Hlavní obsah

Máme více tutovek, ale sparťani jsou zatím větší zabijáci, mrzí libereckého Vlacha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V průběhu čtvrtfinále útočník Jaroslav Vlach prodloužil s Libercem smlouvu o další dvě sezony, ale ta aktuální už může Bílým Tygrům skončit dnes. Severočeši budou po třetí prohře se Spartou 3:5 večer za stavu 0:3 na zápasy odvracet první soupeřův mečbol. „Musíme být větší zabijáci v šancích jako sparťani,“ velí Vlach.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Sparta, sestřih Kovářových zákrokůVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Před Severočechy stojí úkol mission impossible. Prohrávat v sérii hrané na čtyři vítězství 0:3 a postoupit? Ještě nikomu se takový kousek v české extralize nepovedl. „Ale víme, že jednou jsme už neskutečnou vnitřní sílu ukázali,“ připomíná Jaroslav Vlach předkolo s Olomoucí, v němž Liberec obrátil sérii z 0:2 na 3:2.

„Doufám, že nám tahle zkušenost pomůže. I teď makáme a je tam od nás hodně pozitivních věcí. Je to škoda. Když jsme třikrát vedli, měli jsme to uhrát. Můžeme si však říkat, že zápasy jsou vyrovnaný, ale stav je 0:3. Musíme být v šancích větší zabijáci jako jsou sparťani a získat středeční zápas na svou stranu,“ velí liberecký odchovanec.

Čtvrtfinále play off: 3. zápas Liberec - Sparta

Právě v chladnokrevnosti před brankami vidí ten největší rozdíl mezi oběma soupeři. „Sparta má zkušený mančaft a zatím jsou větší zabijáci v šancích. Možná těch tutových šancí máme víc, ale nevyužijeme je, kdežto oni mají zabijácký instinkt, a to je rozdíl v sérii,“ hodnotí Vlach.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Sparta, sparťanské góly se závěrečnou radostí Video: Tipsport Extraliga / BPA

Příkladem může být 31. minuta, kdy za stavu 2:1 vypíchl jeho parťák Rychlovský na modré puk Chlapíkovi a jel sám na Kováře, nájezd však ve třetí gól neproměnil. „Těžko odhadovat, jak by se pak zápas ubíral, kdybychom vedli 3:1 a jak to mohlo být. Ale stejně jsme pak znovu šli do vedení ve třetí třetině, ale bohužel ho neudrželi,“ konstatuje Vlach, který opět nastoupil v elitní formaci po boku Filippiho.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha 3:5Video: Tipsport Extraliga / BPA

Když v 52. minutě hosté poprvé vedli po trefě Vitoucha, Vlach a spol. už zareagovat nedokázali. „Sparta to odehrála zkušeně, nastoupili do středního pásma, udělala takovou past a puky nám otáčela hned zpátky. Do soustavnějšího tlaku jsme se nedostali. Zahráli to chytře, byť ono se taky hraje jinak, když vedete o gól pět minut před koncem než v půlce zápasu,“ uznává Vlach.

„Víme, že poslední krok je nejtěžší, několikrát jsme v téhle pozici v Liberci taky byli. Musíme se teď soustředit jen na středeční utkání. Vložit do něj všechny síly, abychom uhráli první bod, odrazili se od něj a vrátili sérii do Prahy,“ uzavírá Vlach. Čtvrtý zápas se hraje dnes opět pod Ještědem od 17 hodin.

Reklama