Obrázek k článku Ten, co roztančil Pink Floyd. Na Beats for Love míří vzývaný DJ a producent Eric Prydz
| Petra Divoká | Foto: Beats for Love

Ten, co roztančil Pink Floyd. Na Beats for Love míří vzývaný DJ a producent Eric Prydz

Ze stockholmských klubů ke globální slávě pomohly Ericu Prydzovi hity jako Call on Me, Pjanoo a Proper Education. V České republice vystoupí na ostravském festivalu Beats for Love, který letos čeká desátý ročník a již dříve oznámil mimo jiné show Davida Guetty.

Svou první nominaci na Grammy získal Prydz v roce 2008 za skladbu Proper Education – remix Another Brick in the Wall, Part II od Pink Floyd. První výrazný úspěch ale zaznamenal již o čtyři roky dříve díky hitu Call on Me, ve kterém samploval píseň Valerie od Steva Winwooda a bodoval s ním i v mainstreamových hitparádách.

V roce, kdy byl poprvé nominován na Grammy odehrál Prydz několik koncertů s nově vzniklou superkapelou Swedish House Mafia, ovšem nakonec se rozhodl jejím stálým členem nestat. Později si zopakoval nominaci na Grammy díky remixu skladby Midnight City od M83. V roce 2016 pak vydal svoje první a jediné album Opus, o kterém Rolling Stone, Billboard, SPIN a další psali jako o jedné z nejlepších tanečních nahrávek roku.

„Na festivalu v České republice vystoupí Eric Prydz vůbec poprvé za svou kariéru a jsme nadšení, že jsme jej zvládli zabookovat právě na desáté výročí našeho festivalu. Už jen ze smluvních podmínek naší spolupráce vyplývá, že jeho show bude doopravdy nezapomenutelná! Jednání a snahy o něj probíhaly roky a konečně nám to vyšlo,” říká ředitel festivalu Beats for Love Kamil Rudolf o interpretovi, který na hudební scéně vystupuje i pod pseudonymy Cirez D a Pryda. 

Eric Prydz doplňuje line-up festivalu, který se koná v termínu 3. až 6. července 2024 v ostravské Dolní oblasti Vítkovice a vévodí mu DJ David Guetta. Jméno francouzského veterána taneční muziky a držitele dvou cen Grammy je v programu vedle populárního britského dua Chase & Status, italského producentského projektu Meduza, drum and bass producenta Andyho C či kanadského DJe A-Traka, kterého časopis Rolling Stone zařadil mezi 50 nejdůležitějších jmen EDM scény.