Composers Summit Prague láká na nové body vyšperkovaného programu

Spectacular Music of Hollywood 2023 | Foto: Kač Brožová

Nebude již trvat dlouho a Praha se stane okouzlujícím dějištěm jedné z nejvybranějších událostí ve světě současné komponované hudby. Programově značně rozsáhlý happening s názvem Composers Summit Prague přivítá jedny z nejváženějších osobností, které budou dirigovat, hrát i předávat své znalosti a schopnosti na přednáškách, konferencích a workshopech. Tato událost nově láká na koncert soundtracků populárních videoher, filmů a také na mnoho dalšího.

Jednou z nejpozoruhodnějších novinek, kterou pořadatelé velkolepého Composers Summit Prague v poslední době přinesli, je úvodní událost s názvem Tech-Meets-Art Lab. V jejím rámci budou návštěvníci svědky přednášek zástupců těch nejvybranějších výrobců hudebního vybavení – ti se svou prací pochlubí také vypracovanými výstavními stánky. Novinkou je rovněž účast věhlasného Christophera Younga, který začínal jako jazzový bubeník, ale který již více než padesát let skládá filmovou hudbu. V Praze se představí během zahajovacího koncertu Spectacular Music of Hollywood, kdy oddiriguje mimo jiné hudbu ke kultovnímu hororu Hellraiser.

Čtěte také: Oscarová hudba ze snímku Pošťák, vyprávějící životní příběh Pabla Nerudy, zazní na koncertě hollywoodských skladatelů v Obecním domě

Nadšenci soundtrackového orchestrálního umění se nově mohou těšit také na dalšího skladatele, který má v této oblasti světové jméno: je jím Meclaine Diemer, pod jehož vedením zazní hudba z populární hry Guild Wars 2. Kromě toho si návštěvníci poslechnou skladby doprovázející hru Assasin’s Creed nebo filmy Star WarsIron Man 2. Mezi nejznámější přítomné umělce budou patřit John DebneyJesper KydConrad Pope nebo Nan Schwartz. Třetí ročník velkolepé události Composers Summit Prague se odehraje již mezi 18.23. dubnem 2024. Akci zahájí koncert Specacular Music of Hollywood 18. dubna 2024 v Obecním domě, vstupenky jsou k dostání v síti Ticketmaster.


Napište komentář

Michal Tykva
O Michal Tykva 390 Článků
Narozen 1999 v Kolíně, nyní si užívám rozmanitého studia na FHS UK a především ještě rozmanitějšího světa muziky