Herbert: Slyšel jsem, že Verstappen je blízko dohodě s Mercedesem

Bývalý pilot F1 Johnny Herbert prohlásil, že Max Verstappen je na pokraji podpisu smlouvy s Mercedesem, a vyzval Christiana Hornera, aby odstoupil.

Štítky: Johnny Herbert Max Verstappen Mercedes Zveřejněno 20. 03 2024 — GPF1.cz

Johnny Herbert prohlásil, že Max Verstappen je “docela blízko” podpisu smlouvy s Mercedesem.

Verstappenova budoucnost v Red Bullu byla v posledních týdnech zpochybňována poté, co poskytl plnou podporu poradci pro motorsport Helmutu Markovi poté, co se v Saúdské Arábii objevily zprávy, že bude týmem suspendován. Trojnásobný mistr světa naznačil, že pokud Marko tým opustí, bude jeho vlastní budoucnost zpochybněna, přičemž jeho otec Jos byl před týdnem viděn, jak v Bahrajnu jedná s šéfem Mercedesu Toto Wolffem, když se odehrával boj o moc v Red Bullu.

Wolff hledá náhradu za Lewise Hamiltona po jeho přestupu k Ferrari na rok 2025, přičemž Herbert se domnívá, že šéf týmu Christian Horner by měl zvážit svou pozici po vyšetřování jeho údajného nevhodného chování a následků, které destabilizovaly Red Bull.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kolo na Kolo (@kolonakolo)

“Pro F1 to není dobré, když se celá ta věc děje a opožděně se na ni nabalují další věci,” řekl trojnásobný vítěz Velké ceny Herbert, kterého citoval deník The Sun. “Nepomáhá to situaci Red Bullu, který má momentálně nejlepšího jezdce na světě. A jsou velmi blízko k tomu, aby z týmu vytlačili Maxe Verstappena, slyšel jsem, že se dost blíží dohodě s Mercedesem.

Bude to mít následky, možné zničení týmu a úspěchů, kterých dosáhli.


  • Nejnovější číslo online magazínu KOLO na KOLO. Předplatné zde.
  • Napětí manažerů Mercedesu
  • Kdo ve skutečnosti vlastní F1?
  • Zak Brown, jak jej neznáte
  • Le Mans: Možná poslední soukromý tým na stupních vítězů
  • Historie: Jak se závodilo v nacistickém režimu
  • Aerovychytávky


“Christian Horner není hlavní hvězda, Max Verstappen je hlavní hvězdaa, protože to on vyhrává všechny ty závody a šampionáty pro Red Bull. Bylo by šílené, kdyby Max kvůli této situaci odešel, Jos [Verstappen] řekl, že to bude velmi destruktivní a roztrhá to tým na kusy, a myslím, že to trvá už příliš dlouho.

V některých ohledech by se Christian měl opravdu zamyslet a odstoupit.”