Červenka si na Kučeru nepřišel, poslední tým druhé ligy dokázal proti favoritovi stáhnout dvougólové manko

Červenka si na Kučeru nepřišel, poslední tým druhé ligy dokázal proti favoritovi stáhnout dvougólové manko
OBSAHUJE VIDEO

Ve čtvrteční přípravě na neutrální půdě ve Spytihněvi na sebe narazily čtrnáctý tým FORTUNA:LIGY a šestnáctý celek FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, čili FC Zlín a 1. SK Prostějov.

Lámeme si hlavu s tím, proč nám to doma přestalo jít, říká Mikloško. Stavět chce na hráčích s dlouhodobými smlouvami

Kouč druholigového mužstva Radim Kučera avizoval, že od začátku nastoupí hráči, kteří toho na jaře příliš neodehráli.

Přípravné utkání s Prostějovem jsme i přes dvoubrankové vedení do vítězného konce nedotáhli. "Čekají týdny se vloženými zápasy. Můžou přijít karty nebo zranění. Na to všechno musíme být připraveni," vzkázal před úvodním hvizdem trenér hanáckého souboru.

I když "ševci" vedli na Zlínsku o dvě branky zásluhou Vukadina Vukadinoviče a Rudolfa Reitera, zápas nakonec skončil remízou 2:2. Nejprve snížil Jakub Matoušek a deset minut před koncem si dal vlastní branku Jakub Kolář.

Nechtěli jsme být tolik podělaní a vyplatilo se, zářil Holeňák po opuštění sestupových příček F:NL

Trenér Zlína Bronislav Červenka z toho však žádnou velkou tragédii nedělal. "Máme za sebou obrovsky náročný program. V měsíci a půl byly dva anglické týdny. Kluci toho chvílemi měli plné zuby. Někteří hráči potřebují dotrénovat, protože vynechali první tři týdny zimní přípravy a teď na nich vidím, že kondice, svěžest ani aktivita u nich není podle našich představ," pronesl na stránkách fczlin.cz nástupce Pavla Vrby.

Bývalý stratég Hanácké Slavie Kroměříž, který musí své svěřence připravit na závěr března a s tím spojený výjezd na půdu Mladé Boleslavi, už také pozvolna vyhlíží návrat marodů Tkáče s Žákem.

"Filip Žák už trénuje s kondičním trenérem. Čekáme až ho pustí do plného tréninku. Pro oba kluky by to bylo obrovské povzbuzení, protože pauza byla dlouhá. Snad s námi budou až do konce sezony," přál si Červenka.

Přípravné utkání ve Spytihněvi (Zlínsko):

Zlín - Prostějov 2:2 (1:0)

Branky: 44. Vukadinovič, 56. Reiter - 58. Matoušek, 80. vlastní Kolář.

Sestava Zlína: Dostál (46. Rakovan) - Simerský, Černín (46. Čelůstka), Kolář - Holík (46. Fantiš), Švach (46. Cedidla), Janetzký, Pidro (63. Ovesný) - Reiter (63. Hamalčík) , Schánělec (63. Ndiaye), Vukadinovič (63. Bobčík). Trenér: Červenka.