: Furch (30. Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Kaňák, Holland, Kučeřík, Moro, Osburn – Pospíšil (A), Kollár, Moses – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Vincour, Marcinko (A), Kos – Okál, Zbořil, Kohout.

Hosté: M. Tomek (Zajíček) – Zile, Demel, Šalda, Baránek, Czuczman, D. Zeman, Strejček – Kirk, Sukeľ (C), Koblasa – Hlava, D. Kaše (A), O. Kaše (A) – Kudrna, Jurčík, Abdul – Maštalířský, Zygmunt, Válek.

Rozhodčí

Šír, Cabák – Lhotský, Ondráček

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

HC VERVA Litvínov Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud