Slovenská volební noc na CNN Prima NEWS: Nuda, nebo thriller?

CNN Prima NEWS bude komentovat slovenské prezidentské volby ve speciálním vysílání. To poběží po celou sobotní noc a diváky jím provede hned pětice moderátorů, uvedl pro NašeTéma Matěj Štýs za TV Prima. Z hostů láká například na slovenského exprezidenta Andreje Kisku a bývalého českého prezidenta Václava Klause.

Reklama

Dosavadní prezidentská volební kampaň na Slovensku byla u nás spíše neviditelná, ale v souvislosti se současným ochladnutím vztahů mezi českou a slovenskou vládou výsledek voleb zajímá i mnoho českých diváků. Zajímá je, zda na Slovensku bude mít současná vládní koalice nějakého oponenta, nebo po vládě a parlamentu opanuje i prezidentský palác.

„CNN Prima NEWS nabídne rozsáhlé volební vysílání v průběhu celé noci, včetně živých vstupů z volebních štábů, průběžných výsledků, datových analýz i komentářů expertů z volebního studia,“ doplnil Matěj Štýs.

Volby prezidenta na Slovensku

Video: Se souhlasem CNN Prima NEWS

Hlavní moderátorskou dvojici sice tvoří ostřílení televizní profesionálové, ale… Terezie Tománková je sice tvář s politickými debatami jednoznačně spjatá a respektovaná, Libor Bouček je však pro mnoho diváků hlavně synonymem zábavy. Jenže v tomto případě nejde ani o lásku k Česku, ani o inkognito hostů ve studiu.

Ve studiu Petr Suchoň tradičně zanalyzuje důležitá data s pomocí interaktivní obrazovky Magic Wall, vezme diváky na slovenská volební bojiště a pomůže pochopit celý kontext letošní volby i možné dopady různých výsledků. To vše společně s analytiky z Ústavu empirický výzkumů – STEM, se kterým CNN Prima NEWS dlouhodobě spolupracuje. Petr Převrátil rozebere vývoj aktuálních výsledků a Barbora Zlatohlávková nabídne pohled na to nejzajímavější ze sociálních sítí.

„S ohledem na velký zájem diváků, kteří sledovali naše vysílání ke slovenským parlamentním volbám loni na podzim, nabídneme opět kompletní volební servis, na který jsou v našem vysílání zvyklí, doplněný několika technickými inovacemi,“ říká Tomáš Vojáček, šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS.

Moderátoři Terezie Tománková a Libor Bouček vyzpovídají řadu komentátorů, bývalých politiků i expertů s vazbami na Slovensko. Hlavními hvězdami budou dva bývalí prezidenti – slovenský Andrej Kiska a český Václav Klaus.

Druhý zmíněný je hostem CNN Prima News poměrně často a komentuje mnoho témat. Možná by byl v tomto speciálu zajímavější pohled jeho paní, Livie Klausové, která působila několik let jako naše velvyslankyně na Slovensku a sama má také slovenský původ.

„Prezidentské volby jsou svátkem demokracie u nás i na Slovensku. Být u toho, když voliči rozhodují, je i pro mě osobně svátkem. Moc se těším na celé speciální volební vysílání, které na CNN Prima NEWS opravdu umíme. A těším se i na hosty, kteří s námi volební noc ve studiu budou trávit a výsledky komentovat,“ říká moderátorka Terezie Tománková.

Přímo na Slovensku pak bude mít CNN Prima NEWS čtyři štáby s reportéry Patrikem Kaizrem, Janem Sochou, Sabinou Dračkovou a Andreou Teissigovou.

Budou slovenské prezidentské volby nudné? Nebo to bude thriller až do poslední minuty? Můžete se dívat už v sobotu.

Autor: Mirka Nová.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama