Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Kosmetika

3 otázky pro vizážistku k jarním trendům v líčení

Vizážistka radí, jak dosáhnout přirozeného a rozjasněného vzhledu, s čím kombinovat růžové odstíny rtěnek a jaké přírodní produkty je vhodné na jaře zařadit do své každodenní rutiny. Odpovídá Gabriela Lehmann, vizážistka spolupracující s dm.

S jarním líčením si spojujeme lehkost a přirozenost. Jaké přípravky jsou vhodné pro sjednocení pleti a zářivý vzhled, aby zároveň mohla pokožka dýchat?
Jako podklad líčení volíme hydratační a rozjasňující krémy se SPF faktorem. Letošnímu roku vládne rozjasněný odlehčený vzhled, ke kterému vám pomůžou BB krémy a podkladové báze ve formě tintů a lehkých make-upů. Korektor používáme na lokální projasnění technikami vytvářejícími lifting. Trendy jsou stále krémové kontury a tvářenky. Lehké textury produktů ocení zejména zralá pleť, kde obzvlášť platí pravidlo méně je více.

K jarnímu období se hodí růžové odstíny rtěnek. S jakými barvami očních stínů je nejlepší je kombinovat?
Růžové odstíny rtěnek kombinujeme s minimalistickým líčením očí v zemitých odstínech odstupňovaných dle intenzity, zejména ve studené hnědé. Pro světlé typy volíme jemnou růžovou barvu, pro tmavé typy vybíráme studenější růžovou s fialovým podtónem. Jako topper můžeme použít perleť, která je letos zpět, stejně jako výrazné konturky, které ovládaly 90. léta.

Jaké přípravky či procedury je vhodné zařadit do své každodenní rutiny v péči o pleť v jarním období, pokud upřednostňuji přírodní produkty?
Každá žena by měla dodržovat minimálně tři kroky péče o pleť: čištění, tonizace, hydratace. Po zimě potřebujeme svou dehydratovanou a zašedlou a povadlou pokožku probudit. Navíc bychom neměli zapomínat na UV ochranu, jarní slunce je zrádné. Ráno doporučuji masáž obličeje pomocí kamene Gua-Sha, která zajistí rozproudění lymfy a probuzení pokožky. Do své rutiny nezapomeňte zařadit produkty s kyselinou hyaluronovou a vitamínem C, který zajistí projasnění. Pokud na textuře pleti cítíte, že je třeba pleť zbavit odumřelých buněk, doporučuji jemný peeling. Pro efektivní hydrataci můžete jednou týdně zařadit plátýnkovou masku.

Více o jarních trendech v líčení a péči o pleť prozradí vizážistka Gabriela Lehmann v živém vysílání dmLIVE 20. března v 19:30 v aplikaci Moje dm. Sledující navíc získají 50× více bodů na libovolné množství produktů značky dekorativní kosmetiky Maybelline.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *