Elegantní design s proskleným průzorem a bohaté příslušenství, včetně rozděleného pekáče a praktického kartáčku na čištění, dělají z PHHG 7000 kompletního pomocníka v každé kuchyni. Jedná se o nejen o fritézu, ale o multifunkční nástroj, který zlepšuje kvalitu a efektivitu vaření, ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař. Bezpochyby mohu doporučit PHHG 7000 každému, kdo oceňuje kombinaci zdraví, chuti a praktičnosti v kuchyni.

Horkovzdušná fritéza a horkovzdušná trouba jsou oba spotřebiče určené k vaření pomocí horkého vzduchu, ale existují mezi nimi některé rozdíly:

  1. Design a účel:
    • Horkovzdušná fritéza: Je navržena speciálně pro smažení potravin pomocí horkého vzduchu. Používá technologii vysokorychlostního horkovzdušného proudění k cirkulaci horkého vzduchu kolem potravin, čímž vytváří křupavý povrch jako při smažení, ale s méně tukem.
    • Horkovzdušná trouba: Je univerzálnější spotřebič, který se používá k vaření, pečení a grilování. Kromě smažení může být také použita na přípravu různých jídel, jako jsou pečené maso, zelenina, dezerty atd.
  2. Velikost a kapacita:
    • Horkovzdušná fritéza: Bývá obvykle menší a má menší kapacitu než horkovzdušná trouba. Je vhodnější pro menší množství potravin, jako jsou jednotlivé porce či menší porce pro jednu osobu.
    • Horkovzdušná trouba: Může být větší a nabízí větší kapacitu pro vaření a pečení větších množství potravin, což je vhodné pro rodinné vaření nebo při přípravě jídel pro více osob.
  3. Technologie vaření:
    • Horkovzdušná fritéza: Využívá technologii cirkulace horkého vzduchu pomocí vysokorychlostního ventilátoru. Potraviny jsou umístěny ve speciálním koši nebo vložce a jsou obklopeny horkým vzduchem, čímž dochází k jejich smažení.
    • Horkovzdušná trouba: Využívá také technologii cirkulace horkého vzduchu, ale často má širší rozsah nastavení teploty a možností vaření, což umožňuje přizpůsobit se různým druhům jídel.
  4. Použití oleje:
    • Horkovzdušná fritéza: Používá se obvykle velmi málo nebo žádný olej, zatímco v klasické fritéze se používá velké množství oleje k smažení potravin.
    • Horkovzdušná trouba: V závislosti na receptu se může použít trochu oleje, ale obecně se používá méně než při tradičním smažení v oleji.
  5. Cena:
    • Horkovzdušná fritéza: Obvykle je levnější než horkovzdušná trouba, ale ceny se mohou lišit v závislosti na značce, modelu a funkcích.
    • Horkovzdušná trouba: Může být dražší, zejména pokud máte na výběr z modelů s pokročilými funkcemi nebo větší kapacitou.

Recenze horkovzdušné fritézy Philco PHHG 7000

Musím se přiznat, že jsem byl na počátku horkovzdušných fritéz trochu skeptický. Většina fritéz má totiž tvar jakéhosi bubínku a pouze dva programy, a to fritování a grilování. O to přísněji jsem přistupoval k testování horkovzdušné fritézy od společnosti Philco, konkrétně pak model Philco PHHG 7000. Jedná se o novinku nejen v portfóliu Philca, ale i na trhu s horkovzdušnými fritézami. Tato fritéza totiž nabízí hned 12 programů.

Hledání rovnováhy mezi chuťovým požitkem a zdravím je stále aktuálnější téma. S horkovzdušnou fritézou se zdá být tento úkol mnohem snazší. Jedním z předních modelů na trhu je právě horkovzdušná fritéza Philco PHHG 7000, která nabízí široké spektrum možností při přípravě jídel. Představme si tento inovativní spotřebič a jeho vlastnosti.

Philco PHHG 7000 vyniká díky své všestrannosti, kterou nabízí díky 12 různým funkcím. Od vaření v páře až po sušení potravin, tato fritéza umožňuje přípravu širokého spektra pokrmů. Díky širokému teplotnímu rozsahu od 50 do 230°C a možnosti přesného nastavení teploty a délky přípravy získáváte kontrolu nad každým krokem.

Představení produktu

Philco PHHG 7000 je horkovzdušná fritéza, která přináší revoluční způsob přípravy jídel. Navržena s ohledem na moderní potřeby a požadavky na zdravé stravování, tento spotřebič přináší možnost přípravy chutných a křupavých jídel s minimálním množstvím oleje.

Funkce

Jedním z hlavních taháků Philco PHHG 7000 je jeho široká paleta funkcí. S celkem 12 různými režimy přípravy jídla nabízí tento spotřebič široké možnosti pro vaření, pečení, grilování, dušení, sušení a dokonce i vaření v páře. Tento multifunkční přístroj je tak ideální volbou pro každou domácnost, která se snaží připravovat zdravější jídla bez ztráty chuti.

U této fritézy máte topnou spirálu v horní části, a zároveň i topnou desku ve spodní části. Díky tomu je možné využít třeba režim dušení, kdy otevřete víko fritézy a použijete dodanou pokličku. Právě funkce jsou to, čím mi skutečně vyrazilo Philco dech. Měl jsem takovou obyčejnou mini troubu a zjistil jsem, že tato fritéza ji plnohodnotně nahradí. Dříve bývala fritéza jen pro malé byty. Nyní skutečně dokáže nahradit troubu a vystačí bez problémů pro čtyřčlennou rodinu.

Výkon

Philco PHHG 7000 se může pochlubit širokým teplotním rozsahem od 50 do 230°C a možností přesného nastavení teploty a délky přípravy, což umožňuje uživatelům plnou kontrolu nad procesem vaření. S výkonem odpovídajícím moderním standardům je tento spotřebič schopen rychle a účinně připravit širokou škálu pokrmů.

Důležité je také zmínit výkon 1700 W. Běžná trouba má většinou okolo 2500 W. Dalším důležitým poznatkem je i doba přípravy. Zatímco mazanec jsem v normální troubě pekl 45 – 60 minut, tak v horkovzdušné fritéze mi to trvalo jen 22 minut. Takže je to zdravější způsob přípravy, ale navíc je doba přípravy jen třetinová a navíc je i menší odběr elektřiny. Takže je to každopádně úsporné.

Za rychlejší přípravou pokrmů stojí dobrý způsob rozvodu tepla. To cirkuluje poměrně velkou rychlostí uvnitř fritézy, a díky tomu dosahuje těchto dobrých výsledků.

Design

Design horkovzdušné fritézy Philco PHHG 7000 je elegantní a moderní. Skleněný průzor s osvětlením umožňuje snadné sledování přípravy jídla bez nutnosti otevírat horního víka fritézy. Kombinace horního konvekčního topného tělesa a spodní topné desky s nepřilnavým povrchem zajistí rovnoměrné tepelné rozložení a dokonalé výsledky.

Součástí fritézy je i větší pekáček, který je z nepřilnavého povrchu a je rozdělená na dvě části. S rovným povrchem a vroubkovaným povrchem. Navíc je postranně také malý kanálek, aby případná šťáva mohla odtékat a nezpůsobovala dušení. Dalším příslušenstvím je menší pekáček, který má děrované dno, aby se v něm dalo lépe grilovat a vzduch se dostal i ze spodní strany.

Fritéza je dodávána i s pokličkou a s kartáčkem. Musím dodat, že nepřilnavý povrch je skutečně nepřilnavý a většinou stačí jen po pečení či fritování povrch otřít papírovou utěrkou. V případě skutečně většího připečení stačí počkat, až pekáček vychladne a pak ho díky kartáčku a vlažné vodě snadno také omyjete. S tím jsem rozhodně problémy neměl.

Závěr

Horkovzdušná fritéza Philco PHHG 7000 přináší do světa kuchyně revoluci, která mění způsob, jakým připravujeme naše oblíbené pokrmy. S pocitem zdravého stravování stále více pronikajícím do povědomí společnosti je tato fritéza přesně tím, co moderní kuchař potřebuje. Otestování tohoto spotřebiče od společnosti Philco bylo pro mě zásadním zážitkem, který odhalil mnohem víc, než jsem očekával.

Na začátku jsem byl skeptický vůči horkovzdušným fritézám obecně. Často se setkáváme s fritézami nabízejícími pouze omezené možnosti a občasné kompromisy ve výsledné chuti jídel. Nicméně, Philco PHHG 7000 překonala mé pochybnosti. Tento model nabízí neuvěřitelných 12 programů, což překračuje standardní nabídku většiny fritéz na trhu. Mým očím se otevřely nové možnosti v kuchyni.

S přihlédnutím k současným trendům zdravého stravování, které stále více zdůrazňují rovnováhu mezi chutí a zdravím, je PHHG 7000 jako stvořená pro moderní domácnosti. Díky schopnosti připravit širokou škálu pokrmů od křupavých hranolků až po dušená zeleninová jídla, a to s minimálním množstvím oleje, nabízí tento spotřebič ideální řešení pro ty, kteří chtějí jíst zdravě, aniž by museli obětovat chuť.

Svou všestranností a precizním nastavením teploty a času přípravy se PHHG 7000 stává skutečným multifunkčním nástrojem v kuchyni. Můj vlastní zážitek s touto fritézou byl příjemným překvapením. Podařilo se mi připravit oblíbené pokrmy rychleji a zdravěji než kdy dříve. Ať už jsem pekl mazanec, griloval maso nebo dušil zeleninu, výsledky byly vždy dokonalé a překvapivě chutné.

Nemohu opomenout ani design tohoto spotřebiče. Jeho elegantní vzhled s proskleným průzorem nejen umožňuje snadné sledování procesu vaření, ale také dodává kuchyni moderní a stylový vzhled. Společně s bohatým příslušenstvím, včetně rozděleného pekáče a praktického kartáčku na čištění, je PHHG 7000 kompletním balíčkem, který uspokojí i ty nejnáročnější uživatele.

Celkově lze říci, že horkovzdušná fritéza Philco PHHG 7000 není jenom dalším spotřebičem do kuchyně, ale skutečným pomocníkem, který zlepšuje kvalitu a efektivitu vaření. S tímto zařízením nejenže získáte kontrolu nad vašimi pokrmy, ale také objevíte nové možnosti pro experimentování s vařením a vyzkoušíte nové recepty. Bezpochyby mohu doporučit PHHG 7000 každému, kdo oceňuje kombinaci zdraví, chuti a praktičnosti v kuchyni.

Děkujeme společnosti Philco za zapůjčení horkovzdušné fritézy Philco PHHG 7000.

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky, informace poskytnuté společností Philco