×

Další video: Synchronizace menstruačního cyklu v parlamentu! Kdo to Heleně provedl?

Countdown
Zrušit
×

„Inkludovaný žák napadl mého syna a způsobil mu zranění. Ta třída připomíná boxerský ring. Škola to dlouhodobě neřeší kvůli GDPR, zvažuji trestní oznámení.“ – Martin Abrman

Dnešním hostem je naštvaný občan, naštvaný tatínek, jenž požádal XTV o možnost vyjádření formou rozhovoru. Co je podstatou jeho rozčílenosti, křivdy? Je sice pravdou, že o inkluzi panují ve společnosti pochybnosti, jaký je ale konkrétní případ, jemuž čelí jeho syn coby školák? A co znamená vlastně poněkud nehezký termín „inkludovaný“ žák? 

„Příčinou (jeho rozladěnosti, pozn. red.) jsou dva body. Problém inkluze ve školství, se kterým se poslední dobou ve škole potýká můj syn v podstatě na dennodenní bázi. A druhou věcí je přístup vedení školy a personálu školy, kdy prohřešky žáka s inkluzí a jeho klasifikaci tak okatě před dětmi maskují, že celý kolektiv cítí křivdu.“ – konstatuje nejprve otec.

„Mám syna ve střídavé péči už deset let. Syn chodí na ZŠ v Praze. Už vlastně od první třídy jsou tam problémy s ‚inkludovaným‘ žákem. Ze zdroje ze školy vím, že se škola snažila v uvozovkách tohoto žáka zbavit, jenomže rodiče to odmítli, když se dozvěděli, že speciální škola by pro něj sídlila poměrně daleko, a nyní to má asi tři minuty pěšky, takže díky spádovosti tam ten žák prostě je.“ – pokračuje otec.

► Doporučujeme YouTube – Xaver Live.

„‚Inkludovaný‘ žák je prostě postižený, ve třídě je s ním asistentka. Co se týče učiva, tak má samozřejmě úlevy. Když to řeknu lidsky, ten kluk to nemá jednoduché, to je pravda. Pochopení pro něj mám, ale myslím si, že na obyčejné základce by prostě být neměl.“ – zmiňuje dále otec s tím, že vždy když syna vyzvedává, čelí z jeho strany obrovské lavině věcí – líčení toho, co se ve ve zmiňované souvislosti ve škole děje. Dále popisuje, jak se do případu a proč zapojil OSPOD.

► Projekt internetové nezávislé televize XTV můžete podpořit zde.

martin-abrmaninkluzeproblem-s-inkluzizszakladni-skolareditelka-skolyospodstridava-pecespecialni-skolavalachovazranenixtvx-talkxaver
Další videa
Načíst další Paráda! Došli jste až na konec.