art deco interiér

Jak vytvořit luxusní Art Deco interiér?

Zatoužili jste někdy po návratu do éry nekonečné elegance, geometrických vzorů a oslnivého luxusu? Art Deco styl je tedy tím pravým pro vás. Je to ikonický designový styl, který definoval 20. a 30. léta minulého století a opět se vrací do popředí, tentokrát ale s moderním twistem. Zjistěte, jak můžete svůj byt proměnit v neodolatelný Art Deco interiér, který bude stejně praktický, jako je pohledný. Inspirujte se jednoduchými tipy a kreativními nápady, jak si zařídit byt v moderním art deco stylu. Vstupte do světa, kde se každý detail počítá a každá místnost vypráví příběh.

Jestliže vás oslovuje spojení starosvětského glamouru s moderní funkcionalitou, pak je Art Deco styl ten pravý pro vás. Tento ikonický design je známý svou oslnivou elegancí a dekorativním bohatstvím, přičemž klade důraz na symetrii, geometrické tvary a využití luxusních materiálů. Pojďme se na něj blíže podívat.

art deco interiér

Honosný Art Deco styl je typický pro 20. a 30. léta 20. století. Nyní se vrací s nádechem moderních akcentů.

Co je pro Art Deco styl charakteristické a typické?

Art Deco styl vznikl propojením několika výrazných designových stylů – secese, kubismu a futurismu. Právě ty mu dodávají luxusní šarm, typické křivky a galantnost.

  • Barvy a materiály: Art Deco interiér se pyšní smělým využitím kontrastních barev a luxusních materiálů. Představte si kombinace lesklého černého lakovaného dřeva, zlaté a stříbrné mosazi, mramoru a zdobeného skla. Barvy jsou často výrazné, s převahou černé, zlatavé, tmavě modré a smaragdově zelené.
  • Struktury a dekorace: Geometrické vzory a symetrie jsou srdcem Art Deco designu. Často se setkáte s motivy zvířecích kůží, slunečních paprsků a stylizovaných květin, které prostor oživují a dodávají mu na dynamičnosti.
  • Osvětlení: V Art Deco interiéru hraje osvětlení klíčovou roli. Preferována jsou dramatická světla, která zdůrazňují luxus a eleganci prostoru, například prostřednictvím výrazných lustrů a nástěnných svítidel s geometrickými motivy.

Art Deco styl je určen pro ty, kteří oceňují luxus, eleganci a historii, ale zároveň hledají moderní a funkční bydlení. Je to ideální volba pro milovníky designu, kteří chtějí svému domovu dodat jedinečný charakter.

art deco ložnice

Art Deco styl není pro každého a není vhodný do všech prostor, když se to však podaří, pak je výsledek přímo dokonalý!

Art Deco interiér je neotřelý a neobyčejný

Stejně tak jako není art deco styl vhodný pro každého, tak byste měli zvážit i vhodnost prostor, které mají být v tomto duchu zařízené.

Ideální prostory: Art Deco se skvěle hodí do prostorných obývacích pokojů, jídelních koutů nebo ložnic, kde může plně rozvinout svou krásu. Díky své flexibilitě a rozmanitosti se však dá aplikovat i v menších prostorách, jako jsou koupelny nebo předsíně.

Méně vhodné prostory: I když je Art Deco univerzální, v extrémně moderně zařízených nebo minimalistických domovech může působit přeplácaně.

art deco obývací pokoj

Art Deco interiér působí honosně s nádechem luxusu a neotřelé elegance.

Jak zařídit byt v Art Deco stylu: Jednoduché tipy

Zařízení interiéru ve stylu Art Deco může být nákladné kvůli jeho luxusním materiálům a bohaté výzdobě. Nicméně, zde je několik jednoduchých tipů, jak dosáhnout tohoto vzhledu:

  • Geometrické vzory: Použijte tapety nebo textilie s geometrickými vzory, jako jsou ševrony, trojúhelníky nebo kosočtverce, které jsou typické pro Art Deco.
  • Zrcadlové povrchy: Zrcadla a lesklé povrchy mohou opticky zvětšit prostor a dodat mu luxusní vzhled. Zkuste zrcadlový barový stolek nebo zrcadla umístěná vedle sebe na zdi.
  • Kontrastní barvy: Vytvořte podklad z kombinace bílé a černé barvy a doplňte je výraznými akcenty v sytých odstínech, jako je fialová, modrá, zelená nebo žlutá.
  • Lesklé detaily: Přidejte lesklé zlaté nebo stříbrné detaily, jako jsou rámečky, svícny nebo dekorativní předměty.
  • Luxusní materiály: Použijte cenově dostupné alternativy k luxusním materiálům, jako je sametové čalounění nebo imitace exotického dřeva.
  • Art Deco umění a dekorace: Vybírejte umělecké obrazy s motivy jelenů, pávů nebo růží a doplňky s perlovým zdobením.

Pamatujte, že i malé detaily mohou mít velký vliv na celkový dojem z vašeho interiéru ve stylu Art Deco.

Art Deco styl

Geometrické vzory, zrcadla, osvětlení a lesklé plochy, to vše je Art Deco.




There are no comments

Add yours

Kontrola *

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist