Krejčí odehrál největší porci minut v sezoně, devíti body ale prohru s Phoenixem neodvrátil

Vít Krejčí nastřílel v NBA devět bodů při porážce Atlanty 115:128 ve Phoenixu. Český basketbalista odehrál téměř 38 minut, nejvíce v sezoně. Proměnil čtyři střely, k tomu přidal i čtyři asistence. Hawks i přes porážku stále drží desátou příčku v tabulce Východní konference o čtyři výhry před Brooklynem.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Atlanty Vít Krejčí a Garrison Mathews

Basketbalisté Atlanty Vít Krejčí a Garrison Mathews | Foto: USA Today Sports | Zdroj: ČTK, Profimedia

Krejčí trefil hned svou první trojku. Následně proměnil i nájezd. Ve třetí části pak fintou a naznačením přihrávky za zády zmátl pivota Jusufa Nurkiče a donesl míč do koše. A vzápětí snížil na 74:76. Po jeho přihrávce šla Atlanta dokonce do vedení, jenže poté Krejčí vystřídal a Hawks nabrali dvouciferné manko. Phoenix už si výhru pohlídal i díky 30 bodům Devina Bookera.

Domácí Kevin Durant překonal další milník v kariéře. Osmý nejlepší střelec historie NBA trefil už 2000 trojek. Povedlo se mu to jako šestnáctému hráči.

Denver zvítězil 113:100 nad New Yorkem a nadále se drží v těsném kontaktu s Oklahomou City v boji o první příčku v Západní konferenci. Nikola Jokić předvedl triple double, k výhře přispěl 30 body, 14 doskoky a 11 asistencemi. Michael Porter přidal 31 bodů.

Houston zvítězil 127:117 nad Chicagem a připsal si už sedmou výhru za sebou, což je nejdelší vítězná série Rockets od roku 2021. Vrátili se tak do boje o příčky pro předkolo play-off, na desáté Golden State ztrácejí už jen dvě výhry. Jalen Green podpořil výhru 26 body.

„Je skvělé, že jsme zpět a zase hrajeme dobrý basketbal. Teď je třeba utahovat šrouby, pokračovat v takových výkonech každý zápas a věřit, že to vyjde,“ řekl trenér Houstonu Ime Udoka.

NBA:

Dallas - Utah 113:97, Denver - New York 113:110, Houston - Chicago 127:117, Milwaukee - Brooklyn 115:108, Orlando - New Orleans 121:106, Phoenix - Atlanta 128:115 (za hosty Krejčí 9 bodů, 4 asistence a 1 doskok), Washington - Sacramento 109:102.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme