Pomoc pro Štěpánka s ADHD a jeho invalidní maminku

Klatovy / Sbírku organizuje Romana Štětinová

{}

Pomoc pro Štěpánka s ADHD a jeho invalidní maminku

0 %

Vybráno 7 528 Kč z 150 000 Kč
Zbývá 35 dnů
Sbírka byla ukončena 31. května 2024

Pomozte sbírce na znesnáze21 sdílením

Před 10 lety se narodil můj milovaný syn Štěpánek, ale jeho začátek života nebyl vůbec snadný. Hned po porodu měl dlouhou dobu nedostatek kyslíku, což mu způsobilo spoustu zdravotních komplikací.

Jakmile jsme opustili porodnici, přišel na řadu šok. Paní doktorka nám sdělila, že Štěpánek trpí tzv. asfyxií intra partum – tedy nedostatečným kyslíkem během porodu.

Tato diagnóza může mít vážné důsledky, a mě – maminku, to naplnilo obrovským strachem a beznadějí. Nevěděla jsem, co nás čeká, jak Štěpánkovi pomoci, a zda bude moci žít normální život.

Následovalo období neustálých lékařských vyšetření, spousta návštěv specialistů a nekonečné noci strávené bděním, abych kontrolovala, zda můj syn dýchá a je v pořádku.

Jak Štěpánek rostl, začaly se objevovat první problémy. Byl pohybově postižen a jeho psychický stav byl těžko diagnostikovatelný. Také trpí nadměrným vztekem a agresivitou, odmítal spolupracovat a vyžadoval neustálou pozornost.

Dokonce i v předškolním věku potřeboval asistenta, protože odmítal poslouchat autoritu a nebyl schopen se obléci či se obout sám.

Jeho následující cesta do základní školy byla obdobně náročná. Stále neuznával autoritu, nechtěl spolupracovat a jeho vzdor přetrvával. Nyní, na základní škole, potřebuje stále asistenta pedagoga. Paní doktorka mu diagnostikovala velmi těžké ADHD s prvky autismu a opozičním chováním. Štěpánek je pod lékařskou péčí a užívá léky.


Jak sbírka pomůže?

Problém je, že nemáme k dispozici vhodné dopravní spojení do lékařských zařízení, kde Štěpánkovi pomáhají.

Dojíždění autobusem a hromadnou dopravou je pro syna nemožné. Štěpánek mívá u cest nezvladatelné záchvaty vzteku a pro mě to přestává být fyzicky reálné, neboť se potýkám s 3. stupněm invalidity.

A právě z toho důvodu potřebujeme pomoc. Sbíráme prostředky na pořízení spolehlivého automobilu. Toto auto by nám umožnilo bezpečně a bez stresu dojíždět k lékařům a specialistům, kteří nám pomáhají zvládat Štěpánkovu nemoc. Já sama mám těžký zdravotní handicap a nemohu si dovolit automobil koupit, protože nemám nárok na příspěvek od státu a bohužel nemám ani rodinu, na kterou bychom se mohli obrátit o pomoc.

Vaše příspěvky budou mít zásadní význam pro Štěpánka a pro nás jako rodinu. Pomůžou nám získat spolehlivý automobil a usnadnit nám tak život a péči o našeho milovaného syna. Jsme vděční za každý váš příspěvek, který nám pomůže překonat tento náročný životní úkol.

Děkujeme z celého srdce za vaši podporu. 

Sbírku již podpořilo 7 dárců

373 Kč — Anonymní dárce před 3 týdny

„Držím palce!“
252 Kč — Anonymní dárce před měsícem

2 000 Kč — Anonymní dárce před měsícem

12 € — Anonymní dárce před měsícem

1 500 Kč — Anonymní dárce před 5 měsíci

3 000 Kč — Anonymní dárce před 5 měsíci

„🍀“
100 Kč — Anonymní dárce před 8 měsíci