Hlavní obsah

Olomouc táhl Navrátil. Má nejlepší sezona, pochvaluje si

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejúspěšnější sezonu za čtyři roky, co v Olomouci působí, má za sebou čtyřiadvacetiletý útočník Jakub Navrátil. Kohouty měli táhnout ostřílení borci jako Jakub Orsava či Aaron Chmielewski, ale byl to právě rodák z Přerova, kdo se stal jejich nejproduktivnějším hráčem. Odehrál všech 57 zápasů, vstřelil v nich 18 branek a přidal 21 asistencí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec–Olomouc 2:1 (37. Navrátil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Mám za sebou průlomovou sezonu. Sedlo si prakticky všechno. Vycházelo to už z letní přípravy, kterou jsem změnil. Vždycky jsem ji absolvoval s týmem, letos poprvé individuálně. Potřebuji nad sebou pevnou ruku, měnit tréninky. To se povedlo a přineslo to ovoce. Věnoval se mi kouč, který byl s námi před dvěma roky a jehož metody mi sedí. Cítil jsem se vůbec nejlépe, co profesionálně hraji,“ říká přerovský rodák. „Vylepšil jsem kondici a také jsem dost kil shodil,“ dodal jedním dechem.

Na rozdíl od spoluhráče a vrstevníka Jana Bambuly, který odchází do Vítkovic, ale za „lepším“ nezamíří. „Smlouvu mám až do konce sezony 2025/26. S nikým jsem proto nejednal a ani nevím, zda o mě byl nějaký zájem. Jsem tady naprosto spokojený. Jsme tady taková rodina, hodně hráčů dlouho pohromadě. Paráda,“ podotkl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Olomouc 6:1 (43. Navrátil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Z osobních statistik má radost, mrzelo ho však vyřazení v předkole play-off s Libercem. „Už je to ale pár dnů a přebolelo to. Všichni jsme se s tím nějak smířili, ač způsob, jakým jsme vypadli, nebyl příjemný, ale takový je hokej. Klíčový byl gól, který nám Bílí Tygři vstřelili při naší přesilovce ve třetím zápase. Tam se to překulilo na jejich stranu. Od té doby byli o trochu lepší. Bohužel, za stavu 2:0 na zápasy jsme jeli ze severu Čech domů a viděli se už, kde jsme ještě nebyli. Hlavami jsme byli ve čtvrtfinále. To tak nesmí být. Musíte se ihned soustředit na další zápasy, zvláště, když je hrajete doma a můžete rozhodnout,“ uvědomuje si.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Litvínov 1:0 (8. Navrátil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Přes zklamání ale celkově sezonu hodnotí pozitivně. „Měli jsme sice výkyvy, dost zápasů jsme prohráli, ale vždycky, když se nedařilo, jsme se zase zvedli, postavili se na nohy. Na tom můžeme stavět. V tom je naše síla,“ zdůraznil.

Ví také, že má-li se dál posouvat, nesmí usnout na vavřínech. Odborníci mu občas vyčítají, že málo brání. „Je to tak. Teď to bylo možná o něco lepší, ale pořád mám ve hře dozadu velké nedostatky. Musím to zlepšit. Rád bych si také někdy zahrál oslabení. Zatím se tam ale úplně nevidím a trenéři také ne. A samozřejmě chci střílet jako každý více gólů,“ dodal s úsměvem.

Reklama

Související témata: