Šlágr NBA proti Minnesotě ovládl Denver, Jokić si zapsal 35 bodů. Orlando má jistotu předkola play-off

Basketbalisté Denveru zvítězili v šlágru NBA v hale Minnesoty 115:112 a v přímém souboji elitních týmů Západní konference si připsali důležité vítězství v boji o první příčku v tabulce. Tu nyní těsně drží Oklahoma City, jež sice ztrácí jednu výhru na Denver, ale má dva zápasy k dobru. Třetí Minnesota je jen o jedno vítězství pozadu.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Denveru Jamal Murray (vpravo) uniká soupeřům z Minnesoty

Basketbalista Denveru Jamal Murray (vpravo) uniká soupeřům z Minnesoty | Foto: Bruce Kluckhohn-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Domácí Timberwolves šli do zápasu oslabení, protože k dlouhodobě zraněnému Karlu-Anthonymu Townsovi přibyl na marodku i druhý pivot základní sestavy Rudy Gobert. Hvězda mistrovského Denveru Nikola Jokić volnější prostor pod košem využil a zaznamenal 35 bodů a 16 doskoků. Nuggets vedli až o 18 bodů, ale Timberwolves se dokázali vrátit do zápasu a poslední čtvrtina byla velmi vyrovnaná.

Minnesota dokonce o čtyři body vedla, ale pak dal sedm bodů v řadě Michael Porter a Denver minutu a půl před koncem vedl o osm. Ani to ale domácí nepoložilo a třemi trojkami v poslední půlminutě vykřesali naději. Jenže čtvrtý pokus zpoza oblouku v poslední sekundě neproměnil Anthony Edwards, který po agresivním předriblování celého hřiště a zbourání obránce zůstal volný, ale minul. Domácí rozehrávač nicméně ve čtvrtém utkání za sebou nastřílel alespoň 30 bodů, k tomu přidal po osmi doskocích a asistencích.

„Jsem rád, že minul, protože proběhl skrz mě. Měl se pískat útočný faul. Ale naštěstí nedal. My ale tu koncovku také měli odehrát lépe,“ řekl Kentavious Caldwell-Pope z Denveru.

Dallas zvítězil v texaském derby nad domácím San Antoniem 113:107. Kyrie Irving k tomu přispěl 28 body. Luka Dončić zaznamenal triple double za 18 bodů, 16 asistencí a 10 doskoků, ale trefil jen šest z 27 střel a teprve pošesté v kariéře měl úspěšnost střelby pod 25 procent. „Ne všechna vítězství jsou hezká, ale počítají se,“ prohlásil kouč Dallasu Jason Kidd.

Orlando v play-off

Orlando rozhodlo duel s Charlotte už v první půli, kterou vyhrálo o 35 bodů, a poté už šetřilo síly. Hornets proto dokázali manko až 41 bodů snížit na konečných 92:112. Magic si výhrou zajistili jistotu minimálně předkola play-off.

Při výhře Houstonu 137:114 nad Washingtonem si Jalen Green vyrovnal osobní rekord ziskem 42 bodů včetně sedmi trojek, přidal k tomu 10 doskoků. V 21 letech se stal nejmladším hráčem v historii soutěže s takovými čísly. Rockets vyhráli pošesté za sebou a dotírají na Golden State Warriors, kteří drží poslední postupové místo pro předkolo play-off.

Výsledky NBA:

Brooklyn - New Orleans 91:104, Minnesota - Denver 112:115, Orlando - Charlotte 112:92, San Antonio - Dallas 107:113, Washington - Houston 114:137.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme