Drožďová pomazánka

Možná si ji ještě pamatujeme ze školky, nebo z dob, kdy vám ji připravovala babička. Pomazánka z droždí patří mezi recepty, které bychom mohli jednoduše nazvat "za málo peněz hodně muziky" a je to skutečně tak! Droždí je totiž neskutečně zdravé a právě v drožďové pomazánce chutná opravdu skvěle. Zkuste ji podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Možná si ji ještě pamatujeme ze školky, nebo z dob, kdy vám ji připravovala babička. Pomazánka z droždí patří mezi recepty, které bychom mohli jednoduše nazvat "za málo peněz hodně muziky" a je to skutečně tak! Droždí je totiž neskutečně zdravé a právě v drožďové pomazánce chutná opravdu skvěle. Zkuste ji podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na oleji.
  2. Když je cibule lehce zlatavá, přidáme droždí a mícháme, dokud se nerozpustí. Dále přidáme vejce, plátek másla, sůl a pepř a mícháme, dokud nezačne směs houstnout.
  3. Do pomazánky můžeme přidat také nakrájenou jarní cibulku, můžeme ji ale použít i jen na ozdobu.

TIP od Jakvkuchyni.cz: podáváme ji s čerstvým pečivem, zkuste třeba:
podmáslový chléb;
dýňový chléb;
kváskový chléb;
domácí housky či chlebové bagety.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*