Hvězdy světového parkuru se vrátí do Česka. Od roku 2025 se opět bude konat seriál Prague Playoffs

Do Prahy se v příštích letech vrátí parkurové Playoffs, finálový závod elitní série Global Champions League. Za rok se uskuteční v O2 areně od 20. do 23. listopadu a česká metropole bude dějištěm vyvrcholení sezony i v letech 2027 a 2029. Na tiskové konferenci to ve čtvrtek řekl ředitel akce Jan Andrlík.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna Kellnerová na Global Champions 2022

Anna Kellnerová na Global Champions 2022 | Foto: Vlastimil Vacek / Právo | Zdroj: Profimedia

„Jednání nebyla jednoduchá, byla dlouhá, ale podařilo se nám dohodnout s Global Champions na pokračování Prague Playoffs. A to nejen na jeden rok, ale na tři pokračování,“ uvedl Andrlík.

Parkurová soutěž Prague Playoffs zažila debut v O2 areně v roce 2018. Od té doby se odjelo v Praze pět ročníků. Naposledy se prestižní akce konala v Česku vloni v listopadu. Letos se finále sezony uskuteční v Rijádu. Se saúdskoarabským dějištěm se bude Praha v nadcházejících letech střídat.

Nový doprovodný program

„Opět se bude jednat o závěrečný podnik celé série, vyvrcholení celoročního snažení všech jezdců a týmů. Diváci se určitě mají na co těšit. Již nyní pracujeme na novém konceptu doprovodného programu včetně koňské, umělecké a audiovizuální show a na rozšíření zábavních aktivit mimo hlavní arénu, zejména pro naše nejmenší návštěvníky,“ doplnil Andrlík.

Důležitým aspektem při jednání s vedením série byly i vydařené poslední ročníky. Vloni navštívilo Prague Playoffs během čtyř dní rekordních 39.212 fanoušků. „Byl to jeden z hlavních důvodů. Není tajemstvím, že Playoffs mají v podstatě největší návštěvnost ze všech destinací v průběhu Global Champions. Byla to velká páka v tom, že se podařilo při jednání uspět,“ vysvětlil Andrlík.

Podmínky pro uspořádání akce zůstaly podobné jako v předchozích ročnících. „Žádné finanční aspekty se neměnily. Je to víceméně podobné jako v minulých letech. Akorát jsme to museli vybojovat,“ doplnil Andrlík.

Prague Lions zpět doma

Startovat by v Praze měl také domácí tým Prague Lions. Tým manažerky Anny Kellnerové vloni vybojoval čtvrté místo a vylepšil si domácí maximum. „Já i celý tým Prague Lions jsme naprosto nadšení. Nejen, že jsou to naše domácí závody, ale pro mě jsou to nejlepší závody na světě. To, že se vrací do Prahy, je ta nejlepší zpráva, která mohla být,“ uvedla Kellnerová.

Vstupenky od 390 korun

Prodej vstupenek na příští ročník začne v pondělí 25. března. Ceny se budou pohybovat od 390 do 2990 korun za denní vstupenky. K dispozici budou i permanentky na všechny čtyři soutěžní dny.

„V zahraničí mají tyto závody obrovskou reputaci a vloni byli všichni závodníci smutní, že se Praha nebude opakovat. Toto je tedy skvělá zpráva,“ uvedla sportovní ředitelka závodu Markéta Šveňková.

Letos bude domácím vrcholem parkurové sezony mezinárodní závod CSIO CET Prague Cup, který se uskuteční v pražské Chuchli od 26. do 30. června. „V tuto chvíli projevilo zájem čtrnáct týmů z celého světa. Tím, že se nám podařilo získat termín těsně před olympiádou, je to pro ně poslední možnost doladit formu před olympijskými hrami,“ dodala Šveňková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme