Celebrity

20. března 2024 17:00

David Laštovka

Herečka Zuzana Ondrouchová zemřela v pouhých 27 letech. Osudnou jí byla leukemie

Zítra vstanu a opařím se čajem, Vrah skrývá tvář, Kdyby tisíc klarinetů, Táto, sežeň štěně! či Byl jednou jeden dům. To je jen stručný výčet filmů a seriálů, v nichž zazářila herečka Zuzana Ondrouchová. V roce 2024 by oslavila 74. narozeniny, život půvabné tmavovlásky však vyhasl předčasně – v pouhých 27 letech.

Zuzana Ondrouchová měla nakročeno k velké herecké kariéře. Byla krásná, talentovaná a nesmírně empatická. Už v šesti letech zazářila ve filmu Honzíkova cesta a v dětství se objevila před kamerou ještě několikrát. V 16 letech v detektivce Vrah skrývá tvář ztvárnila postavu dívky sexuálně zneužívané vlastním otcem. Scéna, v níž před kriminalisty podstupuje rekonstrukci případu, působila natolik věrohodně, že z toho běhal mráz po zádech.

Čtěte také: Naďu Urbánkovou znásilnil vlastní otec. Bylo jí 8 let, řekla její dcera Jana

Přestože pocházela z lékařské rodiny a otcem i matkou byla tak trochu tlačena do toho, aby studovala medicínu, vybrala si DAMU, kterou absolvovala v roce 1972. V dospělosti šla z role do role, většinou hrávala temperamentní dívky a milovnice života. Její postavy sice bývaly vedlejší, přesto je dokázala ztvárnit tak, že byly nepřehlédnutelné.

Vdala se, poté jí lékaři oznámili strašlivou zprávu

Na divadelních prknech působila nejdříve v Pardubicích a poté v Karlových Varech, kde však musela angažmá ze zdravotních důvodů přerušit. Byla jí totiž diagnostikována leukemie. Se zákeřnou nemocí se rvala velmi statečně a neztrácela víru, že všechno dobře dopadne.

Mohlo by vás zajímat: Hryc před smrtí prožíval peklo a utrpení: Tuto nemoc bych nepřál ani největšímu nepříteli

Dokud jí to její zdravotní stav umožňoval, objevovala se před kamerou. Jedním z jejích posledních filmů byla komedie režiséra Jindřicha Poláka Zítra vstanu a opařím se čajem, v níž hrála snoubenku herce Petra Kostky. Krátce nato, 3. února 1978, zemřela. Bylo jí pouhých 27 let. „Na Zuzanu Ondrouchovou vzpomínám s úctou. Byla nesmírně talentovaná, měla život před sebou, bohužel ji postihla obrovská tragédie,“ prozradil redakci webu Prima Ženy Petr Kostka. Zuzana se za svůj krátký život stačila vdát. Jejím manželem byl o rok mladší režisér, scenárista a dramaturg Petr Svárovský.

Co na sebe prozradili Petr Kostka a jeho žena Carmen Mayerová?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.