Vytoč mého agenta: Sestřenice Martha a Klára Issovy poprvé ve stejném seriálu!

Už tuto neděli uvidí diváci první díl nového seriálu Vytoč mého agenta. V něm se setkají asi nejslavnější české herecké sestřenice Martha a Klára Issovy, a to vůbec poprvé ve společném projektu. „Ale na setkání před kamerou zase nedošlo,“ uvedla pro NašeTéma Kateřina Kotalová z TV Prima.

Reklama

Jak už jsme psali, seriál Vytoč mého agenta je česko-slovenskou adaptací populárního seriálu Netflixu Call my agent. Slavné české herce tak v něm uvidíte jak v rolích hereckých agentů, tak i jako herecké hvězdy.

„Zatímco Martha hraje svéráznou hereckou agentku Andreu a prochází celým osmidílným seriálem, Klára si zahraje samu sebe v první epizodě. Respektive hraje herečku Kláru Issovou, která se poctivě a tvrdě připravuje na roli v mezinárodním filmu, aniž by tušila, že ji režisér chce přeobsadit, neboť je na danou roli příliš stará,“ uvedla pro NašeTéma Kateřina Kotalová.

Vytoč mého agenta: Sestřenice Issovy

Video: Se souhlasem TV Prima

„Už mnohokrát jsem byla v posledním kole, kde se vybíralo ze dvou hereček, a nevyšlo to – byl by to docela seznam,“ přiznává se smíchem Klára Issová.

„Mně se ten scénář líbil, situace byly komické a téma stárnutí mi nevadí. S tím se potýká každý a každý se s tím musí nějak vyrovnat. U herců je to akorát víc vidět. Není to sice napsané podle mě, ale líbilo se mi udělat si ze sebe srandu. Možná mám podobné touhy jako má postava, což je logické. Každá herečka touží po velké roli nebo zahraničním projektu. Podobné máme to, že upřednostňujeme přirozenost nad plastickými zákroky, zahradničíme a jsme zapálené pro to, co děláme. Ale já se rozhodně nechovám k lidem tak povýšeně jako v tomto seriálu,“ uvedla Klára Issová.

Přestože se Klára s Marthou objeví ve stejném díle, na place se nepotkaly. Proč? „Já jsem měla úplně první natáčecí dny, kdy se seriál teprve roztáčel a hned jsem se musela vrátit na Slovensko, kde jsem měla roztočený jiný seriál. Svou epizodu jsem si tady odehrála za čtyři dny a pak tradá,“ vysvětlila Klára Issová. Jejím seriálovým hereckým agentem totiž není Martha alias Andrea, ale Kryštof Hádek coby agent Jiří. Nesetkaly se ani v šatně, každá měla pro natáčení seriálu Vytoč mého agenta vyhrazené jiné natáčecí dny.

Martha toho ale přesto využila ke vtípku, který nebyl součástí scénáře. Vymyslela přímo na place a všechny bavil natolik, že v seriálu zůstal. „Pokud je režisér ochotný naslouchat, ráda do scénáře něco přinesu, baví mě tenhle druh tvůrčí práce. A s Michalem Blažkem jsme našli spoustu momentů, kterými se dalo přispět. A tak se tam nakonec dostala spousta vtipných momentů z mého reálného života, přestože nehraju samu sebe. Tenhle vtípek je zábavný v kontextu, bojím se, že ho nedokážu odvyprávět. Ale vyšel z toho, že v seriálu hraje samu sebe i moje sestřenice Klára,“ říká Martha Issová.

Udělala si legraci ze skutečnosti, že si mnozí stále pletou, která je která. A sebe označila za tu „horší“.

Rozhovor s Klárou Issovou

Kláro, jaká je vaše úloha v seriálu Vytoč mého agenta?
Hraji v první epizodě tohoto seriálu o hercích a jejich agentech a hraji v něm samu sebe. Tedy herečku Kláru Issovou.

Do jaké míry hrajete skutečně samu sebe?
Když jsem si přečetla první díl, mluvila jsem pak s Alicí Nellis, že to beru prostě jako roli. Není to napsané podle mě, ale líbilo se mi udělat si ze sebe srandu.

V seriálu v přípravě na roli překračujete vlastní stín. Musela jste někdy jít za hranice vlastních možností i ve skutečnosti?
Mě baví učit se pro roli něco nového, takže to většinou vítám s nadšením, což moje postava, když se má učit jízdě na koni, a kůň ji neposlouchá, úplně dobře nenese.

Co jste se kdy musela pro různé role naučit?
Učila jsem se tak jako má postava jízdu na koni, pak třeba tai-chi, hru na klavír, hru na housle, kanoistiku…

O čem je váš příběh v seriálu?
Hlavní zápletka je kolem mého agenta, kterého hraje Kryštof Hádek, který mi domlouvá velkou roli v zahraničním projektu, kvůli kterému se učím jízdě na koni, piluji angličtinu a další věci. Žiju v tom, že tu práci už mám jistou, a chlubím se tím. Pak ale přijde tvrdý náraz, když zjistím, že mě přeobsadili kvůli tomu, že věkově neodpovídám. Můj agent mi to ale tají, což naruší nejen naši spolupráci, ale i přátelství…

Co jste si pomyslela, když vám tuto roli nabízeli, tedy hrát samu sebe, resp. herečku, která usiluje o roli, na kterou je podle mínění režiséra stará?
Mně se ten scénář líbil, situace byly komické a téma stárnutí mi nevadí. S tím se potýká každý a každý se s tím musí nějak vyrovnat. U herců je to akorát víc vidět. A jak jsem říkala, mě opravdu bavilo si udělat z toho tématu i ze sebe legraci.

Zvažovala jste, jestli do tohoto seriálu vstoupit? Přece jen asi není snadné hrát samu sebe a také je v tomto případě nutné prokázat jistou míru nadhledu
Po přečtení scénáře jsem neváhala. Přišel mi dobrý. Tahle práce pro mne také znamenala potkat se s novými tvůrci a režisérem Michalem Blaškem. A na to jsem se těšila.

V tomto případě vám roli upřeli kvůli tomu, že se na ni údajně nehodíte věkově. Dozví se i v reálu herečka, proč roli nezískala?
Ne, to se herec většinou nedozví. Když už pokročíte do bližšího kola, tak to není o tom, jestli umíte nebo neumíte hrát, ale prostě se typově nebo věkem či tím, co vyzařujete prostě nehodíte. Já to chápu a zpětně často vidím, že je pro tu roli lepší, že mě nevybrali. Umím uznat, že jiná kolegyně se na to hodí lépe. Člověka to mrzí spíš z důvodů, že by si rád zahrál právě třeba typově něco úplně jiného…

Jak nejčastěji získáváte role? Castingem? Přímým oslovením?
Spíš castingem, právě proto, že se člověk mění a stárne nebo že si chtějí tvůrci vyzkoušet, jak budeme spolu ladit s jinými herci, jaká bude mezi námi chemie.

Jak snášíte castingy? Někteří herci je nemají rádi, jiní říkají, že se jimi nestresují…
Nervozitu mám někdy také, ale spíš se snažím na konkurz připravit co nejlépe, nastudovat a vymyslet si tu postavu, a pak už neřešit, jestli to to vyjde.

Na co se můžete těšit

„Seriál Vytoč mého agenta vypráví komediální příběhy z castingové agentury. V té je každý den plný pracovních i lidských nástrah: snaha uspokojit náročné potřeby hereckých hvězd, neustálý boj s konkurencí, komplikované osobní vztahy, které se často pletou do pracovních záležitostí – to vše musí tým agentury zvládnout, a obstát tak každý den v boji, který s sebou přináší mnoho absurdních a komických situací, stejně jako dojemných momentů a opravdových lidských dramat. Jedinečnost celého projektu doplňuje velmi zábavný model, ve kterém herecké hvězdy, které agentura zastupuje, hrají samy sebe,“ popsala nový projekt Kateřina Kotalová.

V režii Michala Blaška a Jakuba Machaly uvidíte nejen Kláru a Marthu Issovy, ale také Kryštofa Hádka, Zuzanu Kronerovou, Tomáše Maštalíra, Taťjanu Medveckou, Zlatu Adamovskou, Ivu Janžurovou, Sabinu Remundovou, Táňu Pauhofovou, Gabrielu Marcinkovou, Bolka Polívku, Michala Dlouhého, Stanislava Majera, Jiřího Langmajera a další.

Autor: Mirka Nová. Zdroj: TV Prima.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama