Lobotka je v Neapoli spokojený, Xaviho slova o tom, že by si ho dokázal představit v Barceloně, mu ale lichotí

Lobotka je v Neapoli spokojený, Xaviho slova o tom, že by si ho dokázal představit v Barceloně, mu ale lichotí

Ostřílený štítový záložník Neapole Stanislav Lobotka tvrdí, že je na jihu Apeninského poloostrova spokojený. Na tamním stadionu Diega Armanda Maradony působí již něco málo přes čtyři roky a smlouva ho váže k SSC až do léta 2027.

Poklona kanonýru Schickovi. Absolutní bundesligová špička, nejlepší útočník, slyšel od ředitele Leverkusenu

Kouč katalánského obra z Camp Nou Xavi nedávno prohlásil, že by bývalého středopolaře Celty Vigo rád v budoucnu viděl hrát za Barcelonu, což jsou velmi lichotivá slova.

Během dvou a půl let v LaLize musel udělat na barcelonskou legendu dojem. Poté, co byl vyhlášen slovenským Hráčem roku, uvedl následující...

"Je to pro mě nepopsatelná radost, jsem šťastný za toto ocenění, které je pro mě velkým povzbuzením. Jsem hrdý, nemyslel jsem si, že vyhraju. Toto vítězství je odměnou za sezónu, kterou jsem loni s Neapolí prožil. Letošní rok 2023 byl zvláštní, první část byla krásná, druhá už tolik ne," připomněl nepřesvědčivou sezonu v Serii A.

Maguire konečně může odejít do Londýna. Rudí ďáblové jej využijí k získání vysněného středopolaře

Pohárové příčky však nejsou až tak daleko. "Jsme Neapol, ne Barcelona nebo Real Madrid, kteří sbírají trofeje každý rok. Ještě nejsme na jejich úrovni, ale jsme na správné cestě se tam dostat," přidal devětadvacetiletý rodák z Trenčína, jehož před pár měsíci přibrzdilo zlomené žebro.

A co komentář k Xavimu, jenž vládne barcelonské lavičce od listopadu 2021? "V Neapoli jsem šťastný, ale nevím, co se stane (v budoucnu)," uzavřel štítový záložník, u jehož jména svítí na specializovaném serveru transfermarkt.com tržní cena 30 milionů eur.

Případný tah tedy bude na Barce, respektive jejím sportovním řediteli...

Jak chce Neapol nahradit Osimhena? Variantou může být i kompletní rozprodání útoku