Jarní bylinkový festival v Brně se věnuje očistě těla i mysli

23. 3. 2024 (10.00-18.00), KC Dělňák, Brno - Líšeň

Využití jarních léčivých rostlin, odlehčení jídelníčku, cvičení, relaxace, péče o mikrobiom kůže… Ale taky jóga, masáže, tanec. Přednášky odborníků, zážitkové workshopy, nákupy čistých přírodních produktů a odpočinek nabízí festival Jarní očista. Akci hostí v sobotu 24. března kulturní centrum Dělňák v brněnské Líšni. Vystoupí zde například jeden z předních odborníků na detoxikaci MUDr. David Frej, botanik Roman Pavela, bylinkářka Radka Svatošová nebo fytoterapeut Jan Martin a spousta dalších.

Program láká na více než dvacítku různých přednášek a aktivit. Zájemci budou moci ochutnat léčivá vína podle tradičních receptur Hildegardy z Bingenu, zúčastnit se workshopu o očistě domova za pomocí vonných dýmů, poslechnout si přednášku o nebezpečných postupech při jarních detoxech, naučí se využít první jarní bylinky. “Přednášky jsou pro všechny návštěvníky v ceně vstupenky. Workshopy mají omezenou kapacitu. Doporučujeme proto koupit lístek v předprodeji na smsticket.cz, poté si můžete jeden workshop rezervovat předem. Zbytek kapacity doplníme na místě podle pořadí zájemců, “ říká organizátorka Anna Krutová ze Školy Aromaterapie & Bylinky.

V rámci festivalu otevře své poradny řada fytoterapeutů a aromaterapeutů, návštěvníci se tak mohou zeptat přímo na témata, která řeší. Na galerii najdou účastníci tvořivé dílny, kde si budou moci vyzkoušet kandování fialek nebo míchání jarních vůní na míru. Uvolnit ztuhlé tělo umožní wellness zóna s profesionálními maséry.

“Velkým lákadlem našich festivalů je aromajarmark, na který vybíráme firmy, které nabízí čisté přírodní produkty jako jsou řemeslná mýdla, kosmetika, éterické oleje, čaje, parfémy a další,” doplňuje organizátorka Veronika Mikulenková. Chybět nebudou ani bylinkové nápoje a vegetariánské jídlo. Budova otevírá krátce před desátou a program končí v 18.00.

 

Zdroj informací a fotografie zaslala Anna Krutová ze Školy Aromaterapie & Bylinky – děkujeme.

Jarní bylinkový festival v Brně se věnuje očistě těla i mysliJarní bylinkový festival v Brně se věnuje očistě těla i mysli

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka