Perfektní střih – odborné poradenství při výběru pánských košil

Chcete-li si pořídit kvalitní a pohodlnou pánskou košili, můžete si ji vybírat také podle střihu. Ten velmi závisí na typu vaší figury. Důležité je také to, aby vám pánská košile správně padla. Na následujících řádcích si tak prozradíme, podle čeho si pánskou košili vybírat, aby byla trendy a aby nám i správně seděla.

Jak vybrat střih pánské košile podle typu figury?

Pánové si mohou vybírat košile podle typu své postavy. Muži, kteří mají štíhlou nebo vypracovanou postavu, mohou vsadit na moderní pánské košile v slim fit provedení. Tyto kousky totiž dokonale obepnou vaši figuru a dají vyniknou vašim mužným rysům. Muži, kteří mají nějaké to kilo navíc, ocení zase pánské košile v regular fit nebo v relaxed fit provedení. Zmíněné střihy košil jsou mnohem volnější a zajistí tak pánům vysokou míru komfortu za každé situace. Na trhu se  rozdělují pánské košile i na klasické a pracovní. Pracovní kousky jsou zpravidla vzdušnější a zhotovené takovým způsobem, aby měli muži v práci dostatek pohodlí. Nechybí na nich ani kapsy a většinou jsou vyrobené z pevnějších a odolnějších materiálů, jako je např. denim nebo flanel. Klasické košile najdeme mnohdy v bavlněném provedení. Bavlněné kousky jsou prodyšné a elegantní. Dále jsou i příjemné na dotek a tzv. udržitelné. Udržitelnost je téma, které hýbe světem. Určitě tak stojí za to si pořídit kvalitní košili v udržitelném provedení i do vaší výbavy.

Z jakého materiálu vybírat pánskou košili a jak zvolit správnou velikost online?

Pánské košile mohou být vyrobené z nejrůznějších materiálů. Jak už jsme výše zmínili, kousky ze 100% bavlny jsou opravdu žádané a pohodlné. Dobrou volbou jsou také lněné košile. Ty se hodí i do jarního nebo do letního teplejšího počasí. Flanelové košile spíše zazáří v neformálních outfitech. Příjemně hřejí a jsou hebké. Také saténové košile mají na trhu svoje místo. Správně vybraná velikost pánské košile je zcela zásadní věc. Na eshopu proto vybírejte košili za pomoci klasického krejčovského metru. Díky němu změřte pečlivě obvod vašeho hrudníku, pasu a boků. Naměřené údaje pak nezapomeňte porovnat s velikostní tabulkou vybrané značky. Různí světový výrobci mají totiž nuance v číslování. Díky měření a porovnávání se tak snáze vyhnete reklamacím.

Jaký typ košile zvolit na formální a jaký na méně formální události?

Na společenské události a na oslavy různého typu volte vždy jen pánskou košili s dlouhým rukávem. V jiném případě si můžete koledovat o nepříjemné faux pas. Košile s krátkým rukávem pak můžete nosit v létě do neformálních a do ležérních outfitů. Kombinovat je můžete např. s mladistvými kotníkovými sneakers. Líbit by se vám mohli např. Converse Chuck 70 na Answear.cz. Tady ležérní trendy outfit sestavíte z nabízených produktů během několika minut. Do formálních outfitů pak oceníte i pánské košile button-down. Ty mají knoflíčky připevněné přímo k tělu košile. Také košile s francouzským límečkem zazáří společně s oblekem na formálnějším typu společenských událostí. Zaměříme-li se na barvy, bílá je sázka na jistotu. Volit však letos můžete i pastelové nebo přírodní tóny barev.