Hlavní obsah

Bauer skončil u reprezentace Polska. Nešlo jinak, musel odejít, tvrdí Malysz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lukáš Bauer po pěti letech skončil v trenérském angažmá u polského reprezentačního týmu běžců na lyžích. Jeho poslední akcí bylo víkendové finále Světového poháru ve Falunu. Medailista z olympijských her a mistrovství světa to už před vyvrcholením sezony avizoval na facebooku. Podle předloňské dohody měl u polského výběru působit až do zimních olympijských her 2026 v Miláně a Cortině d'Ampezzo, po neúspěšné sezoně s ním ale svaz ukončil spolupráci.

Foto: SLČR/Čestmír Skrbek

Lukáš Bauer. Ilustrační foto.

Článek

„Všechno jednou končí a stejně tak má cesta trenéra polské reprezentace,“ oznámil Bauer. „Jsem rád, že jsme to dotáhli společně až do konce této náročné sezony, která ale nedopadla tak, jak jsme si představovali a jak jsme na ni trénovali. Je to sport…,“ pokračoval celkový vítěz Světového poháru z roku 2008.

Šestačtyřicetiletý Bauer připravoval polské reprezentanty od roku 2019. O dva roky později kvůli angažmá rozpustil svůj tým v seriálu dálkových běhů na lyžích Ski Classics. Původně spolupracoval pouze s mužskou částí, postupně se k jeho týmu přidaly i ženy. „Bylo to náročných pět let, během nichž jsme udělali velký pokrok, a umístění v Top 10 na mistrovství světa a v Top 15 ve Světovém poháru jsou toho důkazem,“ uvedl Bauer.

Zatímco ale v předchozí sezoně se jeho svěřencům dařilo - Maciej Starega a Dominik Bury se blýskli i 11. místy v SP, nasbírali každý přes 300 bodů a společně byli osmí v týmovém sprintu na MS v Planici, v poslední zimě tým paběrkoval a maximem v SP byla dvě třicátá místa. Výsledky byly nejhorší za poslední roky a podle šéfa polského lyžařského svazu Adama Malysze trenér nepředložil žádný ozdravný plán. „Nebylo možné jiné rozhodnutí než ukončit spolupráci,“ řekl bývalý skvělý skokan na lyžích v rozhovoru se serverem sportinwinter.pl.

Reklama

Související témata: