Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Hokejoví Ďáblové osmifinálovou bitvu zvládli a jdou dál

Nový Jičín |  | Novojičínský expres

Hokejisté Nového Jičína narazili v osmifinále play off na tým tabulkově lepšího Hodonína. Ďáblové, hrající 30. sezonu ve druhé lize, po pěti zápasové bitvě postupují dál.

Osmifinálová série II. ligy svedla dohromady po základní části šestý Nový Jičín s třetím Hodonínem. Úvodní utkání na půdě soupeře Ďáblové prohráli 3:5 - a následovalo první měření sil na domácím ledě. Novojičínští vyhráli 3:2 a sérii srovnali.

Rostislav Olesz, hráč HK Nový Jičín: “Zápas se vyvíjel celkem dobře, pokaždé jsme vedli, nemuseli jsme to dotahovat a super bylo, že jsme to udrželi v té třetí třetině. Bude možnost tady ještě jednou hrát před domácími fanoušky a třeba to zase budeme muset vracet nebo už to rozhodneme.”
Milan Urban, manažer HK Nový Jičín: “Play off, jak říkají odborníci, je jiná soutěž, hráči k tomu přistupují mnohem zodpovědněji, každá chyba rozhoduje. Tam se pozná, kdo ten hokej umí, kdo hraje poctivě, kdo se nebojí, protože to je o osobní odvaze a o tom, kdo dá o jeden gól víc, a to jsme byli dneska my. V Hodoníně jsme měli smůlu, vedli jsme tři jedna, ale tam je 1500 diváků, je tam atmosféra, ne každý je na to zvyklý, takže to byla taková jakási nováčkovská daň.”

Rostislav Olesz, útočník s kariérou v extralize i v zámořské NHL, obléká dres novojičínských Ďáblů od listopadu loňského roku.

Rostislav Olesz, hráč HK Nový Jičín: “Díky kamarádům, kteří tady hrají, ale je to druhá liga, už tomu nedávám to, co jsem dával, před tím, tak je to znát. Pořád je to o těch mladých hráčích, kteří kolem nás budou jezdit rychleji, my tam dáme tu zkušenost a rozvahu s pukem.”
Milan Urban, manažer HK Nový Jičín: “To je jeden z cílů, dostat ty kluky po jejich kariéře k nám, aby ukázali těm hráčům, co to je profesionální přístup, co to je řešení krizových situací. Není to o tom že, přijde Rosťa Olesz nebo David Květoň a dají 10 gólů, to už dávno neplatí. Ale prostě ti diváci přece jenom si je připomenou, viděli je jenom v televizi, je to našim cílem jaksi propojit tyto hvězdy s těmi našimi.”
    Rostislav Olesz, hráč HK Nový Jičín: “V té druhé lize je to vždycky podle toho, kdo má jakou práci a kde a kdy, takže ano, je to hratelné. Kromě nějakých elitních týmů, ale vždycky je to hratelné, hlavně v play off.”

    Přáním novojičínského klubu pro letošní sezonu tedy bylo v základní části čtvrté místo, to úplně nevyšlo a Ďáblové vstupovali do play off z místa o dva stupínky níže.

    Milan Urban, manažer HK Nový Jičín: “Vzhledem ke kvalitě soupeřů a k tomu, že nejde udržet tu formu celoročně, tak nám ten závěr trošku utekl. Ale mně se splnil sen, já jsem chtěl hrát s Hodonínem, tajně to bylo čtvrtý s pátým, je to třetí s šestým, ale za nás se soutěží je spokojenost, jako s tím umístěním. Víme, kdo byl za námi, Valmez se tak tak zachránil, Kopřivnice je za námi, vyhráli jsme vlastně okresní soutěž, takže jo, hodnotíme to pozitivně.”

    Pokud se vrátíme k průběhu play off, třetí zápas venku Novojičínští vyhráli 3:2 v prodloužení - a doma mohli v pondělí 18. března rozhodnout. Utkání ale dopadlo 2:3 pro hosty a k rozhodujícímu střetu zajížděli Ďáblové do Hodonína - a tam v prodloužení rozhodli o svém postupu. Jubilejní 30. sezona ve druhé lize tak pokračuje dál. Ve čtvrtfinále je čeká lídr soutěže Havířov.

    Nahlásit chybu


    K tématu

    Na hokejovém utkání mládeže ve Frýdku-Místku padl český divácký rekord

    V hale Polárka ve Frýdku-Místku padl český divácký rekord. Zajistili ho fanoušci žáků 9. tříd, kteří bojují o postup do extraligy mládeže. Na utkání Frýdku-Místku s Havířovem přišlo 2 447 diváků. Domácí sice prohráli, ale stále jsou v rámci soutěže v boji o extraligu.

    Hokejisté Studénky ve čtvrtfinále play off nestačili na Karvinou

    1. března 2024 7:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Hokejisté Studénky vstoupili do čtvrtfinále play off krajské ligy. První utkání venku s Karvinou prohráli. Ve středu byla na programu domácí odveta.

    Postup do 1. ligy se AZ Havířov nepodařil, na poslední zápas přišlo přes 4 500 diváků

    30. dubna 2024 9:19 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

    Rozhodující zápas mezi AZ Havířov a Chomutovem byl nesmírný boj. Přesto, že hráči do posledního domácího utkání dali všechno, stejně jako fanoušci, postup do první ligy si zajistil Chomutov.


    Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

    Dnes 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

    Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

    Pěstouni z Ostravy se setkali na Horní Bečvě. Na vzdělávacím pobytu zažili i spoustu zábavy

    Ostrava může být vzorem pro výborné fungování péče o ohrožené děti, o které se jejich vlastní rodiče nechtějí nebo nemohou starat. Mají totiž vysokou naději, že se dostanou do pěstounských rodin. Město také pro náhradní rodiče pořádá každým rokem víkendové setkání pěstounů, kde se nejen dozvědí důležité informace, ale také zažijí spoustu zábavy.

    Senioři z karvinských městských klubů jsou fit. Společně ušli kolem Karvinského moře 392,62 km

    Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou necelých 393 km.

    Studéňáci ve třídění polevili, odpadu je v popelnicích více

    Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

    Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

    Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

    Ostrava jedná se zájemcem o rekonstrukci mrakodrapu. Podmínkou je dodržet návrh E. Jiřičné

    Ostravský mrakodrap na Ostrčilově ulici v centu města by měl být opraven podle návrhu renomované architektky Evy Jiřičné. Je to hlavní podmínka pro zájemce o jeho koupi. V těchto dnech už začínají jednání s se společností, která podala nejvyšší nabídku.

    Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

    Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

    V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

    V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

    Na D48 u Libhoště shořelo auto, požár se obešel bez zranění

    Včera 19:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

    Na 27. kilometru dálnice D48 u Libhoště v neděli 5. května odpoledne hořel osobní automobil. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, incident se obešel bez zranění. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

    Bývalá Záložna ve Frýdku-Místku chystá druhý ročník akce art of život

    Design, móda, hudba i gastronomie. Na to vše láká v pořadí už druhý ročník unikátní akce art of život. Ta najde opět své místo v bývalé záložně ve Frýdku-Místku. Letos organizátoři program ještě rozšířili o další novinky a zvětšily také prostory akce. Probíhat bude uvnitř i venku.

    Autobusy začnou na opačné straně Riegrovy zastavovat na podzim

    Na území města je přes padesát autobusových zastávek a letos k nim přibude jedna zcela nová. Stavba autobusového zálivu s přístřeškem začala na ulici Riegrova. Hotova bude v září.

    Hráči a fanoušci basketbalu oslavili čtvrtstoletí od titulu

    Uplynulo čtvrtstoletí od doby, kdy basketbalisté Nového JIčína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

    Policie potřebuje posily, umožnila fyzické testy na zkoušku

    Novojičínská policie umožnila zájemcům absolvovat fyzické prověrky na zkoušku. Otestovat svou zdatnosti se tu rozhodlo více než pětadvacet lidí, muži i ženy.

    Do školky na Poštovní děti vyrazily v kostýmech a s košťaty

    3. května 2024 9:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

    Dubnové čarodějnice jsou inspirací pro mnoho zábavných akcí a ve velkém si je užívají i děti. V mateřské škole na ulici Poštovní pro ně připravili Čarodějnou stezku. Většina účastníků dorazila v kostýmech.

    Show v Novém Jičíně připomněla zisk jediného titulu před 25 lety

    Uplynulo čtvrt století od doby, kdy basketbalisté Nového Jičína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

    Hokejoví Ďáblové osmifinálovou bitvu zvládli a jdou dál
    Vydáno 22. března 2024 7:50, Nový Jičín, Petra Dorazilová
    Hokejisté Nového Jičína narazili v osmifinále play off na tým tabulkově lepšího Hodonína. Ďáblové, hrající 30. sezonu ve druhé lize, po pěti zápasové bitvě postupují dál.

    Osmifinálová série II. ligy svedla dohromady po základní části šestý Nový Jičín s třetím Hodonínem. Úvodní utkání na půdě soupeře Ďáblové prohráli 3:5 - a následovalo první měření sil na domácím ledě. Novojičínští vyhráli 3:2 a sérii srovnali.

    Rostislav Olesz, hráč HK Nový Jičín: “Zápas se vyvíjel celkem dobře, pokaždé jsme vedli, nemuseli jsme to dotahovat a super bylo, že jsme to udrželi v té třetí třetině. Bude možnost tady ještě jednou hrát před domácími fanoušky a třeba to zase budeme muset vracet nebo už to rozhodneme.”
    Milan Urban, manažer HK Nový Jičín: “Play off, jak říkají odborníci, je jiná soutěž, hráči k tomu přistupují mnohem zodpovědněji, každá chyba rozhoduje. Tam se pozná, kdo ten hokej umí, kdo hraje poctivě, kdo se nebojí, protože to je o osobní odvaze a o tom, kdo dá o jeden gól víc, a to jsme byli dneska my. V Hodoníně jsme měli smůlu, vedli jsme tři jedna, ale tam je 1500 diváků, je tam atmosféra, ne každý je na to zvyklý, takže to byla taková jakási nováčkovská daň.”

    Rostislav Olesz, útočník s kariérou v extralize i v zámořské NHL, obléká dres novojičínských Ďáblů od listopadu loňského roku.

    Rostislav Olesz, hráč HK Nový Jičín: “Díky kamarádům, kteří tady hrají, ale je to druhá liga, už tomu nedávám to, co jsem dával, před tím, tak je to znát. Pořád je to o těch mladých hráčích, kteří kolem nás budou jezdit rychleji, my tam dáme tu zkušenost a rozvahu s pukem.”
    Milan Urban, manažer HK Nový Jičín: “To je jeden z cílů, dostat ty kluky po jejich kariéře k nám, aby ukázali těm hráčům, co to je profesionální přístup, co to je řešení krizových situací. Není to o tom že, přijde Rosťa Olesz nebo David Květoň a dají 10 gólů, to už dávno neplatí. Ale prostě ti diváci přece jenom si je připomenou, viděli je jenom v televizi, je to našim cílem jaksi propojit tyto hvězdy s těmi našimi.”
      Rostislav Olesz, hráč HK Nový Jičín: “V té druhé lize je to vždycky podle toho, kdo má jakou práci a kde a kdy, takže ano, je to hratelné. Kromě nějakých elitních týmů, ale vždycky je to hratelné, hlavně v play off.”

      Přáním novojičínského klubu pro letošní sezonu tedy bylo v základní části čtvrté místo, to úplně nevyšlo a Ďáblové vstupovali do play off z místa o dva stupínky níže.

      Milan Urban, manažer HK Nový Jičín: “Vzhledem ke kvalitě soupeřů a k tomu, že nejde udržet tu formu celoročně, tak nám ten závěr trošku utekl. Ale mně se splnil sen, já jsem chtěl hrát s Hodonínem, tajně to bylo čtvrtý s pátým, je to třetí s šestým, ale za nás se soutěží je spokojenost, jako s tím umístěním. Víme, kdo byl za námi, Valmez se tak tak zachránil, Kopřivnice je za námi, vyhráli jsme vlastně okresní soutěž, takže jo, hodnotíme to pozitivně.”

      Pokud se vrátíme k průběhu play off, třetí zápas venku Novojičínští vyhráli 3:2 v prodloužení - a doma mohli v pondělí 18. března rozhodnout. Utkání ale dopadlo 2:3 pro hosty a k rozhodujícímu střetu zajížděli Ďáblové do Hodonína - a tam v prodloužení rozhodli o svém postupu. Jubilejní 30. sezona ve druhé lize tak pokračuje dál. Ve čtvrtfinále je čeká lídr soutěže Havířov.

      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000042165/hokejovi-dablove-osmifinalovou-bitvu-zvladli-a-jdou-dal